Autor Subiect: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.  (Citit de 91157 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.
« Răspuns #80 : 29.Iun.2009, 02:18:26 p.m. »
Imi pare rau ca nu mai am inregistrarea facuta pe masina lui @MrZ de B&S pentru ca va era mult mai usor sa identificati zgomotul. Totusi eu as spune ca face ca un cloncanit in momentul in care intri pe drumuri nepavate sau la treceri la nivel cu calea ferata (nemodernizate).
Totusi, nu e mai simplu cu o vizita in service?
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
« Răspuns #81 : 29.Iun.2009, 04:01:57 p.m. »
Este exact cum descrie domnul Cristyyy2003. Mai exact, un cloncanit (la inceput mai slab pe urma cu nr. de km se accentueaza) care se transmite din dreapta (unde se aude mai preponderent) catre stanga si se simte foarte clar pe toata partea fata. Probabil ca in timp sunetul devine metalic.
Masina a fost cumparata in aprilie anul acesta, deci logic, trag concluzia ca a fost produsa tot in 2009. Speram sa nu fie cu probleme la directie, dar se pare ca ungurii n-au invatat lectia in totalitate (banui ca sunt si masini care au trecut de 30.000 si n-au nimic la capitolul acesta). Sper sa nu ajung ca d-l Cristyyy2003 sa schimb vreo 3 casete pana dau peste una care are acea bucsa dintr-un material mult mai rezistent (fiind de fapt una tot de teflon ca si aceasta mai slaba dar un teflon combinat cu nu mai stiu ce aliaj pentru ai conferi rezitenta - informatia aflata de la seful de service din Iasi caruia ii multumesc) pentru ca atunci am sa fac reclamatie la Suzuki Japonia direct cum ca reprezentanta Ungaria nu-si face treaba cum trebuie si nu retuseaza defectele comune care apar si sunt sesizate de foarte multi cumparatori.
Oricum, multumesc Doly Iasi pentru seriozitate si in special d-lui Petru care a mers astazi in test cu mine si a tras concluzia (din pacate nefericita).  :)
SX4 1.5 SE

Offline Laurentiu

« Răspuns #82 : 29.Iun.2009, 07:28:27 p.m. »
Se simte in volan chiar daca e defecta bucsa?
Asta m-a frapat si pe mine. In volan nu se simtea nimic. Poate ca pe masura accentuarii defectiunii, sa se simta si in volan.
Initial am banuit, dupa ce am tras de roata dreapta, un joc in capul superior al amortizorului sau o bucsa de cauciuc de la bara antiruliu ce tindea sa iasa din locas.
Se vede treaba ca m-am inselat :(.

P.S. Toate casetele de directie, la iesirea spre bieleta de directie, au bucse din teflon. Pina azi insa, nu am auzit ca acestea sa se duca la nici 20.000 km. Multi si-au casat masinile cu casetele de directie neumblate in ele.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #83 : 29.Iun.2009, 07:51:46 p.m. »
@emanu900 eu tot de la Doly Iasi am luat masinuta. Am reclamat problema casetei de directie (avantajul meu ca m-am intalnit cu un grup de posesori SX4 imediat dupa ce mi-am luat masina) dupa primii 5 km parcursi cu a mea suza. Trebuie sa recunosc ca eram suparat din cale afara si chiar vroiam sa o schimb (sa renunt la Suzuki) dar am reusit sa schimb rapid caseta (la aprox. 800km) la service-ul B&S. Cea de a doua caseta stiam ca e posibil sa fie cu problema, dar am zis sa risc. M-a tinut cam 22000+km ...dar uite ca a cedat.
E posibil ca masina ce ai cumparat-o tu sa fie fabricata tot in 2008. Stiu ca dealerul iti va spune ca este 100% la 100% fabricata in 2009 dar....
@Laurentiu ciudat ca si tu ai aceasta problema cu caseta de directie. Pana acum stiu ca aceasta problema a fost semnalata cu preponderenta de posesorii de SX4 4x4.

Probabil ca in viitorul apropiat imi voi schimba cea de a treia caseta de directie care trebuie sa fie din lotul nou, bun. Daca am noroc imediat dupa ce o schimb i-am promis un traseu de vreo 10000km..deci test de anduranta :P
  • #romaniaelectrica

Offline hugbear

« Răspuns #84 : 29.Iun.2009, 07:52:35 p.m. »
@emanu900: daca ai cum, poate reusesti sa inregistrezi zgomotul inainte de remediere, sa avem o referinta...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #85 : 29.Iun.2009, 07:53:30 p.m. »
Va invit eu pe toti sa faceti o tura cu a mea pe Transalpina....cu siguranta nu o voi schimba pana atunci :P
  • #romaniaelectrica

Offline emanu900

• Full Member
« Răspuns #86 : 29.Iun.2009, 08:22:53 p.m. »
@emanu900: daca ai cum, poate reusesti sa inregistrezi zgomotul inainte de remediere, sa avem o referinta...
Am sa incerc, dar nu stiu cum pentru ca in afara de telefon mobil nu prea am scule. Daca e cineva din Iasi cu niste scule mai performante il invit intr-o zi incepand cu saptamna viitoare sa ma ajute la acest aspect. Totusi am sa incerc cumva, sa vad ce iese.
Oare avem norocul ca incepand din acest an toate casetele schimbate sa nu mai aibe aceasta problema? Suzuki RO spune ca defectul este remediat, in speta ca s-a schimbat producatorul acelei bucse "buclucase". Oricum, vedem cine o schimba primul, eu sau cristyyy2003 :)
Si mai este un aspect. Sunt oameni care n-au treaba cu chestiile fine ale unei masini, adica cat timp se invart rotile si trage motorul masina e ok. Pun pariu ca problema persista si la altii dar nestiind una si alta merg asa. Intrebare: oare cremaliera nu se uzeaza si ea de la acest joc in timp? Nu cumva e riscant pentru conducator ca, candva sa se rupa?
Si eu banui ca masina a fost fabricata anul trecut dar din cauza "crizei" vanzarile au stagnat si au scos-o la un moment dat din depozit si mi-au livrat-o, bineinteles trecand pe cartea ei faptul ca au produs-o anul acesta, deci dealer-ul saracu' nu poate sa verifice acum sa fim seriosi  :)
« Ultima Modificare: 29.Iun.2009, 08:25:35 p.m. de emanu900 »
SX4 1.5 SE

Offline Laurentiu

« Răspuns #87 : 29.Iun.2009, 08:33:32 p.m. »
@Laurentiu ciudat ca si tu ai aceasta problema cu caseta de directie.
Bat in lemn caci momentan nu am aceasta problema si sper foarte mult sa nu-si faca aparitia foarte curind.
 Eu am scris ceea ce am observat la masina lui Emanuel in timpul testelor de azi.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #88 : 29.Iun.2009, 09:12:49 p.m. »
Scuze..n-am fost atent.
Nici nu cred ca o sa ai...problema a fost sesizata doar de cei cu tractiune 4x4.
  • #romaniaelectrica

Offline emanu900

• Full Member
« Răspuns #89 : 29.Iun.2009, 10:09:52 p.m. »
Eu am Spring Edition cu tratiune pe fata. Anyway, am incercat in seara asta sa inregistrez niste sunete si rezultatul a fost ca nu se pot distinge. Ca un reper mai exact pot sa va spun (nu stiu daca si d-l Laurentiu a remarcat) faptul ca vibratia se simte si la pedalier, acum depinde de fiecare cum isi da seama. :)
Daca iau denivelarea, santul, groapa, etc. nitel mai tare, vibratia se transmite clar si spre pedale. Astazi am testat masinile mergand incetisor.
SX4 1.5 SE