Autor Subiect: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.  (Citit de 91159 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline LeonardSZK

Re: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.
« Răspuns #70 : 28.Iun.2009, 07:10:11 p.m. »
Daca aveti probleme cu caseta de directie, zgomotele auzite sunt zgomote metalice (adica metal lovit de metal.. nu stiu cum sa va explic). Zgomotul este mai puternic in timpul unui viraj la stanga. Testati cel mai bine pe un drum cu bolovani (nu piatra cubica, nu drum de pamant, de tara) sau pe un drum cu sleauri dar traversat de-a latul.
Nu orice zgomot dinspre roti inseamna probleme cu caseta de directie. Nici o masina nu "fashaie" pe un drum cu piatra cubica... Iar daca masina este cumparata dupa septembrie 2008 este foarte probabil sa aiba o caseta de directie fara probleme.
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #71 : 28.Iun.2009, 08:32:25 p.m. »
Adevarat. Nu stiu sa mai fi existat probleme dupa Septembrie 2008. Inainte de septembrie 2008.....e vorba de noroc. Eu cu a doua caseta am 20000+km si a inceput sa aiba joc.
Sa vedem unde naiba gasesc sa o schimb de data asta...poate o sa fie cu noroc :P
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Laurentiu

« Răspuns #72 : 28.Iun.2009, 08:35:58 p.m. »
masina troncane la fel ca a mea pe partea din fata, de unde am tras concluzia ca aceste SX4 asa fac toate.
Nu chiar toate. Eu merg zilnic aproximativ 3 km pe drum cu denivelari si nu se aude nimic.
Daca ar fi ceva defect in caseta, ar trebui sa se simta in volan defectiunea.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
« Răspuns #73 : 28.Iun.2009, 09:36:00 p.m. »
Zgomotul nu este metal pe metal ci se aude ceva infundat dar foarte clar de fiecare data cand trec peste denivelari, linii de tramvai care nu-s la nivelul asfaltului, etc. Si cum v-am spus, masina omului facea exact la fel desi n-avea nici 50 km la bord sau 48 de ore de cand a fost ridicata de la dealer (culmea astazi a facut si el un drum de vreo 300 km si la cam sacait si pe el zgomotul). Daca este cineva din Iasi si care sustine ca n-are nici un zgomot si poate sa se intalneasca cu mine ca sa ma conving (macar sa ma duc cu lectia invatata la service) ii multumesc frumos inca de pe acum. Problema e ca s-ar putea sa nu fie si masina mea din pacate saptamana asta in zona, dar macar sa stiu cum clampane sau nu alta.
Ma gandesc, sa fie oare de la cauciucuri oare chiar asa de zgomotoase? Si eu si el avem Continental Premium 2 pe masini.
SX4 1.5 SE

Offline Laurentiu

« Răspuns #74 : 28.Iun.2009, 09:42:12 p.m. »
Daca este cineva din Iasi si care sustine ca n-are nici un zgomot si poate sa se intalneasca cu mine ca sa ma conving (macar sa ma duc cu lectia invatata la service) ii multumesc frumos inca de pe acum.
Putem face o proba pe traseul pe care-l stiu si pe care-l fac zilnic. Daca tu ai alt traseu, te rog sa-mi spui.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline anyd

• Hero Member
  • Mesaje postate: 732
« Răspuns #75 : 28.Iun.2009, 10:03:27 p.m. »
Daca aveti probleme cu caseta de directie, zgomotele auzite sunt zgomote metalice (adica metal lovit de metal.. nu stiu cum sa va explic). Zgomotul este mai puternic in timpul unui viraj la stanga. Testati cel mai bine pe un drum cu bolovani (nu piatra cubica, nu drum de pamant, de tara) sau pe un drum cu sleauri dar traversat de-a latul.
Nu orice zgomot dinspre roti inseamna probleme cu caseta de directie. Nici o masina nu "fashaie" pe un drum cu piatra cubica... Iar daca masina este cumparata dupa septembrie 2008 este foarte probabil sa aiba o caseta de directie fara probleme.

Zgomotul care se aude nu este un zgomot metalic si nici cand fac un viraj la stanga, am merg si cam 1/2 ora pe un drum destul de rau si nu s-a auzit nici un zgomot metalic, ci doar un zgomot infundat ca de drum rau,... cred ca asta nu e o problema la caseta?....

Offline LeonardSZK

« Răspuns #76 : 29.Iun.2009, 09:14:27 a.m. »
nu. nu cred ca este caseta.

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
« Răspuns #77 : 29.Iun.2009, 11:33:00 a.m. »
Buna ziua tuturor.
Ii multumesc din nou pe aceasta cale d-lui Laurentiu care a fost foarte amabil si am testat si masina lui si a mea (pe un drum cu denivelari) comparandu-le pe aceasta problema. Concluzie: a dumnealui era intr-adevar foarte tacuta fara sunete din partea fata, iar a mea (cum si dansul a constatat) intr-adevar avea o bataie clara.
Bon, mers in service, oamenii de acolo foarte amabili. Facut test si concluzie: bucsa casetei de directie. Rezolvare: se schimba caseta insa mi-au sugerat sa mai astept putin ca sa se accentueze bataia neexistand riscul de a ramane fara directie si o vor schimba la revizia de 30.000 eu acum avand 17600.
Sper ca am spulberat orice nelamurire, iar pentru cei carora percep batai fata (cum eu am descris in posturile anterioare) sa mearga neaparat in service pentru ca oricum n-au nimic de pierdut, din contra.

Mult succes,
SX4 1.5 SE

Offline bogdanb

« Răspuns #78 : 29.Iun.2009, 12:10:13 p.m. »
Multumim emanu si Laurentiu pentru ponturi. :clap:
O intrebare apropo de:
Daca ar fi ceva defect in caseta, ar trebui sa se simta in volan defectiunea.

Se simte in volan chiar daca e defecta bucsa? Sau altfel spus, ce manifestari ar trebui urmarite la nivelul volanului? (vibratii, pacanituri, rotire greoaie, etc...?)
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline LeonardSZK

« Răspuns #79 : 29.Iun.2009, 12:11:59 p.m. »
Eu nu am simtit bataia respectiva in volan. @emanu900 Cand ai cumparat masina?
« Ultima Modificare: 29.Iun.2009, 12:15:30 p.m. de LeonardSZK »