Autor Subiect: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.  (Citit de 91167 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.
« Răspuns #60 : 04.Apr.2009, 12:32:59 a.m. »
Va dau si eu sa "ascultati" cum face....in curand la mine o sa vina a 3 a caseta directie. Sper sa fie cu noroc! :good:
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline thexvl

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 67
  • Suzuki SX4 1.6 GS 4x4
« Răspuns #61 : 31.Mai.2009, 10:57:46 p.m. »
Aceeas problema si la mine...n`am fost la service pentru ca vad ca nu prea s-a rezolvat la nimeni...mai enervant e totusi vibratia din treapta a treia...raspuns la service-"e normal"
Suzuki SX4
1.6 GS 4x4

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #62 : 31.Mai.2009, 11:06:04 p.m. »
Vezi aici ca ar tre sa se rezolve vibratia respectiva.
« Ultima Modificare: 28.Iun.2009, 09:16:38 p.m. de hugbear »
  • #romaniaelectrica

Offline thexvl

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 67
  • Suzuki SX4 1.6 GS 4x4
« Răspuns #63 : 31.Mai.2009, 11:23:18 p.m. »
o sa incerc sa trec si pe acolo. desi cred ca nu are rost sa raman fara masina 3 saptamani cat ramane in service. dak nu crapa nimic in 2 ani jumate o sa o duc ca iese din garantie. pana atunci imi vad de treaba:)
Suzuki SX4
1.6 GS 4x4

Offline LeonardSZK

« Răspuns #64 : 01.Iun.2009, 11:15:28 a.m. »
Caseta noua e "tacuta", deocamdata. Vibratia din schimbator nu este normala ("asa face toate!") si se rezolva prin inlocuirea unei piese de pe axul schimbatorului din cutia de viteze. La B&S au pe stoc piesa respectiva. Pentru caseta se face comanda si dureaza (la alta reprezentanta 1-2 saptamani, la B&S 1-2 luni... X-( ). Zdranganitul din caseta se accentueaza cu timpul, e pacat sa nu o schimbi cat timp masina este in garantie...
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
« Răspuns #65 : 16.Iun.2009, 05:05:17 p.m. »
Pentru cei care a-ti schimbat caseta de directie, chiar nu se mai aude nimic pe partea dreapta? E liniste totala?
La mine a inceput sa se auda de vreo 2000 de km (acum am 16200) o troncaneala usoara si nu stiu daca e de la amortizor sau de la caseta. Tot astept sa se accentueze mai tare.
Si cand caseta va facea probleme, ce fel de sunete scotea?

Multumesc,
SX4 1.5 SE

Offline LeonardSZK

« Răspuns #66 : 16.Iun.2009, 05:38:31 p.m. »
E putin probabil sa ai si amortizorul defect, eu am fost singurul (pana acum) care a avut telescopul terminat. Tot pe dreapta fata, din aceasta cauza multi spuneau ca este caseta de vina.  :D
Si caseta si telescopul dau zgomote metalice. La caseta este un zdranganit metalic mai "plin". La telescop sunetul este mai "spart", a oala lovita. Abia dupa inlocuirea telescopului am reusit sa deosebesc cele doua zgomote. Cu telescopul defect aveam si senzatia de pierdere a aderentei la hopuri in curbe.
Eu am avut probleme de la inceput, asa ca iti dai seama ce placuta este linistea dupa ce am inlocuit si telescopul si caseta...  :pardon: Pot sa spun ca am masina noua.  :happy: Sa vedem cum si cat se comporta caseta noua.
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
« Răspuns #67 : 28.Iun.2009, 04:33:03 p.m. »
Postez din nou aici pentru ca, consider ca nu are rost sa desct topic, bineinteles tot legat de troncaneala specifica puntii fata (cel putin la mine).
Ca sa nu devin paranoic si sa ma duc de pomana in service ca sa mi se ia 30 RON pentru constatare si sa mi se zica ca n-are nimic, am luat la un test o masina a unui prieten (tot SX4, fara 4x4 si cu motor de 1.6) ce avea la bord doar 20 km si m-am dus cu ea pe un drum de piatra cubica. Mare mi-a fost mirarea sa constat ca si aceasta masina troncane la fel ca a mea pe partea din fata, de unde am tras concluzia ca aceste SX4 asa fac toate. Deci n-are nici o treaba cu caseta (unde probabil zgomotele ar fi mult mai intense), se pare (dupa mine) ca totul vine de la amortizoare (acestea fiind pe gaz). Oricum, destul de deranjant zgomotul mai ales ca antifonarea nu este una tocmai reusita.
Acum, va intreb din nou. Se aud acest astfel de zgomote si la voi sau este liniste totala cand mergeti pe drumuri proaste? Ma refer in special la cei care stiu sigur ca nu au probleme cu casetele de directie cat si la cei care le-au schimbat si sunt multumiti.

Multumesc,
SX4 1.5 SE

Offline anyd

• Hero Member
  • Mesaje postate: 732
« Răspuns #68 : 28.Iun.2009, 04:39:59 p.m. »
Da si la mine se aude putin zgomot pe un drum prost,  dar nu ca ar fi caseta defecta,...

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #69 : 28.Iun.2009, 04:58:17 p.m. »
problema casetei este una recunoscută de suzuki deci recomandarea mea este cereţi unui service autorizat suzuki înlocuirea casetei. Trebuie să recunosc că e foarte plăcut să mergi pe drumuri m-ai puţin bune şi să nu auzi clonacanitul casetei.
  • #romaniaelectrica