Autor Subiect: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.  (Citit de 91154 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ciocoiconstantin

Re: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.
« Răspuns #560 : 07.Sep.2019, 11:41:14 a.m. »
Zgomotul de mai sus a aparut in urma cu 1000 km mai intai timid apoi in crestere.Am schimbat brate ,bieleta antiruliu, bucse bara stabilizatoare.Telescoapele nu sunt curse par sa functioneze normal,o fi de la caseta?
  • sx4 1,6 gs 4x4
sx4 1,6 4x4 2007

Offline enicky

« Răspuns #561 : 07.Sep.2019, 02:23:41 p.m. »
    Zgomotul mai repede  ar fi de la niste pivoti obositi. Daca era in curba, mai putea fi si planetara.... zgomot de caseta n-am auzit pana acum.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline calyyn

« Răspuns #562 : 01.Oct.2019, 05:36:05 p.m. »
Salut, încearcă sa apeși puțin pe frână când mergi pe un drum cu denivelări și vezi dacă se mai aude, ii posibil sa fie de la etrier, și mie îmi face pe partea stânga.,mai precis cilindru recuperator,... numai bine
  • Suzuki Vitara an 2021
Suzuki Vitara an 2021

Offline NicNic

« Răspuns #563 : 01.Oct.2019, 09:22:44 p.m. »
Daca faci miscari rapide din volan, stanga-dreapta doar cateva grade, pe loc, teren drept, atunci se aude acea bataie?

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline nastasaflorin

« Răspuns #564 : 12.Aug.2024, 05:08:33 p.m. »
Sa aduc din nou la viata acest topic..... parasit, de ceva vreme.
Vreau sa inlocuiesc si eu bucsa buclucasa din caseta de directie, operatiune la care am un pic de experienta, dupa ce am schimbat la Matiz si la Corsa.
Dupa ceva munca de documentare, am aflat 2 variante:
- bucsa cumparata - pe la 120 lei acum - insa durata de viata ar fi destul de scurta...
- bucsa confectionata la strung - aici se pare ca exista varianta unei bucse ceva mai lungi decat originala + echipare cu gresor.

A incercat cineva personal inlocuirea - eventual fara demontarea casetei de pe masina ?
  • SX4 1,6 4x4

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #565 : 12.Aug.2024, 05:37:50 p.m. »
Vezi ca pe topic este un coleg (@papi_grasu) care s-a ocupat în trecut cu recondiționarea casetelor de direcție.
Are în semnătura numărul de telefon. Poate ca îți va răspunde la întrebări.
« Ultima Modificare: 20.Sep.2024, 10:10:20 a.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline nastasaflorin

« Răspuns #566 : 20.Sep.2024, 06:05:22 a.m. »
Daca mai sunt colegi cu zdranganeala la caseta de directie de la bucsa - va zic ce solutie am adoptat.

Ca si idee generala inlocuirea bucsei fara sa dezmembrezi caseta este aproape imposibila. Cremaliera nu se retrage suficient la viraj, incat sa poti declipsa/clipsa bucsa. Cel putin nu in timp redus, cu multa bibileala si rabdare + inca o persoana sa te ajute probabil ca s-ar putea (aici o sa experimentez in viitor).

Insa - exista un spatiu, de la capatul bucsei si pana la capatul casetei de aprox 11.5 mm. Am manufacturat o bucsa din teflon, dimensiuni 30,2 mm diam ext, 25.15 diam interior, 10.5mm lungime si am introdus-o in acel spatiu folosindu-ma de cremaliera ca presa.
Dimensiunile sunt astfel pentru ca bucsa sa intre in camasa exterioara a casetei pe cota de strangere(cremaliera are 25mm, interiorul casetei are 30mm)
Astfel - bucsa manufacturata nu poate "pleca" in interiorul casetei, fiind blocata de clipsurile bucsei vechi, nici in exterior, avand cota de strangere.
Pentru extra siguranta la iesirea bucsei catre exterior, se poate adopta solutia deformarii usoare a capatului casetei(care este practic o simpla teava)

Rezultatul este excelent - 0 zgomote dupa adoptarea solutiei. Probabil ca se va deteriora ceva mai rapid decat bucsa originala din cauza lungimii mai reduse - insa se compenseaza cu faptul ca operatiunea este foarte simpla, rapida si nu necesita scule speciale sau demontarea casetei.
  • SX4 1,6 4x4

The following users thanked this post: gabineg, NicNic