Autor Subiect: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.  (Citit de 91182 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
Re: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.
« Răspuns #460 : 20.Feb.2013, 09:51:48 a.m. »
Despre consum, chiar daca ai 6 viteze tot consuma mai mult la viteza mare. Tine de aerodinamica in primul rand si abia apoi de etajarea cutiei.
Plus de asta, conteaza si motorul.

La un BMW de exemplu, masina facuta pentru viteza, atat aerodinamica, rapoartele in cutie cat si motorul, accepta mult mai bine vitezele mari iar cresterea de consum fata de viteze "umane" e mult mai mica.

Cat despre caseta.
Daca mergeti la service si reclamati ceva. Faceti-o in scris.
Daca vi se verifica defectiunea reclamata si ei spun ca e totul in regula, solicitati raspuns in scris.
Daca defectul este evident iar ei refuza schimbarea/remedierea pe garantie, solicitati in scris raspunsul lor clar si explicit si eventual plusati cerandu-le ca o garantie, sa-si asume orice defectiune, accident, etc, rezultat din cauza a ceea ce voi ati reclamat si ei au considerat ca e 100% in regula.
Dar repet, solicitati in SCRIS si nu verbal.

Daca refuza sa va elibereze un asemenea document, aveti dovada clara ca recunosc tacit defectiunea.
O masina trebuie sa fie in mintile ei si sa ofere 100% siguranta utilizatorului.

Cu documentele respective, trimiteti la importator si eventual la producator.
Faptul ca ei nu confirma ca masina este in perfecta stare si poate fi utilizata in deplina siguranta. Mai ales in cazul de fata fiind vorba de caseta de directie.
Franele si directia, reprezinta cele mai importante elemente de siguranta functionala si nu numai, la o masina. Abia apoi vin sistemele electronice si airbagurile.

Offline BXXENL

« Răspuns #461 : 20.Feb.2013, 10:30:21 a.m. »
170 si drumuri forestiere numesti avut grija? La ce te astepti? Daca are 4x4 nu inseamna ca e jeep.. Si daca prinde 170 nu inseamna ca si trebuie sa mergi cu viteza aia. :popa: Crezi ca orice i-ai face masinii n-ar trebui sa aibe probleme in perioada de garantie? Daca o bagi in garaj crezi ca tine loc de exploatare normala?

• SX4 1.5
Alex

Offline Kingy

• Sr. Member
« Răspuns #462 : 20.Feb.2013, 10:56:16 a.m. »
Ce exemplu nepotrivit ai gasit. Jeep-ul e mai stricacios ca un SX4 ;)

Si de ce sa nu mearga cu 170? De ce sa nu o exploateze? De ce sa nu se foloseasca de garantie daca se strica masina?
Stiai ca garantia e platita de fiecare cumparator si reprezinta 3-4% din valoarea masinii noi?

Offline BXXENL

« Răspuns #463 : 20.Feb.2013, 12:20:15 p.m. »
Nu vorbeam despre modelul Jeep, ci jeep la modul general, adica masina de teren. 170 e cam viteza maxima, ce masina e fericita sa mearga cu viteza maxima? S-o foloseasca cat vrea dar sa fie constient ca 170 nu este o viteza la care masina se simte comfortabil, uzura e mult mai mare, si normal si consumul. Ce, el cand sprinteaza consuma la fel de putine calorii ca atunc cand merge agale?

Eu n-am zis sa nu se foloseasca de garantie, eu am zis ca nu are rost sa fie dezamagit de masina (visul lui) daca o exploateaza la maxim. Cat ar vrea el se simta ca noua o masina ce merge pe coclauri sau alearga asa? E normal sa apara probleme.

• SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #464 : 20.Feb.2013, 12:41:45 p.m. »
De ce sa nu se foloseasca de garantie daca se strica masina?
Garantia are si ea niste conditii de exploatare de bun simt.

Citat
garantie - orice angajament asumat de vanzator sau producator fata de consumator, fara solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a pretului platit de consumator, de reparare sau de inlocuire a produsului cumparat, daca acesta nu corespunde conditiilor enuntate in declaratiile referitoare la garantie sau in publicitatea aferenta;
http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_vanzarii_produselor.php
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #465 : 20.Feb.2013, 02:02:59 p.m. »
Eu la 110.000 nu mai am probleme cu caseta inlocuita la 25.000, deci am avut noroc de una cu bucsa aceea buna.

In schimb amortizoarele cam bat cand e frig afara sub 0, deh, gazul isi spune cuvantul.

Vopseaua e cam prastie, dar la care masina nu e asa, inca a rezistat impecabil la cat de subtire este stratul.

Nu papa ulei, esapamentul nu e negru (doar o pubere foarte fina) si trage.

SX4 1.5 SE

Offline Kingy

• Sr. Member
« Răspuns #466 : 20.Feb.2013, 09:17:00 p.m. »
Laurentiu. Mi-a placut ca ai pus acel citat din lege. Excelent, dar defineste, cuantifica in ceva, regulile de bun simt  :D

Offline Laurentiu

« Răspuns #467 : 21.Feb.2013, 02:29:34 p.m. »
Laurentiu. ...defineste, cuantifica in ceva, regulile de bun simt  :D
Cu toate ca nu ma consider nici fabricant si nici dealer, am sa incerc sa-ti satisfac dorinta.
In "Carnetul de garantie si evidenta service" SUZUKI, la pagina 12 sint conditiile ce trebuiesc indeplinite in vederea acordarii garantiei iar la pag. 13 se gaseste "declaratia de garantie pentru caroseria unui autovehicul nou".

Din studierea carnetului de garantie si a manualului de utilizare, se pot trage concluziile din care se desprind regulile de bun simt de exploatare a autovehiculului.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline Kingy

• Sr. Member
« Răspuns #468 : 21.Feb.2013, 09:54:19 p.m. »
Tu sigur esti politician  :-))  :P

Cum dovedeste dealerul ca eu nu am utilizat masina conform manualului si de fapt defectiunea are ca si principala cauza un defect de fabricatie sau chiar de design/proiectare?

Ai idee cam cate reclamatii absolut fondate si corecte sunt solutionate in dezavantajul clientului? Abuz bineinteles.

Ca sa nu mai spun ca in majoritatea manualelor de utilizare sau ce gasesti in carnetele de garantie sunt multe chestii discutabile sau formulari care lasa la libera interpretare a oricui chestii foarte clare si punctuale dealtfel.
Ce, daca eu mi-am cumparat un Suzuki nou inseamna ca in mod automat am acceptat si carnetul de garantie?
Ai auzit de clauze abuzive?
Traiesti cu impresia ca, conditiile de garantie sunt corecte?

P.S. ideea e ca nu esti ceea ce te consideri tu a fi, nici nu ti-am cerut asta si de fapt nu ti-am cerut nimic mai mult decat sa-ti justifici propriile afirmatii. Nu trebuie sa-mi satisfaci mie dorinte ;)

Offline Laurentiu

« Răspuns #469 : 22.Feb.2013, 09:51:25 a.m. »
Tu sigur esti politician  :-))  :P

Cum dovedeste dealerul ca eu nu am utilizat masina conform manualului
In momentul in care proprietarul "da din casa" ce a facut cu masina, mai e nevoie de demonstratie ?
se aude si la mine cam de pe la 15000  caseta, cu siguranta e caseta care suna ca o bara care are joc, doar pe drumuri forestiere si cu mici denivelari. Acum am 25000 ... apoi ambreiajul la revenire sus intradevar si la mine scartaie,...consumul de 13 % la 170 km la ora.

Mersul pe coclauri cu "talpa grea" ca deh, e SUV, masina de teren 4x4, fortata prin zapada si noroaie, patinata sa urce bordurile inalte, cum naiba sa tina caseta de directie, ambreajul, pivotii, bucsele si alte acareturi dupa doar 25.000 km  :-/

SX4 e masina de ORAS. Nu e considerata masina de teren sa poti colinda coclauri. E o masina putin mai inalta, dotata partial cu tractiune 4x4 pt cazuri exceptionale si pe durata scurta. Oricit ai spala o masina, cind te apuci s-o demontezi pt reparatii, tot ramin urme ce demonstreaza prin ce zone ai calatorit cu ea. ;)
Vrei o masina pt offroad, iti iei un ARO si te-ai scos; ai piese ieftine, manopera pe toate drumurile si extaz in exploatare.  :)

Citat
...de fapt nu ti-am cerut nimic mai mult decat sa-ti justifici propriile afirmatii.
In primul rind si cel mai important lucru este ca proprietarul sa citeasca si sa invete manualul de utilizare. Putini fac acest lucru crezindu-se mari doctori in ale soferiei. Un permis de conducere auto nu inseamna ca si stii sa exploatezi un "utilaj". O masina nu este compusa doar dintr-un covrig si 2-3 pedale. In functie de complexitate, o masina fabricata actual se va exploata diferit fata de o masina clasica (in totalitate mecanica) si multi, necitind macar o singura data manualul, o vor folosi dupa ureche sau dupa sfaturile "priceputenilor" plingindu-se apoi ca masina nu este fiabila. De o masina de oras cu care iti faci treaba si te transporta din punctul A in punctul B nu tragi de ea ca si cum ar fi un tractor in brazda.
Orice lucru facut pe lumea asta are un anumit scop si un anumit domeniu de utilizare. Daca doar cu un singur utilaj s-ar fi putut face orice (de la bagarea atei in ac si pina la constructii de mare avengura), lururile ar fi stat altfel.
« Ultima Modificare: 22.Feb.2013, 09:54:57 a.m. de Laurentiu »