Autor Subiect: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.  (Citit de 91199 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline adrian_r5

Re: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.
« Răspuns #370 : 25.Ian.2012, 05:00:27 p.m. »
La directie, tot ce e electric e usurinta cu care rotesti volanul (servo-directia) si care nu e trecuta prin CB.
Esti sigur  :-/ :-/ :-/
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Laurentiu

« Răspuns #371 : 25.Ian.2012, 05:23:53 p.m. »
Esti sigur  :-/ :-/ :-/
Cred ca doar daca functioneaza sau nu. Altceva nu vad ce sa analizeze CB-ul in functie de directie. Cel putin la modelele europene, farurile nu se orienteaza  si nu se regleaza in functie de directie.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline adrian_r5

« Răspuns #372 : 25.Ian.2012, 06:09:05 p.m. »

Se pare ca e implicata si ceva informatie despre viteza in treaba cu servo asta electric  >:D<
« Ultima Modificare: 25.Ian.2012, 06:10:40 p.m. de adrian_r5 »

Offline Laurentiu

« Răspuns #373 : 25.Ian.2012, 06:47:46 p.m. »
Se pare ca e implicata si ceva informatie despre viteza...
  :dknw: Nu-mi dau seama  :(. E ceva standard sau doar la masini cu ceva dotari in plus ?
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline adrian_r5

« Răspuns #374 : 25.Ian.2012, 07:32:17 p.m. »
E ceva standard sau doar la masini cu ceva dotari in plus ?
Eu zic ca e standard.

Offline tony83

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #375 : 25.Ian.2012, 08:39:29 p.m. »
Salutare tuturor posesorilor de sx si eu ma gandesc serios sa-mi achizitionez unul in viitorul apropiat dar sh  si sincer am o parere f. buna despre suzuki dar ma cam sperie toata povestea asta cu caseta de directie buclucasa la sx-uri . Cam toti de pe pe acest topic ati vb. de masini in garantie si nu prea sa adus aminte de sh aproape deloc adica nimeni nu a povestit ce si cum despre caseta de  directie la sx-uri  iesite din garantie. Am gasit la preturi mai bune sh la vecinii nostri unguri e si logic intrun fel ca doar la ei e fabrica dar am putina retinere din cauza acestei casete de directie  de care se cam plange lumea pe forum in rest toate bune si frumoase si poate ma mai lamuriti cu cateva sfaturi preturi daca e cazul ca doar ma gandesc caci costa ceva mai mult. Si la un moment dat am citit ca defapt nu caseta in sine  e problema ci doar o bucsa de la ea dar nimeni nu prea a scris ca se poate inlocui doar acea bucsa sau nu.Poate e cineva in masura sa ma lamureasca mai pe larg in privinta acestei probleme.Multumesc tuturor pentru lamuriri.

Offline LeonardSZK

« Răspuns #376 : 25.Ian.2012, 09:09:29 p.m. »
Nu se poate inlocui doar bucsa. S-a vorbit despre acest lucru.
Directia nu este controlata de computerul de bord, ci de un modul separat care citeste viteza vehiculului pentru a mari sau micsora forta de asistare (forta de asistare invers proportionala cu viteza). Reglarea directiei dupa schimbarea casetei se face ca la o caseta de directie simpla (vezi explicatia lui @Laurentiu).
« Ultima Modificare: 25.Ian.2012, 09:21:39 p.m. de LeonardSZK »
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline adrian_r5

« Răspuns #377 : 26.Ian.2012, 12:59:19 a.m. »
Directia nu este controlata de computerul de bord.
Ce intelegi prin "controlata"  :-/   ... la ce te referi cind spui "computerul de bord"  :-/

Offline miocrl

« Răspuns #378 : 26.Ian.2012, 08:57:45 a.m. »
Salutare tuturor posesorilor de sx si eu ma gandesc serios sa-mi achizitionez unul in viitorul apropiat dar sh  si sincer am o parere f. buna despre suzuki dar ma cam sperie toata povestea asta cu caseta de directie buclucasa la sx-uri .

e o problema cunoscuta.. deci sti sa o verifici cand o iei, si sti ce costuri sunt pentru remedierea problemei. cu problema asta nu te va lasa masina in strada.. doar cloncane
daca o iei din ungaria ai sansa sa nu fie afectata caseta de gropile din Ro

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #379 : 26.Ian.2012, 04:27:09 p.m. »
Pai a mea a troncanit de cand am luat-o de la dealer, dar eu tot incercam sa ma conving ca face asa din cauza amortizoarelor pe gaz.
La unguri fiind drumuri mai bune sunt sanse mai mici sa se fi confruntat proprietarul cu zgomotul 'bucsei' dar daca masina are probleme si o aduci in RO fii sigur ca ai de platit schimbarea.
Cel mai bine inainte sa o cumperi, in Ungaria cauta un teren mai prost pe acolo si fa un test la viteze pana in 40 la ora si asculata rezultatul pe partea dreapta.
SX4 1.5 SE