Autor Subiect: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.  (Citit de 91197 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
  • Gen: Bărbat
Re: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.
« Răspuns #360 : 25.Nov.2011, 11:18:12 p.m. »
Am scapat si eu ieri de caseta veche. La Autonet s-a rezolvat problema. In nadejdea celor de la Redtor sau de la Poliserv... mai bine mortu' colacu' decat eu caseta de la ei. Si cand ma gandesc ca de maine nu mai am garantie la masina... azi a facut 3 ani.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline bogogica

« Răspuns #361 : 26.Nov.2011, 07:17:46 p.m. »
Asta este motiv mare de petrecere. La multi ani fara evenimente. Sa "plutiti" impreuna sanatosi pe multe si lungi drumuri pana la adanci batraneti sau pana cand propria vointa va va desparti.

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
« Răspuns #362 : 05.Dec.2011, 11:25:14 p.m. »
Multumesc. Doamne ajuta! Scuze pentru intarzierea raspunsului.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline lrbc

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
  • Life is only a daring adventure or nothing at all.
« Răspuns #363 : 25.Ian.2012, 09:55:06 a.m. »
Întrebare pentru cei care au schimbat caseta de direcție: ați plătit ceva la service? Mie mi-au spus că trebuie să le plătesc manopera pentru reglarea geometriei. Sunt curios dacă așa e procedura peste tot.

Offline Laurentiu

« Răspuns #364 : 25.Ian.2012, 10:34:05 a.m. »
Mie mi-au spus că trebuie să le plătesc manopera pentru reglarea geometriei.
Daca operatia se face pe garantie, in mod normal nu se va plati nimic. Reglarea unghiurilor face parte din manopera de inlocuire a casetei.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline LeonardSZK

« Răspuns #365 : 25.Ian.2012, 01:22:07 p.m. »
In garantie nu se plateste nimic (nici piese nici manopera). Iar reglarea directiei la final face parte din procesul de schimbare a casetei.
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #366 : 25.Ian.2012, 01:48:39 p.m. »
În garanţie, piesa+manoperă+reglaje+verificări ar trebui să fie gratuite. Teoretic !
Practic, nu am putut sta lângă maşină, am întebat la recepţia lucrării dacă au fost reglate unghiurile, răspunsul a fost afirmativ...Ulterior am constatat că poziţia neutru a volanului era de fapt la şi zece minute aproximativ, după care un meseriaş de la vulcanizare mi-a spus să merg la mecanic deoarece la anvelopele faţă aveam uzură de tipul "dinţi de ferăstrău " ş.a.m.d. Adică alţi bani, altă distracţie !
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
« Răspuns #367 : 25.Ian.2012, 03:43:11 p.m. »
Eu cand am schimbat la 25000 caseta pe garantie totul a fost moka, ar fi fost si culmea sa platesc unghiurile.
Apropo, ungiurile la directie electrica cum se fac (avand in vedere motorasul care trebuie sa stie pozitia de mers drept)? Se regleaza numai din bielete sau se umbla se da si un reset la soft?
SX4 1.5 SE

Offline miocrl

« Răspuns #368 : 25.Ian.2012, 04:19:32 p.m. »
la mine a fost facut numai din bielete.. mentionez ca nu am ESP

Offline Laurentiu

« Răspuns #369 : 25.Ian.2012, 04:23:06 p.m. »
Apropo, ungiurile la directie electrica cum se fac (avand in vedere motorasul care trebuie sa stie pozitia de mers drept)? Se regleaza numai din bielete sau se umbla se da si un reset la soft?
Cursa intreaga a cremalierei de directie se imparte FIX la 2 (adica 2 tururi si un sfert de fiecare parte), se cupleaza coloana de directie a volanului la caseta de directie, se scoate si se fixeaza pe pozitia zero volanul dupa care se blocheaza cu o menghina in scaunul soferului dupa care se umbla la reglarea mecanica a unghiurilor din capetele de bara conform diagramei.

Nu ai treaba cu nici o resoftare. La directie, tot ce e electric e usurinta cu care rotesti volanul (servo-directia) si care nu e trecuta prin CB.
« Ultima Modificare: 25.Ian.2012, 04:29:00 p.m. de Laurentiu »
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!