Autor Subiect: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.  (Citit de 91207 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline drpedros

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.
« Răspuns #300 : 26.Feb.2011, 02:30:23 p.m. »
salutare la toata lumea
azi am fost la service pentru un zdranganit la rotile din fata, initial considerat a fi de la caseta de directie.
spre placuta mea surpriza zgomotul venea de la placutele de frana pe fata, ale caror arcuri erau slabite. >:D<
problema s-a rezolvat rapid prin inlocuirea placutelor. nu ma exista nici un zgomot acum, la 43000 km
ca sa verificati loviti puternic roata cu piciorul.
stima

Offline MrZ

« Răspuns #301 : 26.Feb.2011, 04:07:57 p.m. »
Salutare!  Sunt initiatorul acestui topic si , probabil, proprietarul cu cele mai multe casete schimbate (3). Ieri am schimbat-o pe cea de a treia  (cu cea initiala sunt la a patra) si  probabil ultima, aceasta facind parte din lotul nou (fabricate dupa 2009), fara probleme.
 Avand in vedere vasta experienta  :) , va recomand serviceul Radacini din Sos Giurgiului (Buc), cat timp problema va fi prezentata  dlui. George Nita, seful de service . Mie mi-a fost schimbata caseta, dupa constatare, in chiar aceeasi zi![/b]
Ca sa evit surprizele in urma reparatiilor precum am mai citit pe aici gen : dereglarea directiei, volan pozitionat prost (stramb), zgomote s.a., apelez doar la profesionisti Succes!
Suzuki SX4 1.6l 4X4 GS 107CP

Offline Laurentiu

« Răspuns #302 : 26.Feb.2011, 04:18:19 p.m. »
azi am fost la service pentru un zdranganit la rotile din fata, initial considerat a fi de la caseta de directie.
...zgomotul venea de la placutele de frana pe fata...
Zgomotrul facut de placute fata de zgomotul facut de caseta de directie este total diferit atit ca locatie cit si ca tonalitate.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Gen: Bărbat
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #303 : 28.Feb.2011, 10:02:36 a.m. »
Revenind la subiect... trebuie sa existe o metoda de a afla singuri daca avem probleme cu caseta! Cei din service o urca pe elevator si o verififca, nu cred ca se apuca sa o demonteze de pe autovehicul pentru a da un verdict. Se pricepe cineva?
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #304 : 28.Feb.2011, 10:33:17 a.m. »
Pai primul semn de intrebare il ridica zgomotul produs pe drumuri mai rele. Daca exista, e imposibil sa nu fie remarcat. E ca un cloncanit ce vine din partea dreapta fata si e mai pronuntat atunci cand se vireaza stanga.

Offline adrian_r5

« Răspuns #305 : 28.Feb.2011, 10:36:42 a.m. »
@rexkrokiDAU  ... usor de zis ... uneori greu de facut ... adica iti aduci aminte ca ai facut drive test pe tema asta si cu masina lu' miocrl si cu masina mea si concluziile n-au fost prea clare ...
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #306 : 28.Feb.2011, 11:09:31 a.m. »
Adevarul e ca nici suprafata de test nu era cea mai potrivita.
Dar zgomotul ramane primul indiciu ca e o problema. In lipsa lui e doar o presupunere, care poate fi confirmata sau infirmata de un control amanuntit in service. Care daca e sa fiu sincer, nu stiu in ce ar putea consta, ca din cate stiu eu nu sunt jocuri la casetele buclucase.

Offline Laurentiu

« Răspuns #307 : 28.Feb.2011, 01:17:42 p.m. »
trebuie sa existe o metoda de a afla ... daca avem probleme cu caseta!
EXISTA asa ceva in service: masa de vibrare. Acolo se constata toate jocurile.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline miocrl

« Răspuns #308 : 28.Feb.2011, 01:42:39 p.m. »
trebuie sa existe o metoda de a afla singuri daca avem probleme cu caseta! Cei din service o urca pe elevator si o verififca, nu cred ca se apuca sa o demonteze de pe autovehicul pentru a da un verdict. Se pricepe cineva?

cine e priceput ca mecanic o simte cand pune mana si trage de ea. cand au schimbat-o pe a mea in Oradea au spus imediat ca trebuie schimbata si doar a pus mana si a tras de un fier.

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Gen: Bărbat
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #309 : 28.Feb.2011, 02:34:40 p.m. »
Si eu am un zgomot usor la a mea (modelul nou luat in noiembrie 2009 - in prezent 19000 km) cand merg sa zicem pe un drum cu noroi inghetat sau pe ghetusul care este acum pe strazile dintre blocuri;  dar fiind de la inceput am zi ca este zgomotul normal al amortizoarelor (este infundat si nu este un zgomot metalic) pentru ca stim foarte bine cu totii ca nu este campioana la antifonat. Nu sunt chiar novice si am cat de cat o "ureche pt mecanica", dar sincer povestile astea cu caseta incep sa ma faca nesigur pe cunostintele mele. Daca se mai incalzeste o sa incerc sa vad cum si ce este pe dedesubt....
SAYURI, o gheisa plina de talente