Autor Subiect: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.  (Citit de 91198 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.
« Răspuns #240 : 08.Oct.2010, 07:12:23 p.m. »
Stiu ce zici @wol, dar problema era cu producatorul din europa, cei de la Suzuki afirmand ca cele sx4 made in japan are si caseta produsa acolo. Tind sa cred ca asa este.
Chiar sunt curios sa ne spui si noua, daca e posibil, unde era fabricata caseta schimbata!
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline sx4 sedan 2009

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
« Răspuns #241 : 13.Oct.2010, 06:17:28 p.m. »
Referitor  la caseta de directie pot sa va spun ca astazi am schimbat-o la Doly Iasi . pot afirma ca este  o alta masina, mult  mai silentioasa, nu mai aud acele zgomote la fiecare mica denivelare, iar volanul la viteze mici se manevreaza mai usor. Vechea caseta era NSK cod 48500-79J51. PB1C002 nu stiu ce reprezinta dar cert este ca pe ea nu scria tara unde a fost produsa. Este un lucru interesant din punctul meu de vedere sa NU inscriptionezi producatorul pe un produs mai ales pe o piesa atit de importanta de la o masina. Bine ca sa rezolvat si vreau sa cred ca este din lotul nou de casete si nu voi mai avea probleme. Multumesc domnului ing. Nica Liviu care a fost intelegator si mi-a permis sa asist la schimbarea casetei, din sala de asteptare.  
« Ultima Modificare: 13.Oct.2010, 06:20:43 p.m. de Andrei Suzuki »

Offline Mako

« Răspuns #242 : 19.Nov.2010, 12:47:25 p.m. »
Hmm, n-am mai intrat demult pe forum...azi am fost la b&S pt revizie 2ani si am si eu problema cu caseta  (:| Mi-au recomandat sa merg la radacini ca ei nu fac pe garantie treaba asta...anyway, zgomotul e destul de suparator la traversarea liniilor de tram sau piatra cubica.Mai am 1an garantie si trebuie sa rezolv.Curios,masina merge f bine in rest,volan ok nimic de reprosat.A, am prins un cui in roata printre altele :D Ce zi... Ceva sfaturi? A mai schimbat cineva la radacini caseta, sunt ok, te inteleg,etc?

Offline MrZ

« Răspuns #243 : 28.Dec.2010, 03:38:59 p.m. »
Salut! Radacini din Berceni sunt un service bun pentru garantie si CASCO (altfel sunt cam scumpi). Au avantajul unui stoc important de piese si n-ar fi exclus sa gasesti la ei caseta de schimb pe stoc. Asta daca n-ai schimbat-o intre timp.. daca nu: sfat: schimb-o pe garantie! dupa aceea te va costa aprox. 6-700E
Suzuki SX4 1.6l 4X4 GS 107CP

Offline Mako

« Răspuns #244 : 28.Dec.2010, 06:37:16 p.m. »
Salve, da am schimbat-o fara probleme.Chestia e ca...tot simt ceva probleme.Masina parca nu mai merge ca inainte.Daca i-au dreapta sau stanga maxim de volan si plec incet de pe loc se simt niste trepidatii ciudate ca si cum ar scapa rotile in jos  :( Asta o chestie.A doua tot legata de directie...volanul mi se pare ca are un joc ciudat, uneori parca tinde sa isi schimbe directia la cel mai mic hop sau pietricica pe care o trec, este extrem de sensibil.Aceste doua lucruri nu existau inainte sa schimb caseta...Probleme,nu?Sa fac o vizita la service iar,banuiesc...

Offline hugbear

« Răspuns #245 : 28.Dec.2010, 09:58:54 p.m. »
volanul mi se pare ca are un joc ciudat, uneori parca tinde sa isi schimbe directia la cel mai mic hop sau pietricica pe care o trec, este extrem de sensibil.
Un pic de "bump steer"? Posibil sa-ti fi deranjat geometria cand au scimbat caseta. Da o fuga inapoi la ei sa-ti verifice unghiurile.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #246 : 29.Dec.2010, 09:26:33 a.m. »
Pai geometria se face obligatoriu dupa schimbare de caseta de directie. Pana si la schimbarea unui cap de bara se face geometria. Daca ti s-a facut teoretic ar trebui sa ai un raport de geometrie de la ei sau macar o copie.
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline hugbear

« Răspuns #247 : 29.Dec.2010, 03:55:33 p.m. »
Sunt sigur ca s-a facut geometria, eu doar presupuneam ca s-a facut prost ;).
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #248 : 29.Dec.2010, 04:47:25 p.m. »
Sau asa...Eu nu am vrut sa presupun asta ca na...speranta moare ultima,nu? :)
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline Mako

« Răspuns #249 : 29.Dec.2010, 05:05:30 p.m. »
Da, parca un bump steer  :) ai zis corect.Logic ca au facut geometria dupa montarea casetei dar incep sa cred ca au facut-o prost.N-am alta solutie decat sa le fac o vizita again se pare...