Autor Subiect: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.  (Citit de 91188 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabri168

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
  • Gen: Bărbat
Re: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.
« Răspuns #190 : 04.Mar.2010, 01:27:32 p.m. »
Azi am schimbat caseta de directie la Radacini..a durat vreo 3.5 ore cu tot  cu geometrie,acum totul este in regula la masina..nu se mai aude acel zgomot in partea dreapta,fata.
Ciudat este ca la mine nu era nici un joc la volan sau la roata..era decat acel zgomot la denivelari.

Suzuki SX4 1.5 GLX
Galatic Grey Metallic

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
« Răspuns #191 : 08.Mar.2010, 10:43:36 p.m. »
Well oameni, astazi mi-am verificat coloana solo. M-am uitat in manualul de service si am vazut unde se imbina cele 2 parti componente. Acel paralelipiped este din metal 100% si se afla exact in zona manetei (ca sa ii zic asa) de unde se da jos-sus volanul, una la mana. Doi, am pus mana pe partea care intra in caseta si am invartit usor de volan (cat are jocul acela de jumatate de cm) si se invarte! Deci joc in coloana la acea imbinare practic nu exista. Sa inteleg ca daca intra-adevar ar fi joc, acela sa fie la imbinarea pinionului cu cremaliera?

Multam,
« Ultima Modificare: 08.Mar.2010, 10:45:17 p.m. de emanu900 »
SX4 1.5 SE

Offline Laurentiu

« Răspuns #192 : 09.Mar.2010, 10:19:06 a.m. »
Acel paralelipiped este din metal 100% ...
O fi el din metal dar in interior, unde sint suruburile, nu exista niste bucse de cauciuc ???
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
« Răspuns #193 : 09.Mar.2010, 08:42:28 p.m. »
Sincer nu stiu. Nu se vede foarte bine, dar cum am spus, am invartit de volan foarte putin si jumatatea a 2-a a coloanei care intra in caseta se misca si ea o data cu volanul. Deci am eliminat problema cu jocul in zona asta. Poate ne putem intalni week-end-ul aceasta putin sa arunci si tu o privire, ar fi super.

Mersi
SX4 1.5 SE

Offline Laurentiu

« Răspuns #194 : 09.Mar.2010, 09:08:35 p.m. »
Poate ne putem intalni week-end-ul aceasta putin sa arunci si tu o privire, ar fi super.
Daca nu ma internez, o facem si pe asta. Sa speram ca va fi ceva mai caldut afara.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline Laurentiu

« Răspuns #195 : 17.Mar.2010, 02:38:57 p.m. »
Poate ne putem intalni week-end-ul aceasta putin sa arunci si tu o privire, ar fi super.
Am revenit acasa. Poate ma poti suna vineri seara sau simbata dimineata sa stabilim un loc unde sa ne putem vedea.

Offline sorin iulian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
« Răspuns #196 : 29.Mar.2010, 09:20:46 p.m. »
Salutare. Ma adresez, cu precadere, posesorilor de SX4. Am aceasta masina de 2 luni si pana acum nu am gasit la ea nicio hiba. Acum cateva zile am iesit cu fiica mea sa facem cateva manevre, tinand cont ca urmeaza sa dea examen pentru carnet. A incercat sa faca parcarea laterala, cu spatele, etc. pret de 10-15 minute si la un moment dat , in timp ce dadea inapoi, volanul nu a mai raspuns la comanda cum trebuia, in sensul ca nu se mai putea invarti de el cu usurinta initiala, de parca masina nu ar fi avut servodirectie, aproape ca era intepenit, nu puteai sa invarti de el deloc daca nu erai cat de cat in miscare si asta cu foarte mare greutate. La drum intins si cu manevre similare dar nu foarte dese, nu am remarcat nicio problema. Prima data am crezut ca este o intamplare, dar cand si a doua oara s-a intamplat la fel am intrat la banuieli. De aceea va rog sa-mi spuneti, daca s-a mai confruntat cineva cu asemenea probleme, despre ce este vorba si cum se poate rezolva, pentru ca nu mi se pare normal ca atunci cand ai nevoie de servo, in special in oras, acesta sa nu te mai ajute. Am inteles ca  la masina asta servodirectia este electrica , nu hidraulica, sa existe o explicatie legata de acest aspect? Va rog sa-mi raspundeti daca sunteti in tema, sa stiu ce am de facut. Multumesc anticipat.

Offline Laurentiu

« Răspuns #197 : 30.Mar.2010, 08:04:51 a.m. »
...la un moment dat , in timp ce dadea inapoi, volanul nu a mai raspuns la comanda cum trebuia, in sensul ca nu se mai putea invarti de el cu usurinta initiala, de parca masina nu ar fi avut servodirectie, aproape ca era intepenit, nu puteai sa invarti de el deloc ...
Mergi la service cu masina si explica-le care este situatia.

Si eu am observat o anomalie in acest sens asta iarna dar, inca nu m-am edificat complet: la rotirea maxima a volanului (stinga sau dreapta) se auzea un zgomot suspect in roata ca si cum ar fi lucrat ABSul.

Offline joesewer

• Full Member
  • Mesaje postate: 164
« Răspuns #198 : 30.Apr.2010, 09:39:18 a.m. »
Ciao,
Daca merg pe drum cu piatra imi zdrangane si mie caseta, e normal sau pot sa-mi fac griji?
Masina o am din Oct. 2008, 13000km
SX4 GS 1.6 4WD 107CP Sunlight Copper

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #199 : 30.Apr.2010, 12:28:39 p.m. »
Daca e sa ne luam dupa an, luna si numarul de km s-ar putea sa te incadrezi in 'lotul' cu problema. Da o fuga pana la Trakia si vezi ce zic si ei.

• #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!