Autor Subiect: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.  (Citit de 91181 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cosmin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 289
  • Gen: Bărbat
Re: CASETE DE DIRECTIE CARE ZDRANGANE.
« Răspuns #150 : 10.Feb.2010, 04:47:09 p.m. »
Gata...am dus masina ieri pe la 9 si la 14-15 era gata...am luat-o si parca (sper ca nu e efect placebo:) ) nu mai zdrangane asa in zona binecunoscuta...mai trebuie frecata putin prin locurile pe unde o auzeam eu calumea ca sa pot fi sigur ca e ok...

Nici o plata, totul in garantie.
Suzuki SX4 1,5 SE

Offline miocrl

« Răspuns #151 : 10.Feb.2010, 04:50:03 p.m. »
tre sa vii la intalnire sa ti-o incercam si noi

Offline cosmin

• Sr. Member
« Răspuns #152 : 10.Feb.2010, 04:51:51 p.m. »
vin sigur... da' de tine mi-e frica....
Suzuki SX4 1,5 SE

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
« Răspuns #153 : 10.Feb.2010, 09:41:45 p.m. »
Oricum iti va mai bate ceva, dar mai incet decat bataia casetei, datorita amortizoarelor care sunt pe gaz. Eu devenisem paranoic si dupa schimbarea casetei cand dupa ce disparuse zgomotul cel mai mare se mai auzea cel datorat amortizoarelor. Dar mi-a trecut, cand l-am luat la o intalnire pe Laurentiu si inca un coleg la un test si mi-au bagat mintile in cap ca sa zic asa  :) Daca ti-au schimbat caseta acum, poti sta sigur linistit pentru ca-i din lotul cel nou care are bucsa aceea buclucasa dintr-un material mult mai solid fata de precedenta.
SX4 1.5 SE

Offline cosmin

• Sr. Member
« Răspuns #154 : 10.Feb.2010, 10:43:42 p.m. »
O intrebare totusi:la schimbarea casetei se umbla un unghi si echilibrare? Se umbla la roti? Ma gandesc ca la orice interventie asupra unei chestii implicate in directie, ar trebui recalibrat tot ce tine de ea...sau?
Suzuki SX4 1,5 SE

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
« Răspuns #155 : 11.Feb.2010, 12:56:05 a.m. »
Clar ca se refac unghiurile pentru ca practic se umbla vital la directie, nu?  :) Caseta noua vine cu tot cu bielete, numai capetele de bara nu se schimba decat, logic, daca au joc. Si parca se ma face ceva, legat de calibrarea electronica a casetei (legat de mecanismul care comanda revenirea volanului in pozitia zero la iesirea din viraje, adica motorasul de servo stiu ca, contribuie si el, pe langa legile fizicii  :) ).  Cam astea ar fi, oricum, poate WOL sa confirme cel mai bine.
SX4 1.5 SE

Offline Laurentiu

« Răspuns #156 : 11.Feb.2010, 08:37:05 a.m. »
la schimbarea casetei se umbla un unghi si echilibrare?
La schimbarea casetei de directie, se refac pe calculator unghiurile rotilor (paralelism, cadere, fuga).
Echilibrarea rotilor nu se face decit in momentul in care se scoate anvelopa de pe janta.
Roluirea jantelor este operatia de indreptare in urma unor lovituri puternice ce au dus la deformarea lor.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cosmin

• Sr. Member
« Răspuns #157 : 15.Feb.2010, 11:48:41 a.m. »
@Laurentiu  du-te si rezolva geometria ... iti va rezolva si problema din celalalt topic. Nu stiu daca s-au uitat serios la geometrie atunci cand au schimbat caseta dar cert este ca acum pare ca nu mai am nici o problema. Pare...si sper sa fie si sigur. Inca nu am apucat s-o innebunesc incercand sa obtin vechile metehne.
Suzuki SX4 1,5 SE

Offline Laurentiu

« Răspuns #158 : 15.Feb.2010, 02:15:07 p.m. »
@Laurentiu  du-te si rezolva geometria ...
Daca ar fi din "geometrie" (reglaje ce se fac la parti mecanice) problema ar fi trebuit sa existe indiferent de temperatura mediului ambiant.
Geometria (unghiurile) rotilor se face cind masina tinde sa traga intr-o parte sau alta (fara actionarea frinei) ori cind se observa o uzura a cauciucului pe interior sau exterior.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cosmin

• Sr. Member
« Răspuns #159 : 15.Feb.2010, 05:42:36 p.m. »
Cum vrei tu...eu zic sa elimini toate posibilitatile, iar la mine cel putin, geometria asta m-a scapat de "volanul greu" si din cate am incercat azi, de problema noastra. A fost doar o coincidenta vremea rece...
Ma rog...aici suntem cam off-topic...
Suzuki SX4 1,5 SE