Autor Subiect: Senzori de parcare  (Citit de 20573 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dafimoto

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 94
  • Gen: Bărbat
Senzori de parcare
« : 12.Feb.2010, 12:39:34 p.m. »
Am pe GV senzori de parcare "de la mama lor".  Ce ma deranjeaza este ca sunt doar cu avertizare sonora.
Se pot folosi cu un alt kit de senzori care de exemplu sa afiseze wired/wireless undeva pe bord ?

10x
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDIS / 129 CP / 4x4 CU REDUCTOR / 5 USI

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Senzori de parcare
« Răspuns #1 : 12.Feb.2010, 12:43:50 p.m. »
Poti fii mai explicit, ce anume vrei sa iti afiseze? :) Eu am un set de senzori care, pe langa bipaitor, au un mic afisaj deasupra oglinzii retrovizoare. Afisajul nu e mare socoteala, arata distanta aproximativa pana la obstacol, nu stiu daca exista si alte tipuri de afisaje, insa poti folosi de exemplu o camera pentru mers inapoi. :->
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline dafimoto

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #2 : 12.Feb.2010, 01:01:09 p.m. »
Pai sa afiseze distanta. Ei vin doar cu sonor si de la mai putin de un metru fac mai mult zgomot decat sa dea informatii.
Am vazut ca exista kituri care au si display-uri, si ma gandesc sa folosesc senzorii originali in configuratie cu blackbox-ul si displayul de la un astfel de kit.

M-am gandit la o camera de mers inapoi - as vrea sa o montez la nav/dvd-ul clarion dar pare cam scump (cred ca pe la 300-400 euro  :-O)
Plus ca nu prea vad unde as putea-o monta. Alternativ o camera cu afisaj pe oglinda (ceva echivalent cu ce vinde suzuki in UK cu 500 GBP ... dar la un pret mai acatarii). Ramane problema montarii

Offline miocrl

« Răspuns #3 : 12.Feb.2010, 03:00:21 p.m. »
bine ai venit!!! :)
senzori de parcare "de la mama lor"

adica 4 la numari si cu gaura in bara sau electromagnetici?

presupun ca sunt cei cu gauri.

eu am afisaj, si imi zice distanta daca merg incet de la 3 metrii pana la 0 si stanga sau dreapte. din experienta mea..  doar l ainceput ma uitam la display. acum doar ascult. pentru ca in orice parte ar fi obstacolul nu vei mai putea merge mai in spate deci indicator stanga\dreapta il gasesc inutil. iar metrii\centimetrii .. la fel de inutili daca stii doar ca trebuie sa te opresti la biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip. si sa mergi incet cand face bip bip biiip biip.

Offline dafimoto

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #4 : 12.Feb.2010, 03:11:08 p.m. »
de la mama lor = cu gauri si in culoarea caroseriei

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #5 : 12.Feb.2010, 03:39:22 p.m. »
Asta cu de la mama lor poate fi putin relativa. :) Uite, de exemplu si eu am luat masina cu senzorii pe ea, pentru ca asa am comandat-o (si am optat sa nu ii vopseasca :P). Dar cei de la B&S luau senzorii de la o alta firma, la care, de altfel, am si fost sa verifice o mica problema.
In fine, ma gandeam ca poate le poti pune afisaj senzorilor pe care ii ai deja, ca sa nu mai iei altii. Doar sa aflii cine i-a pus. ;)
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline dafimoto

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #6 : 12.Feb.2010, 05:13:26 p.m. »
senzorii sunt veniti impreuna cu masina, instalati de Suzuki in Japonia. masina are niste dotari "mai" de top - editia aniversara.

Offline Nanoq

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
« Răspuns #7 : 12.Feb.2010, 08:39:57 p.m. »
dafimoto,

Eu am senzorii de la Autonet si pe langa avertizarea sonora am si un mic afisaj cu distanta dintre masina si obiectul din spate, motat in dreapta jos a parbrizului. Parca WOL mi-a spus ca-s Rover senzorii. Sper sa nu spun tampenii. Oricum el iti poate da mult mai multe date.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 12.Feb.2010, 09:03:40 p.m. »
Sunt senzori aftermarket. Dupa umila mea parere is la fel de buni ca cei originali.
« Ultima Modificare: 12.Feb.2010, 11:45:18 p.m. de cristyyy2003 »
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline hugbear

« Răspuns #9 : 12.Feb.2010, 09:11:51 p.m. »
Nu sunt expert, dar o sa-mi permit sa-mi expun parerea:
Senzorii (din cate stiu eu) sunt doar niste traductori piezo, emit si receptioneaza ultrasunete pe principiul piezoelectric. Interpretarea semnalelor cade in sarcina sistemului de control asa ca nu vad de ce n-ar putea fi integrati intr-un sistem mai sofisticat..
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon