Autor Subiect: Instalatie GPL pe SX4  (Citit de 122909 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Maioru

Re: Instalatie GPL pe SX4
« Răspuns #90 : 14.Iun.2010, 09:08:54 a.m. »
GPL poti sa iti montezi si in tara, si crede-ma ca face tot banii
[/quote]
Tot de la voi am inteles ca in Italia sau Germania vin echipate din fabrica cu GPL, guvernele respective oferind bonusuri pentru achizitia unor astfel de modele(emisii mai mici). Ma gandeam ca la un astfel de model au gasit rezolvarea pentru roata de rezerva, la noi daca pui GPL poti sa stai cu roata de rezerva acoperita cu o husa pusa in spatele soferului daca nu mergi cu 4 persoane zilnic in masina, sau iti iei un kit de reparatii. Chiar daca nu fac mai mult de 12.000Km/an, parca tot i-as pune instalatia, dar se pierde garantia masinii si asta ma cam streseaza.
MAIORU SX4 1,6 GS 4WD S.COPPER-2009

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #91 : 14.Iun.2010, 09:13:02 a.m. »
Daca achizitionezi masina din Italia, or sa fie obligati sa-ti serviseze masina in garantie (Internationala).Daca fac  figuri...."spuse la Suzuki Ungaria(Europa)" :D
Go Terios!!!:)

Offline adrian_r5

« Răspuns #92 : 14.Iun.2010, 09:15:54 a.m. »
Chiar daca nu fac mai mult de 12.000Km/an, parca tot i-as pune instalatia

... si ai calculat cam in cit timp se amortizeaza investitia  :-/ :-/ :-/
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #93 : 14.Iun.2010, 09:19:24 a.m. »
Efectele sunt oricum imediate, in buzunar!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #94 : 14.Iun.2010, 09:21:43 a.m. »
Efectele imediate se vad si cand platesti instalatia si montarea ei.  ;) 
O instalatie pe GPL trebuie gandita pe termen lung si raportata la km parcursi, altfel e doar un moft, ca de exemplu niste jante mai aratoase.

Offline Maioru

« Răspuns #95 : 14.Iun.2010, 10:43:13 a.m. »
Chiar daca nu fac mai mult de 12.000Km/an, parca tot i-as pune instalatia

... si ai calculat cam in cit timp se amortizeaza investitia  :-/ :-/ :-/
In conditiile date, avand si un peugeot 206, merg o saptamana cu una, o saptamana cu alta(ca sa nu zaca prea mult una dintre ele), sau 2 saptamani cu Suzi........Daca mai adaug si km facuti cu Peugeot-ul, se fac cam in jur de 15-16.oookm/an. Socotind 80-90 lei/plin, zic ca se amortizeaza repejor. La achizitia unui diesel dai mai mult cu 2ooo euro, uiti in timp acest lucru, dar platesti putin la pompa si esti relaxat. La Suzi am dat mai putin la achizitie, s-a cam uitat acest lucru, dar acul la litrometru una-doua coboara si masina cere realimentare-40 litri~190lei. Acum depinde si cata benzina mai consumi pe langa GPL si ma deranjeaza tare faza cu roata de rezerva. Oricum cred ca se merita, acum depinde si cat costa instalatia cu montaj cu tot(decat un cruise pe care tindeam sa-l achizitionez, parca mai bine i-ar sta cu GPL.
Spor!
MAIORU SX4 1,6 GS 4WD S.COPPER-2009

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #96 : 14.Iun.2010, 10:54:09 a.m. »
La mine cel mai scump plin de GPL a fost cel de la prima alimentare ...83 ron...acum pun de max 50 ron/saptamana!trafic destul de dificil si lung zilnic.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #97 : 14.Iun.2010, 12:26:05 p.m. »
Hai sa facem un mic calcul.
Doua preturi luate de pe siteul Lukoil:  benzina 95 costa 4.49 lei/l iar GPL-ul costa 2.11 lei/l
Presupunem un consum mediu de 8l pe benzina si unul de 13l pe GPL (recunosc ca nu prea stiu cat e acest consum mediu in mod real)
Rezulta un cost pe 100 km de 35.92 lei in cazul benzinei si de 27.43 lei in cazul GPL. Deci o diferenta de 8.49 lei.
Daca o instalatie pe GPl costa 2000 lei (cazul dat de @Lucianer in jurnalul lui de bord) rezulta ca aceasta se amortizeaza dupa 23.557 km. Asta daca se ruleaza in permanenta pe GPL. Daca se ruleaza si pe benzina se mareste numarul de km.

Daca am gresit ceva variabile (pret gpl, consum mediu gpl, pret instalatie etc) puteti sa refaceti calculul.

Offline Razvan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 926
  • Happiness is not a destination. It's a Way of Life
« Răspuns #98 : 14.Iun.2010, 12:41:45 p.m. »
Din cate stiu eu, cei care au deja GPL pot sa ma contrazica, consumul mediu pe GPL sare doar cu 10-15% peste benzina nu 60% cum ai pus tu
Vitara Passion Hybrid 2WD
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #99 : 14.Iun.2010, 12:44:28 p.m. »
S-ar putea, nu stiu sigur, dar trebuie tinut cont ca datele comparate sa fie obtinute in conditii asemanatoare, adica sa nu comparam un consum mediu urban cu unul mixt etc
De aceea i-am rugat pe cei ce au GPL sa ne impartaseasca consumurile lor si sa refaca calculelel mele tinand cont de ele.  :)