Autor Subiect: Instalatie GPL pe SX4  (Citit de 122940 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rzapo

Re: Instalatie GPL pe SX4
« Răspuns #500 : 09.Sep.2014, 10:26:14 p.m. »
EU FOLOSESC 90% LOKOIL SI ESTE F BUN
  • Suzuky SX4 4x4 navi
Radu Zaporojan

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #501 : 10.Sep.2014, 08:11:37 a.m. »
Iar eu nu mai folosesc gazul lor de peste un an. La cata mizerie am scos din...imi scapa la ora asta numele piesei din compartimentul motor unde se afla si filtrul . Acum bag de la pompele care sunt alimentate cu gaz de la Petromidia si totul este ok.
Go Terios!!!:)

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #502 : 10.Sep.2014, 08:24:37 a.m. »
...reductorul de gaz.
Go Terios!!!:)

Offline suzeta

« Răspuns #503 : 16.Sep.2014, 03:48:57 p.m. »
M-am hotarat imediat dupa ce a crescut acciza la carburanti in aprilie sa montez instalatia de gaz. Toata distractia a costat 2800 RON, montata in Timisoara la http://www.gigipaneagpl.ro/. Modelul este unul de la GFI, rezervorul toroidal de 47 litri (la majoritatea statiilor la care am alimentat incap aproximativ 34 litri, doar la pompele de la MOL un plin are intre 32 si 36 litri  :-/).
Dupa ~7000 km rulati in 5 luni pot spune urmatoarele: consumul in oras este cu aprox. 1,5% mai mare fata de ceea ce arata computerul de bord iar in exterior creste cu 1%. Am observat ca la 5500 rpm decupleaza automat si trece pe benzina. Daca pastrez ritmul asta de condus, pana la sfarsitul anului o voi amortiza.
Am alimentat la Petrom, Rompetrol, Lukoil (mi s-a recomandat la montare sa il evit din cauza murdariei), MOL (Autogaz), Butangas si vreo cateva fantoma. Ca si top al autonomiei, pot sa le clasific in ordinea: Rompetrol Alba-Iulia (cu 34 de litri am mers 420 km. In Timisoara nu au GPL), Petrom (400 km), Lukoil si MOL la egalitate si apoi restul. Cel mai prost gaz l-am alimentat pe centura Devei la Bulrom Gas care la acceleratie ardea intrerupt.
From the people who brought you pearl harbor...

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #504 : 17.Sep.2014, 10:22:31 a.m. »
Dupa ~7000 km rulati in 5 luni pot spune urmatoarele: consumul in oras este cu aprox. 1,5% mai mare fata de ceea ce arata computerul de bord iar in exterior creste cu 1%. Am observat ca la 5500 rpm decupleaza automat si trece pe benzina. Daca pastrez ritmul asta de condus, pana la sfarsitul anului o voi amortiza.
Si eu am montat Tomasetto de circa 2-3 luni, la montaj am intrebat daca consumul care imi este aratat de computerul de bord este relevant raspunsul a fost Nu la mersul pe gaz, doar pe benzina.
Calculatorul instalatiei mele de gaz nu este legat prin OBD la calculatorul masini din cite am vazut este cumva in paralel cu intalatia existenta pe masina.
Am primit sfat sa vad ce consum face masina....ful rezervor de la o statie GPL mers 100 km si iar full de la aceeasi statie
Eu am montat rezervorul de 34 l si totusi imi sta putin ridicata placa din portbagaj la tine cum sta la cel de 47l
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline suzeta

« Răspuns #505 : 17.Sep.2014, 04:57:53 p.m. »
Am primit sfat sa vad ce consum face masina....ful rezervor de la o statie GPL mers 100 km si iar full de la aceeasi statie
Eu am montat rezervorul de 34 l si totusi imi sta putin ridicata placa din portbagaj la tine cum sta la cel de 47l
Doar 100 km? Ceva nu e in regula...in rezervorul de 34 l incap vreo 27 l ... doar nu ai avut consum de 27 %...
In portbagaj am tava dedicata care imi sta cu vreo 7-8 cm mai sus (poza in atasament). Roata de rezerva e deasupra tavitei. Am pierdut ceva spatiu din "imensul" portbagaj, dar ma descurc.

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #506 : 17.Sep.2014, 05:36:08 p.m. »
Nu ai inteles..........dupa ce faci rezervorul full de gpl mergi 100 km si dupa aceea realimentezi de la aceeasi statie gpl  de la care ai facut full. asa mi-a spus sa fac consumul.
apropo la 5500 rotatii ce viteza ai ??
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline suzeta

« Răspuns #507 : 17.Sep.2014, 05:51:38 p.m. »
Aaa ok, am prins ideea cu consumul.. eu il fac de la plin la plin si resetez la inceput kilometrajul si consumul.
La 5500 rpm...depinde de treapta... ajung la turele astea de obicei cand depasesc si cobor din 4 in 3.
Ce am testat: treapta 2, 6500 rpm (inainte de a trece pe rosu), 100 km/h

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #508 : 18.Sep.2014, 08:37:28 a.m. »

Probabil 34 L  este capacitatea utilă a rezervorului (42 L) la fel cum 47L este capacitatea utilă a rezervorului de 55 L - din cate stiu aste sunt capacitatile standard ale rezevoarelor toroidale.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline suzeta

« Răspuns #509 : 18.Sep.2014, 10:43:39 a.m. »
Rezervorul meu are 47 L (atat scrie pe el) iar in teorie ar trebui sa intre maxim 80% din volum (37,6 L utili). In practica intra maxim 34 L, de obicei la petrom incap 33,8-33,9. O singura data la MOL au incaput ~36.
Din ce am vazut in comert, capacitatile toroidalelor sunt variate, depinzand de producator: 35, 38, 40, 41, 43, 47, 52, 54, 59, 64, etc.

http://www.instalatii-gpl-auto.ro/rezervoare-gaz-gpl.html
http://www.supergaz.ro/rezervoare-toroidale/
http://shop.gplnlp.ro/category.php?id_category=209