Autor Subiect: Instalatie GPL pe SX4  (Citit de 122945 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: Instalatie GPL pe SX4
« Răspuns #470 : 10.Iul.2013, 11:39:38 a.m. »
Le astupi cu 'doape" de cauciuc.
Go Terios!!!:)

Offline catalinEU

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #471 : 04.Dec.2013, 12:35:46 p.m. »
Bai, daca tot mi-am facut cont pe aici, va pot ajuta si eu cu o parere, daca nu i tarziu :). eu mi-am pus gaz cam acum un an pe SX4 si eu unul sunt foarte multumit. l-am luat de la AGR si am economisit deja o gramada, plus ca investitia s-a amortizat. parerea mea e ca merita sa treci pe gaz, chiar nu am avut absolut nicio problema. Bine, acum cred ca mai depinde si de unde il instalati. Eu am fost multumit…

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #472 : 04.Dec.2013, 01:18:18 p.m. »
Ce instalatie GPL ti-ai montat pe SX4 ?
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #473 : 04.Dec.2013, 09:36:20 p.m. »
Bai, daca tot mi-am facut cont pe aici, va pot ajuta si eu cu o parere, daca nu i tarziu :). eu mi-am pus gaz cam acum un an pe SX4 si eu unul sunt foarte multumit. l-am luat de la AGR si am economisit deja o gramada, plus ca investitia s-a amortizat. parerea mea e ca merita sa treci pe gaz, chiar nu am avut absolut nicio problema. Bine, acum cred ca mai depinde si de unde il instalati. Eu am fost multumit…

Cati km ai facut cu masina de atunci? Esti sigur ca s-a amortizat deja?

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
« Răspuns #474 : 04.Dec.2013, 10:19:23 p.m. »
Se amortizeaza repede costul instalatiei, Rexroki.

Instalatia mea a costat acum doi ani si jumatate 2400 ron. Consum mediu extern 10 litri de benzina la suta, acum 11 de GPL. Deci ma costa acum 60 de ron sa circul o suta de km pe benzina si 30 de ron pe GPL.

Economie 30 de ron la 100km, 300 ron la 1000 km, adica in 8000 de km am amortizat-o. Hai sa zicem 10.000 de km, ca mai socotim si o revizie suplimentara de 150 ron la GPL, si o eroare de calcul la GPL, parca bea mai mult iarna(dar cred ca si pe benzina asemenea).

E o afacere buna, tine-i doamne pe astia cu UE, ca de la ei ni se trage lipsa accizei la GPL.

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #475 : 08.Dec.2013, 10:47:34 p.m. »
Eu am amortizat in ~10 000 km costul de 2200 ron a instalatiei. O investitie care merita 100%.

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk

Offline woe

• Full Member
    • Bucuresti
« Răspuns #476 : 27.Ian.2014, 06:57:17 p.m. »
Observ de vreo doua luni un chinchet metalic la butelia cu gpl (plaman?). Instalatie BRC. Prima data am crezut ca s-a dus vreun rulment la roata, dup-aceea am observat ca se aude in ritmul lui indiferent de viteza si ultima data ca se aude chiar si daca stationez :)
I se poate face ceva? sau e de rau? La ultima revizie a gpl am observat ca n-a umblat la butelie (parca la reviziile anterioare a umblat sa ii schimbe o sita?, si nici remapare parametri electronic, cica n-avea nevoie).
Si mi-a ramas aprins si martorul de emisii aiurea alaltaieri, poate are legatura?
Ceva sfaturi?
« Ultima Modificare: 27.Ian.2014, 07:02:39 p.m. de woe »

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #477 : 27.Ian.2014, 07:10:18 p.m. »
Baga o vizita!Acolo ai raspunsul.

Offline woe

• Full Member
    • Bucuresti
« Răspuns #478 : 08.Feb.2014, 09:29:24 p.m. »
Am ajuns la service Autonet Giulesti sa sterg eroarea cu martorul de emisii ramas aprins. Diagnoza spunea missfire pe toti cilindrii, electricianul spunea ca n-a mai vazut, ca bobinele sunt pe fiecare cilindru. I-am sugerat eu gaz de proasta calitate si a fost de acord cu probabilul argument.
I-am schimbat bujiile cu un set Bosch, cumparat de mine.

Electricianul si nenea de la receptie mi-au spus ca la SX4 cu motoare de 1,6 la care au montat ei (autonet) gpl, toate s-au intors in service inainte de a face 70.000 de km pe gpl cu probleme la chiuloasa, din cauza ca nu stiu ce garnituri(parca) care se ardeau de la temperatura mai mare si nelubrefiere. M-au intrebat daca am instalatie de gpl cu nu stiu ce instalatie de ungere pt. garniturile alea, ziceau ca alea ar fi solutia. La motor de 1995cc cum am eu, n-aveau feedback, mi-au recomandat sa merg la show-room, unde se gasea un coleg de-al lor care potential identificase o firma de instalatii gpl care monta asemenea instalatii de gpl cu/sau de ungere, nu stia f. exact. N-am mai ajuns.

Offline flip

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
  • SX4 1.6 GS 4WD
« Răspuns #479 : 28.Mar.2014, 11:50:33 a.m. »
Mai confirma cineva eventuala problema a motoarelor de 1.6 pe gaz?

Acum mi-am instalat GPL si eu pe SX4, si mi s-a oferit o instalatie de ungere cu aditivi de genul asta: http://www.erc-online.de/en/erc-emissions-reduzierungs-concepte-gmbh/automotive/products/top-professional-line/lpg-gas-lube-premium/ la pretul de 4 milioane.
Nu am instalat-o ca sa ma mai documentez, dar se pare ca exista doua tipuri, mecanic (ce intruduce aceeasi cantitate de aditiv indiferent de turatie, si e usor de dereglat) si electronic.

Aveti mai multe informatii?