Autor Subiect: Instalatie GPL pe SX4  (Citit de 122966 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline florincs

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 28
  • Gen: Bărbat
Re: Instalatie GPL pe SX4
« Răspuns #320 : 29.Ian.2011, 07:14:56 p.m. »
 cer scuze instalatia e BRC nu BTC , check engine nu se aprinde niciodata indiferent de calitate gaz , provenienta gaz , turatia motor , anotimp   samd.....viteza maxima atinsa pe LPG in palier si aliniament 130 km/h

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #321 : 29.Ian.2011, 09:23:16 p.m. »
Încă nu mi s-a aprins "check engine" deși în ultima vreme alimentez cel mai des la Luk Oil, aceștia fiind cei mai omenoși- respectiv 3,02 ron per litru în weekend.
Consumul mediu de GPL în sezonul rece este de 10 litri la 100 km parcurși (75% extraurban), în zona mea prețul de bază al acestuia fiind de 3,09 ron/litru. Dacă aș locui la sud de Bacău, unde prețul este de 2,79 ron litru, probabil și consumul mediu ar fi de cca 9 litri la 100 km. :-?
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #322 : 29.Ian.2011, 09:50:17 p.m. »
La mine sa aprins numai cand am alimentat prin tara,adica de doua ori.Eu in Bucuresti am un consum de max. 14,5% asta in cazul unui trafic la orele 8 dimineata si 5 dupa amiaza.Inca ceva la mine masina este 4x4 permanent.Vara imi consuma undeva la 12.5% tot aici.In extraurban scad sub 10.In ultima perioada am folosit numai GPL de la Lukoil ,chiar azi am pus cu 2,70ron/L.
Go Terios!!!:)

Offline lucian107416

• Full Member
  • Mesaje postate: 107
« Răspuns #323 : 29.Ian.2011, 10:01:19 p.m. »
@sxtelu : pe benzina cat ai consuma in acelasi stil de mers? In mod normal consumul pe GPL este cu 10% mai mare decat pe benzina, dar daca ceva e dereglat pot aparea discrepante. In alte post-uri ziceai ca la mers normal, dar normal pentru cine? Eu o singura data am mers la consum cu Swift-ul ( se termina benzina ) si atunci am avut un consum mediu de 4.9 extraurban( 80km parcursi) afisat de computerul de bord. Altfel, consumul meu normal extraurban e de 8.5
« Ultima Modificare: 29.Ian.2011, 10:24:43 p.m. de lucian107416 »
Swift 1.5 GS

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #324 : 29.Ian.2011, 11:14:16 p.m. »
Pe o perioada de timp de cca 30 zile, parcurg 700- 800 km din care cca 500 extraurban.
Consumul de benzina mediu înghețase la 8,0 litri/100 km în aceste condiții. Cu același stil de condus, aceleași trasee, acum înregistrez o medie de 10 litri de GPL la 100 km. Este adevărat că înainte de răcirea vremii ajunsesem la o medie de 9 litri și o fărâmă de gaz la 100 km. Nu iau în calcul finețuri gen circumferința anvelopelor de iarnă mai mică decât la celelalte.
Cele mai reduse consumuri le-am realizat pe distanța Bacău - București, vara, singur în mașină și bagaje modeste: - întâi 5,9 litri, apoi 5,8 litri benzină la 100 km.
Ce m-a mâniat în ultimele săptămâni este faptul că pendulând între Iași și București (putem considera extraurban) media se menține la 10% (la 300 km rulați alimentam 30 l GPL), în condițiile în care cu o tigaie de opel astra caravan 1,7diesel de-o seamă cu Gică Petrescu, consumul a fost de 5,16 litri/100 km la aceeași viteză medie.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline lucian107416

• Full Member
  • Mesaje postate: 107
« Răspuns #325 : 29.Ian.2011, 11:33:00 p.m. »
ceva pare in neregula. cred ca ar trebui sa le faci o vizita baietilor care au montat GPL-ul. Fa inainte si un test al consumului benzina
Swift 1.5 GS

Offline Sakura77

« Răspuns #326 : 30.Ian.2011, 10:00:24 a.m. »
Se aprinde la majoritatea ,in special iarna si inseamna "amestec sarac de gaz".Dont worry!! ;)

daca e asa atunci e de rau
amestec sarat in gaz inseamna bogat in oxigen = temperatura ridicata ardere =  probleme la scaunele de la supape
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline Laurentiu

« Răspuns #327 : 30.Ian.2011, 11:15:17 a.m. »
daca e asa atunci e de rau
amestec sarat (c) ... =  probleme la scaunele de la supape
Un amestec bogat sau sarac peste anumite limite, are repercursiuni asupra motorului.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Sakura77

« Răspuns #328 : 30.Ian.2011, 11:26:50 a.m. »
Un amestec bogat sau sarac peste anumite limite, are repercursiuni asupra motorului.
scuze pt scris , dar  tastez de la un laptop si datorita touchpadului care are probleme  :(, mereu imi sare cursorul si scriu peste alte cuvinte, este enervant sa verific mereu ce am scris , incerc  sa fiu mai atent  ;)
dar sa fim seriosi acum , este un forum auto nu de lingvistica  :D  :dknw:
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline Sakura77

« Răspuns #329 : 13.Feb.2011, 04:07:30 p.m. »
 si referitor la reglaje reglajul pe gpl trebuie sa tina cont si de corectiile timpilor de injectie date de calculatorul masinii pe benzina  :D

oare citi dintre voi aveti gpl si mesterul a tinut cont si de aceste corectii  :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-))

care la urma urmei   , dupa cum spune mesterul , nu influenteaza mai nimic

mai putin consumul si durata de viata a motorului  :-)) :-)) :-)) , deci trageti singuri concluzia
Sx4 1.6 GS 4WD