Autor Subiect: Instalatie GPL pe SX4  (Citit de 122904 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Sakura77

Re: Instalatie GPL pe SX4
« Răspuns #30 : 15.Feb.2010, 10:33:30 a.m. »
tocmai asta e , e noua in Romania , cum stam cu fiabilitatea ei, eu am avut Landirezo secventiala 5 ani , si nu am avut nici-o problema cu ea

are cineva brc de mai mult timp ?

ca mod de functionare din cite am aflat sunt la fel

Sx4 1.6 GS 4WD

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #31 : 15.Feb.2010, 10:44:42 a.m. »
Eu mi-am facut cont pe forumul celor care au instalatii GPL si am mai citit pe acolo.LandiRenzo se pupa mai bine cu Dacia dar BRC s-a pus si pe motoarele TFSI de la VW.Pe aici predomina Tomasetto.Eu am pus la un atelier agreat de RAR.M-am interesat direct la "sursa" tocmai pentru a nu avea probleme la omologare.
Go Terios!!!:)

Offline Sakura77

« Răspuns #32 : 15.Feb.2010, 02:23:10 p.m. »
nici una nici alta nu au probleme cu omologarea
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline Razvan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 926
  • Happiness is not a destination. It's a Way of Life
« Răspuns #33 : 15.Feb.2010, 02:56:37 p.m. »
A venit si raspunsul de la Pro-gaz, service-ul agreat de CRC Grup, pentru instalatia BRC. Pretul comunicat este de 2500 ron si 2700 ron in cazul in care se doreste butelie toroidala. Programarea trebuie facuta cu 2-3 zile in prealabil iar pentru sambata cu o saptamana. Sambata avand program scurt fac un singur montaj si din pacate sambata asta sunt ocupati  :(. Daca erau liberi veneam la intalnire cu gaz.
Vitara Passion Hybrid 2WD
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline Sakura77

« Răspuns #34 : 15.Feb.2010, 04:56:17 p.m. »
eu de citeva zile ma tot interesez ce tip de instalatie este cea mai buna pt Sx4 si am ajuns la urmatoarea concluzie :

-in primul rind trebuie sa fie o instalatie agreata 100% si de tipul de motor al masinii, instalatiile gpl trebuie sa citeasca niste senzori ai mototrului (trebuie sa ii inteleaga)
-nu e bine sa te arunci nici la cea mai ieftina instalatie pe principiul "merge si asta"
- exista o mare diferenta intre brc si landi renzo cu privire compatibilitatea cu  senzorii  motorului  de 1.6 al Sx4
-din cite am vazut si citit eu merg pe Landi Renzo care este 100% compatibila , si stiu cit este de buna, am avut asa ceva

Post Merge: 15.Feb.2010, 05:06:09 p.m.
si mai ramine si partea cu profesionismul celui ce o monteaza

Am vazut la un amic o problema cit se poate de banala

si-a montat gpl Landi renzo pe un logan si ii tot facea probleme , nu putea sa o regleze deloc , pina cind a fost nevoit sa mearga la alt atelier de instalatii gpl, undei-au identificat problema.
Principiul de montare la acest motor ca si la sx4 este identic (cred ca si pentru alte instalatii) se monteaza injectoarele de  gaz dupa care de la acestea se trag niste "furtune" catre galeria de admisie in zona fiecarei supape de admisie unde in prealabil au fost   montate niste duze de acces.
Fostii "meseriasi" , sa faca economie la furtun sau nu stiu la ce , nu au lasat aceste "furtune" identice ca lungime , unul avea 7 cm altul 28 cm , si cind omul accelera , citeodata masina parca i se ingituia

A remediat aceasta problema si de atunci masina ii merge snur, deci aveti grija unde montati instalatia , ce "Dorel" lucreaza la ea ca nu este de glumit
« Ultima Modificare: 15.Feb.2010, 05:06:09 p.m. de Sakura77 »
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline Razvan

• Hero Member
« Răspuns #35 : 16.Feb.2010, 08:20:26 a.m. »
Eu cred ca o sa merg pe BRC. Mi-a fost recomandata si de un bun prieten care lucreaza in domeniu. In ceea ce priveste profesionismul celui care o monteaza, service-ul din Buzau este recomandat de importator, si din cate am inteles numai asta fac. Asa mai sunt service-uri care monteaza acelasi tip de instalatie si-n Bucuresti si-n Ploiesti, dar cel din Buzau mi-a fost recomandat.
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline Sakura77

« Răspuns #36 : 16.Feb.2010, 08:41:29 a.m. »
vad ca ai motor de 1.5

din cite stiu au fost ceva probleme in implementarea instalatiei gpl pe acest tip de motor, ceva legat de stabilizarea turatiei
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline Razvan

• Hero Member
« Răspuns #37 : 16.Feb.2010, 09:01:56 a.m. »
De unde ai aceasta informatie?
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline Sakura77

« Răspuns #38 : 16.Feb.2010, 09:20:57 a.m. »
de la o cunostinta se ocupa cu instalatii gpl,  si apoi de la cineva de la suzuki, s-a testat gpl pe 1.5 si a fost un esec total, nu am mai intrebat ce tip de instalatie a folosit

deci revin la ce  am scris anterior, sa iti montezi gpl e usor , e mai greu  sa iti mearga in parametri  optimi

oi fi eu prea perfectionist, dar sunt de principiul ca decit sa fac o treaba de mintuiala mai bine nu o mai fac, mai ales cind e vorba de masina mea

si a propos de instalatii , eu aveam ceva informatii dar dupa ce am avut o discutie ieri cu un tip din Bucuresti care monteaza gpl pe care vi-l recomand  , aceste informatii mi-au fost confirmate

nu se mai gasesti instalatii gpl ca acum 5 ani , producatorii , ca sa faca fata pe piata (costul instalatiei) le-au simplificat mai bine zis "subtiat"  :baston:

si mai trebuie sa te gindesti la costurile ulterioare de intretinere / revizie / piese ce se pot defecta

Sx4 1.6 GS 4WD

Offline Razvan

• Hero Member
« Răspuns #39 : 16.Feb.2010, 09:29:42 a.m. »
Hmm, m-ai cam pus pe ganduri :-/. Galeria noastra de admisie e din plastic? Masina mea e in Bucuresti si nu mai stiu exact
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792