Autor Subiect: Instalatie GPL pe SX4  (Citit de 122949 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Re: Instalatie GPL pe SX4
« Răspuns #250 : 16.Dec.2010, 07:10:46 p.m. »
Dacă mi-ai putea expedia prin fax ori ca atașament la mail câte un plin de GPL la acel preț... :-?
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline MrZ

« Răspuns #251 : 28.Dec.2010, 04:01:45 p.m. »
Salutare! Studiez oportunitatea montarii inst. GPL. O intrebare : Dupa montarea rezervorului toroidal, podeaua mai este perfect plata? Cu alte cuvinte, rezervorul se integreaza perfect in locul rotii de rezerva?
Suzuki SX4 1.6l 4X4 GS 107CP

Offline MrZ

« Răspuns #252 : 28.Dec.2010, 09:37:58 p.m. »
Dupa ce am scos din portbagaj ce ramasese din Elodia, am facut si cateva fotografii la cererea colegilor de forum. Numai bine ! ;-)

Am gasit raspunsul aici. Multumesc Sxtelu!
Suzuki SX4 1.6l 4X4 GS 107CP

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #253 : 28.Dec.2010, 10:50:39 p.m. »
...deci, se poate!Bafta!
Go Terios!!!:)

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
« Răspuns #254 : 08.Ian.2011, 12:02:23 a.m. »
De garantie nu imi fac griji. GPL pun 100%, o sa dau un tel anonim la firma de leasing sa-i intreb, in caz ca raspunsul e NU, merg pe burta si imi pun oricum... Doar n-or sa vina sa imi ia masina?  Ideea e daca are cineva stag 300 sau altceva, sau sa merg pe BRC. A apucat cineva sa faca mai multi km cu vreo instalatie, sa se pronunte un pic in privinta ei? Sa nu trebuiasca reglata des, sa mearga bine, in parametrii.

Eu am patimit oleaca cu BRC.

Montat acum 3-4 luni si facut cam 4500km pe GPL. De la venirea frigului, a inceput sa stea la relanti sau turata cu o scadere de turatie sesizabila cam de 2 ori pe sec.
Enervant. Am mers la service montator (G&G Service) de 2 ori si la un dealer BRC (Autonox, un fel de garaj mai rasarit) in Craiova, la ambii s-au facut teste, rescris softul calculatorului partial sau cu totul, marit temperatura de trecere benz>GPL. Nimic.
Pana la urma, enervat, am luat legatura cu importatorul si l-am intrebat daca are stie el alta solutie decat sa merg sa dau instalatia jos si sa cer sa mi se returneze banii.
Mi-a trimis un kit de inlocuire a injectoarelor PanEvo (facute in Italia de firma Zanoli, nu turcisme, cum aproximam) cu injectoare BRC. Cand am mers la inlocuit, mecanicii erau vraiste de suparati pe importatorul BRC, ca n-a comunicat problema (care era cvasi?-generala), iar ca mine mai erau o gramada. La unii inlocuisera diverse componente samd; ei erau suparati ca BRC avea o cota mica de vanzari dar le strica imaginea per ansamblu. Plus ca softul + 2 sarme cu mufe (interfata) costase cat nu facea, mai ales in circumstantele astea.

So, beware BRC!
« Ultima Modificare: 08.Ian.2011, 12:04:11 a.m. de woe »

Offline alc2

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #255 : 08.Ian.2011, 11:52:55 a.m. »
Deci problema era de la injectoare sau resoftare ? S-a rezolvat  ,acum merge bine ?
Injectoarele initiale  erau BRC sau....?

Offline sxtelu

• Hero Member
« Răspuns #256 : 08.Ian.2011, 12:19:59 p.m. »
Așa cum am afirmat într-un post anterior, firmele ce montează instalații GPL recurg la fel de fel de țigănii pt a-și rotunji profiturile.
Și eu am comandat, respecti plătit instalație BRC, și m-am trezit cu injectoare de la firme deja falimentate.
Măcar să știe la ce se pot aștepta colegii de forum ce intenționează să-și monteze pe mașini kit-uri GPL. :-? 
Cât mai costă litrul de GPL în județele din jumătatea de sud a RO ? Aici (IS + BT ) costă de la 3,07 ron în sus !
« Ultima Modificare: 08.Ian.2011, 12:29:52 p.m. de sxtelu »

Mark Twain

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
« Răspuns #257 : 08.Ian.2011, 12:33:59 p.m. »
Problema era de a injectoarele Panevo produse de firma Zanoli (italieneasca), care au fost inlocuite cu injectoare BRC. Probabil ca nu calitatea injectoarelor era de vina, ci faptul ca softul computerului de bord nu avea setarile corecte pentru injectoarele Panevo. Presupun ca n-au fost testate cum trebuie de importator, care a considerat profitabila functionarea instalatiei BRC cu injectoare mai ieftine. Sau un lot prost de injectoare.

Eroarea si proasta ei gestionare cred ca a apartinut importatorului si nu montatorilor.

De 300 de km s-a rezolvat, sper sa fie in regula si de acum incolo. Nu stiu ce componente contin acum instalatiile BRC care urmeaza sa fie instalate, dar recomand solicitare de info detaliate montatorului daca alegeti aceasta marca.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #258 : 08.Ian.2011, 01:06:30 p.m. »
In Bucuresti 2,72-2,80 ron/l.
Go Terios!!!:)

Offline sxtelu

• Hero Member
« Răspuns #259 : 08.Ian.2011, 01:23:36 p.m. »
In Bucuresti 2,72-2,80 ron/l.

Trai neneacă !
Vin pentru cca 3 săptămâni în București; la plecare bag GPL și în pneuri, la așa preț !

Mark Twain