Autor Subiect: Instalatie GPL pe SX4  (Citit de 122944 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: Instalatie GPL pe SX4
« Răspuns #220 : 03.Nov.2010, 04:15:29 p.m. »
Mafia.. :-))
Go Terios!!!:)

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #221 : 23.Nov.2010, 06:05:56 p.m. »
Întâmplarea a făcut ca ieri, alergând să rezolv diferite probleme în urbea mea natală, am ajuns întâmplător la senseiul local în materie de instalații GPL. De fapt acesta mi-a fost recomandat cu mult timp în urmă de niște prieteni, lui i s-a spus că va fi căutat de un băiat deosebit de finuț (adică eu !) doar că ... nu l-am mai căutat.
Din vorbă în vorbă, a zis că "vrea și ochii lui să vede" lucrătura făcută la Vernești cu BRC-ul din dotare și ... l-a apucat zâmbetul.
Totul pare ok mai putin injectoarele, care nu sunt BRC (garantate 500 mii km) ci unele produse de o firmă (i-am uitat numele) care a fost înghițită între timp de BRC; acestea sunt mult mai ieftine și țin cca 100 mii km.
Am înțeles că nu sunt primul blagoslovit în acest fel la Buzău...
Pe de altă parte, omul a spus că mi-ar fi recomandat Tomasseto Stag 300 din tot sufletul, din mai multe considerente, inclusiv consumul.
Nu eram decis să postez dar e firesc să fiți informați când luați o decizie (costisitoare !).
Dacă montați instalația la Vernești să solicitați injectoare BRC ori o reducere semnificativă de preț; înainte de a monta instalația GPL mai discutați cu oricine este în temă, poate a apărut ceva mai interesant decât BRC ori poate Stag 300 e o alternativă mai bună... :-/
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #222 : 23.Nov.2010, 06:09:21 p.m. »
Eu sunt total pe langa subiectul GPL, dar esti sigur ca injectoarele tale sunt mai proaste? Adica nu putea sa zica senseiul acela local ce ti-a zis doar asa sa te dezamageasca ca nu ai facut lucrarea la el?

Offline sxtelu

• Hero Member
« Răspuns #223 : 23.Nov.2010, 07:05:32 p.m. »
Păi nu prea văd niciun interes.
Instalație GPL nu-mi mai montez curând, în service avea 3 mașini în lucru și încă două în așteptare, vin clienți din județe limitrofe, are contract de mulți ani cu un dealer auto care nu anulează garanția mașinilor noi dacă au montat kit-ul GPL la firma respectivă...
S-a oferit omul să mă ajute dacă apar probleme întrucât are și interfața și softul de la BRC...Să nu bat drumul până la Buzău...
În lumea în care mă încăpățânez să trăiesc eu (deși totul în jur se năruie), oamenii mai au onoare, cuvânt, coloană vertebrală...Nu doar o bancnotă pe post de icoană și "dacă vând trăiesc, dacă nu vând mor!" în loc de "TATĂL NOSTRU".
Astăzi mi-am luat (cu greu) o zi liberă și am alergat cu mașina mea, de colo-colo, să-i rezolv cuiva plecat din țară niște probleme.
E adevărat, cu vreo 19 ani în urmă m-a ajutat și el într-o problemă importantă.
Cu siguranță nu voi ține minte că trebuie să dea o bere pt asta când va trece prin RO.
Am privilegiul să categorisesc oamenii din jurul meu după o groază de criterii; nu mi s-a impus încă să-i împart doar in furnizori, respectiv clienți. :dream:
Și sensei "montaj kit GPL" face parte din universul feeric în care mă încăpățânez să rămân prizonier...

Mark Twain

Offline Sakura77

« Răspuns #224 : 23.Nov.2010, 07:17:20 p.m. »
tocmai de asta eu am preferat ladirenzo

brc e firma buna , dar importatorii nostri, pentru cistig , nu vind kitul de montaj complet, fac ei niste mici improvizari (sustituie anumite componente originale , de ex. injectoarele ar cam fi  cele mai scumpe  :D )

si la landirenzo se poate intimpla cam aceeasi problema, dar landirenzo am mai  avut, il cunosc pe cel ce monteaza  care e un tip de nota 10+  :good: )

cit despre injectoare , hmmm, cam ele pica primele din 2 motive :

-calitatea gazului la noi (foarte multe impuritati  dar iti poti lua un adaptor de alimentare cu filtru ceramic inclus care sepoate curata periodic si astfel nu iti mai intra in butelie toate mizeriile)
-nerespectarea regimului periodic de revizii in service a instalatiei gpl (romanul merge la revizie de intretinere de obicei cind nu ii mai merge masina)
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #225 : 23.Nov.2010, 07:25:12 p.m. »

În lumea în care mă încăpățânez să trăiesc eu (deși totul în jur se năruie), oamenii mai au onoare, cuvânt, coloană vertebrală...

:clap:

E o vorba, cine se aseamna se aduna, se potriveste si in sens pozitiv..  :)

Offline sxtelu

• Hero Member
« Răspuns #226 : 23.Nov.2010, 07:51:17 p.m. »
-calitatea gazului la noi (foarte multe impuritati  dar iti poti lua un adaptor de alimentare cu filtru ceramic inclus care sepoate curata periodic si astfel nu iti mai intra in butelie toate mizeriile)

De unde pot cumpăra și cât costă ?

Mark Twain

Offline Sakura77

« Răspuns #227 : 24.Nov.2010, 09:45:31 a.m. »
De unde pot cumpăra și cât costă ?

in jur de 250 RON, din Pitesti,  o firma care monteaza GPL - tel 0767518852

la urmatorul salariu o sa imi cumpar cu siguranta unul

piesa este identica cu adaptorul acela care se monteaza pentru  efectuarea plinului, numai ca este un pic mai lung  datorita  filtrului
« Ultima Modificare: 24.Nov.2010, 09:57:19 a.m. de Sakura77 »
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline Sakura77

« Răspuns #228 : 24.Nov.2010, 09:52:44 a.m. »

am postat anterior ca instalatia  a fost montata la master service dar cine mi-a urmarit montajul si a programat softul si-a deschis acum atelier personal de montaj GPL  :good:

« Ultima Modificare: 24.Nov.2010, 09:56:25 a.m. de Sakura77 »
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #229 : 24.Nov.2010, 09:58:14 a.m. »
Era vorba de cei de la Master Service?
Go Terios!!!:)