Autor Subiect: Instalatie GPL pe SX4  (Citit de 122929 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: Instalatie GPL pe SX4
« Răspuns #190 : 07.Oct.2010, 08:47:08 a.m. »
Nu porti nimic dupa tine!Normal este trecuta omologarea in cartea masinii!Trebuia sa ma suni!! :)Scapai in 20 min!Asta e! Poate data viitoare!Cei din Chitila pentru masina mea asta mi-au recomandat.Iar la ei am ajuns la recomandarea inginerilor de la RAR!
Go Terios!!!:)

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
« Răspuns #191 : 07.Oct.2010, 09:33:15 a.m. »
Daca nu porti cartea de identitate (in care mi-au trecut date despre instalatia masinii) dupa tine, politia te intreaba de instalatie vreodata? Ca daca nu intreaba, la ce-am mai facut plimbare pe la RAR? Iar data viitoare sper sa nu mai fie, ca nu vreau sa mai pun una in serie sau paralel :)

Am facut RAR-ul in Targu Jiu, ca m-am gandit prost ca sa manance si conjudetenii mei o paine, nu doar capitalistii. Banuiesc ca la Bucuresti se termina brusc, ca in afara de noxe si filmat/notat seriile la auto, n-am observat sa faca altceva relevant inginerii. M-au programat la ora 10 si and am ajuns erau 15 masini in fata, cu diverse nevoi, mai venea cate un militian si mai introducea masini accidentate in fata, ca la noi, deh.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #192 : 07.Oct.2010, 09:34:13 a.m. »
După cca. 2000 km parcurşi cu GPL, pot afirma că am înregistrat un consum mediu de 10 l GPL la 100 km parcurşi, faţă de o medie de 8 l la 100 km parcurşi în aceleaşi condiţii pe benzină.  :-? Adică 50% urban, 50% extraurban.
« Ultima Modificare: 07.Oct.2010, 09:38:36 a.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
« Răspuns #193 : 11.Oct.2010, 07:27:05 p.m. »
Pe GV, dupa 1500km, cam 10-10,5 litri la suta, cam 30% urban. Pe benzina aveam cam 8,6%. I-am facut analiza de 1000km, posibil sa mai fi reglat ceva la consumul dansei.
Am schimbat filtre si lichide la service Marshall Valcea, un nene de la ei interesat de GPL spunea ca lor la trainingurile facute la fabrica din Ungaria le tot repeta sa nu puna pe Suzuki GPL, ca nu suporta motorul. Nu stiu daca motorul la SX4 si Swift e facut tot in Japonia, precum la a mea, dar nu cred.
Nu prea cred sa nu poata motorul sa suporte ceva caldura mai mare si detonare mai puternica oleaca, avand in vedere ce motoare pt. mobre stiu sa faca. Dar cunostintele tehnice n-au fost niciodata punctul meu forte, deci nu pot decat cu presupusul.
Patronul lor avea gpl Prins sau cum ii spune la instalatiile celea olandeze, pus pe Hummer 2 :)

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #194 : 11.Oct.2010, 08:46:13 p.m. »
Foarte scumpe acele instalatii!
Go Terios!!!:)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #195 : 11.Oct.2010, 08:51:52 p.m. »
la service Marshall Valcea, un nene de la ei interesat de GPL spunea ca lor la trainingurile facute la fabrica din Ungaria le tot repeta sa nu puna pe Suzuki GPL, ca nu suporta motorul. Nu stiu daca motorul la SX4 si Swift e facut tot in Japonia, precum la a mea, dar nu cred.
Pentru SX4 Hatch si Swift 2x4 linia de productie este in Ungaria...deci presupui corect....desi nu cred ca are vreo relevanta in cazul de fata.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #196 : 11.Oct.2010, 09:36:38 p.m. »
Eu tot nu pot pricepe de ce pot functiona pe GPL motoarele de Dacia, Daewoo, Subaru, Toyota, Hummer, Opel si taman astea de la Suzuki ne, ne, ne !   ;-) Gerula si iar Gerula !
Prin martie 2007 studiam un SX4 la acel dealer neautorizat din Bacau (am uitat cum se numea firma ) si am deschis discutia despre GPL la care au sarit in sus pretinzind ca au deja o masina cu motorul distrus din cauza de GPL. La momentul respectiv, singurul detinator de SX4 cunoscut si activ pe forumuri era Maxutu, pe sosea vazusem doar SX4  inmatriculate in Ungaria. Nu stiu cind avusese timp cineva sa cumpere masina, sa monteze GPL pierzind astfel garantia si sa apuce sa si distruga motorul. Si chiar nu am auzit/citit de vrun caz de motor distrus de GPL, nici in anii 90 cand se utilizau instalatii rusesti si amestec de propan si butan pt aragaz, despre care stiu ca are alta proportie decat GPL-ul auto.
Dar sunt receptiv la orice explicatie stiintifica...  :notlst:
P.S. Trebuie sa mentionez si faptul ca am in rezervor benzina de-aia de cinta injectoarele si motorul merge in suturi sub 2500-2600 de ture/min. Comut pe GPL si merge "rotund", revin sa mai iau niste suturi de la conu' Dinu si tot asa...
Pt ieşeni, e vorba de benzina efix de la Rompetrol Niciman.
« Ultima Modificare: 11.Oct.2010, 10:00:23 p.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Razvan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 926
  • Happiness is not a destination. It's a Way of Life
« Răspuns #197 : 12.Oct.2010, 08:37:50 a.m. »
Prin martie 2007 ......am deschis discutia despre GPL la care au sarit in sus pretinzind ca au deja o masina cu motorul distrus din cauza de GPL. .....
Ciudat, exact aceasta reactie au avut-o si cei de la BS Motors in noiembrie 2007 cand am luat masina de la ei si am deschis discutia legata de GPL. Ca sa vezi, toata tara era pusa la curent cu masina dsitrusa de GPL  :-?
Vitara Passion Hybrid 2WD
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #198 : 12.Oct.2010, 10:05:25 a.m. »
Exista aceasta masina distrusa de GPL?
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Laurentiu

« Răspuns #199 : 12.Oct.2010, 10:37:10 a.m. »
...am in rezervor benzina de-aia de cinta injectoarele si motorul merge in suturi sub 2500-2600 de ture/min. ...
Pt ieşeni, e vorba de benzina efix de la Rompetrol Niciman.
De ce nu pui benzina de la statiile serioase ???
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!