Atentie fraţi români ! SE DILATĂ !Filmul acţiunii arată cam aşa: după montarea instalaţiei, primul plin a totalizat 35 litri (Verneşti), atunci a declansat pompa. Am circulat pînă a consumat cât gaz poate (adică trece automat pe benzină avertizând acustic acest lucru); următorul plin la altă pompă - 33 litri (Iaşi).
Mai circul pe şoselele patriei pînă se epuizează aragazul, altă pompă, alţi 33 de litri (Iaşi).
Foarte plauzibil, adicå rămân cca 2 litri dar presiunea din rezervor este sub nivelul la care instalaţia poate funcţiona în parametri şi trece pe benzină.
Dar ajung în Santiago de Botoşani, cum ar veni satul meu natal. Se goleşte rezervorul, în buricul târgului se află benzinăria BBB, cu 2 tancuri de GPL înseriate, trag la pompă, deschid hayonul (şi îl las aşa) să scot trompeta aia din alamă şi spun să bage adânc până se opreşte pompa.
Şi a tot băgat ...37 de litri...
Acum parcă să zic că fiind cu un ochi spre portbagajul deschis, mi s-a părut mie că s-au ridicat la un moment dat roata de rezervă şi oarece bagaje aflate pe acolo. Dealtfel e singura explicaţie logică (pe principiul refolosirii prezervativului pe timp de criză enunţat în proaspăt lansata lucrare "realizarile guvernului boc"), rezervorul s-a dilatat ca urmare a umplerior succesive (cum procedeaza şi prezervativul pomenit mai sus, astfel trebuind utilizat de masculi din ce in ce mai bine dotati).
Singura mea temere este că nu peste mult timp SX 4 va deveni Cadillac ESCALADE si voi avea dificultati in a gasi suficient loc de parcare.
Nu-i asa ca nu fură dom' patron ori angajaţii săi ?În altă ordine de idei, parcursesem de la ultimul plin 318 km (40% în regim urban), cu 33 ori 37 de litri GPL, funcţie de pompa pe care o luam in serios.
Consumul mediu de benzină corespunzător acestui parcurs este de 8,0 litri.
Aceasta e valoarea reală având în vedere traseele pe care le parcurg; atât era consumul mediu şi înainte dacă resetam la intervale mari de timp cunsumul mediu.
Mă opresc aici, vreau să caut pe google soluţia ca maşina să se dilate doar până la nivelul de Subaru Forester, cred că mi se potriveşte mai bine !