s-a gindit cineva sa isi spuna instalatie gpl pe sx4 modelul 1.6 benzina
EU UNUL SUNT ADEPTUL GPL , de ce ?
am studiat problema personal si am ajuns la concluzia ca :
- la autoturismele avute anterior (80% au avut instalatie gpl) nu am avut nici-o problema la motor nici dupa 75.000 km rulati (contrar parerilor neavizatilor ca gpl-ul distruge supapele), daca mergi cu masina normal fara a o tura la maxim in zona rosie si ii faci reviziile la timp chiar nu ai nici-o problema;
- si daca as fi avut probleme la 75.000 km rulati pe gpl, din banii economisisti pe combustibil (cam 13500 RON) as fi schimbat motorul cu totul
;
- la o masina cu instalatie gpl secventiala consumul scade la jumatate iar puterea motorului daca scade cu 2% (problema insesizabila, totul tine de reglaje , acestea fiind facute pe calculator - identice ca la reglajul pe benzina);
- masina cu instalatie gpl este foarte putin poluanta;
SI ACUM APARE PROBLEMA
- raspunsul oficial al service-ului autorizat suzuki la intrebarea ce pierd daca montez instalatie gpl omologata RAR la o masina suzuki sx4 GS 4x4 in garantie este > PIERDETI TOTAL GARANTIA desi alti producatori (gen renault,etc.) scot din garantie doar motorul masinii;
CE ESTE DE FACUT, in conditiile in care am vazut in Germania o gramada de sx4 cu gpl montat si in garantie ?