Autor Subiect: O posibila problema: lipsa de rigiditate a caroseriei  (Citit de 6657 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdanb

Re: O posibila problema: lipsa de rigiditate a caroseriei
« Răspuns #10 : 11.Apr.2010, 12:48:07 p.m. »
Asta se intampla la toate masinile cu caroserie autoportanta prevazute cu haion. Caroseria autoportanta este sensibila la torsiune
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #11 : 11.Apr.2010, 08:20:31 p.m. »
Am constatat la randul meu problema inchiderii mai dificile a haionului cand masina nu se afla pe o suprafata plana dar sunt convins ca e valabil, cum scria un coleg mai sus pt toate vehiculele cu caroserii autoportante.
Pe de alta parte, la SX4 nu am intilnit un fenomen ce ma "nerveaza" la alte masini, in primul rind Ford Fusion dar si Renault Megane: scirtiitul chederelor datorat miscarii portierelor in ramele lor pe drumuri denivelate. Incercati si poate deveniti mai ingaduitori cu Suzy... :dknw:
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline mivec

se torsioneaza caroseria (prea usor)
« Răspuns #12 : 14.Iul.2014, 05:11:46 p.m. »
Buna ziua , azi am parcat intr-o zona neasfaltata in spatele unui bloc, cu roata dreapta fata pe o zona usor mai inalta decat restul, si ce sa vezi, nu se mai inchidea bine portbagajul, adica agata la incuietoare, dar cu un plus de forta se inchidea.
Diferenta de nivel nu cred ca era mai mare de 20 cm sub nici o forma. Pun si poze cat mai curand.
Nu ma asteptam sa fie asa moale sx-ul va spun sincer.
Suzuki Vitara Luxus 1.6 AT 4WD
Mitsubishi Outlander 2.4 mivec cvt 2008
Mercedes-Benz V-Class V250 Exclusive 4matic 2017

Offline migabi

Re: se torsioneaza caroseria (prea usor)
« Răspuns #13 : 14.Iul.2014, 05:26:23 p.m. »
Eu parchez regulat in zone "strambe" si nu am observat decat uzura chederului de la portbagaj. Cand nu am reusit sa inchid portbagajul am constatat ca tava de sus statea stramb. Poate acolo e problema.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline mivec

« Răspuns #14 : 14.Iul.2014, 05:33:53 p.m. »
Am mai fost acuma la masina si m-am uitat mai bine, agata in clema metalica, aia de jos. Cu celelalte masini nu am patit asa, poate ii trebuie un upgrade la partea de rigiditate, am vazut pe net tot felul de bare. Mai fac niste probe si va zic exact.

Offline migabi

« Răspuns #15 : 14.Iul.2014, 05:36:04 p.m. »
Ia o carioca si coloreaza amortizoare de cauciuc de pe hayon, inchide si vezi unde lasa urme. Compara urmele de carioca cu cele de uzura si zi-ne daca sunt deplasate.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #16 : 14.Iul.2014, 07:46:02 p.m. »
Multe lucruri nu sunt cum ne asteptam noi sa fie.  :)

Eu chiar daca nu am sesizat la al meu acest aspect, cred ca ai dreptate. Am citit despre acest fenomen si la alte masini, mai suvuri decat al nostru.

Offline migabi

« Răspuns #17 : 14.Iul.2014, 09:14:50 p.m. »
Vezi ca piciorusele de cauciuc de la hayon au inaltimea reglabila daca ii rasucesti. Poate te ajuta te ajuta cumva.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline mivec

« Răspuns #18 : 16.Iul.2014, 10:34:43 a.m. »
Am mai parcat ieri intr-un loc unde am mai parcat si alte dati,  si nu atingea,cu spatele mai sus decat fata, dreapta spate cel mai sus si iar atingea la incuietoare.
Sunt cueios daca iarna va mai atinge.
Voi face semn cu markerul, voi incerca aceeasi treaba cu Mitsu si cu Nissan, poate si cu Peugeot..
Nu stiu daca stiti, nu stiu daca asa face toate, dar la Pathfinder cam din an in an trebuie stranse surubueile ce tin caroseria de sasiu, altfel iti zdrangane toata masina. Deci si la altii sunt probleme, si vorbim de alt pret al masinii...
Revin

Offline shpeedy

« Răspuns #19 : 17.Iul.2014, 08:34:06 p.m. »
Fortat de imprejurari, azi am parcat la deal in Balchik si mi-am adus aminte de topic:

Chiar daca aveam diferente stg-dr, n-am avut probleme cu deschiderea/inchiderea portierelor/hayonului.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X