Autor Subiect: O posibila problema: lipsa de rigiditate a caroseriei  (Citit de 6659 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline MrZ

O posibila problema: lipsa de rigiditate a caroseriei
« : 21.Oct.2008, 01:11:19 a.m. »
Problema a fost sesizata pe softpedia de tomad71 : http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=229226&st=1620

QUOTE (tomad71 @ Oct 20 2008, 05:11)
Pe mine m-a pus pe ganduri alta chestie, legata de rigiditatea caroseriei. Am parcat odata cu roata fata dreapta pe trotuar, am luat ceva din portbagaj si apoi nu s-a mai inchis haionul decat trantit tare. Chestia asta s-a intamplat doar atunci. Poate e ceva normal, n-am mai avut pana acum masina hatchback. Ce ziceti?

@mrzmf/MrZ

Chiar daca esti primul care a sesizat corelatia hayon- o roata in alt plan, inclin sa cred ca asa este..
Intr-una din zilele trecute, venind acasa si gasind locul meu de parcare (cu rotile dreapta pe trotuar si cele din stanga pe strada) pe jumatate ocupat, am fost nevoit sa parchez mai in strada. Asadar doar cu roata dreapta fata pe trotuar. Am constatat atunci ca incuietoarea hayonului ,,atinge" la inchidere carligul de prindere in lateral. Am verificat de cateva ori inchis-deschis si ,,facea" la fel.. Asta se intampla inainte sa vad postarea lui Tomad. Recunosc ca pe moment nu am gasit nici o explicatie si ma tot uitam daca nu s-a prins ceva la inchidere. Dupa cele relatate de Tomad mi-am amintit de parcarea atipica pe care o facusem in ziua aia... Intrucat acum hayonul se inchide normal, e clar ca problema a fost din cauza parcarii atipice.
Se pare ca avem o caroserie elastica. O fi bine, o fi rau?

« Ultima Modificare: 21.Oct.2008, 01:16:07 a.m. de MrZ »
Suzuki SX4 1.6l 4X4 GS 107CP

Offline anakin28

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 67
  • Gen: Bărbat
Re: O posibila problema: lipsa de rigiditate a caroseriei
« Răspuns #1 : 21.Oct.2008, 07:18:43 a.m. »
Eu nu cred ca s-a deformat cadrul. Poate e din cauza balamalelor.
SX4 1,9 DDIS - Sunlight Copper Pearl

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #2 : 21.Oct.2008, 11:38:55 a.m. »
Cam nasoala situatia pentru ca in Bucuresti ai toate sansele sa mai parchezi si atipic... Oricum, inteleg ca pana la urma s-a inchis usa, doar ca ceva mai greu. :-/
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline MrZ

« Răspuns #3 : 21.Oct.2008, 12:25:04 p.m. »
Eu nu cred ca s-a deformat cadrul. Poate e din cauza balamalelor.

Mda, sa fi culisat hayonul in balamale.. Dar atunci ar trebui sa culiseze si cand parchez cu doua roti de pe o parte pe trotuar.

Totusi trebuie spus ca in situatii precum cea din poza de mai jos nu am sesizat vreo problema la inchiderea usilor. Data viitoare voi verifica si hayonul.

Suzuki SX4 1.6l 4X4 GS 107CP

Offline >pexic<

« Răspuns #4 : 21.Oct.2008, 03:05:26 p.m. »
ups, urat asa ceva, la masini mult mai proaste am auzit si de craparea parbrizului din cauza acestor forte de "torsiune".
Asadar nu va sfatuiesc sa abuzati de parcarile in asemenea pozitii caci, cu timpul, asta e sursa sigura de "greieroi"
Bafta!
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline Leutz

« Răspuns #5 : 21.Oct.2008, 06:27:42 p.m. »
O sa incerc si eu. Nu stiu ce sa zic.
Totusi, n-am auzit pe nimeni cu sx4-ul rupt de flexibil ce-a fost.
Deci ... o fi de bine, cine stie.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline sx4fan

« Răspuns #6 : 21.Oct.2008, 07:48:43 p.m. »
              Deformarea elastica a unei caroserii e ceva normal.Se intampla sa iei in plina viteza o groapa si atunci defornmarea este si mai mare pentu ca se face in regim dinamic.
             Oricum parcarea cu o roata pe o bordura se face la viteza foarte mica. Deformarea fiind elastica dispare.Fenomenul se regaseste si la alte masini.Personal pateam asa ceva cu Fordul Mondeo 2 varianta cu 5 usi.
            Nu cred ca trebuie sa ne facem probleme.

SX4 4WD 1,9DDIS;  SX4 S-CROSS 1,6DDIS LUXUS

Offline totto

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
« Răspuns #7 : 10.Apr.2010, 05:27:06 p.m. »
Am constatat cu tristete si eu asta.Asta se intampla  si la fosta mea Dacie Solenza(tot masina cu haion), dar se spune ca nu putem compara cele 2 marci! Ba da, calitatea materialelor si a executiei este.din pacate pt SX4,asemanatoare.

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #8 : 10.Apr.2010, 11:18:50 p.m. »
Eh, eu m-am obisnuit de mult timp cu faza asta. Acum deja anticipez cum voi inchide haionul, dupa pozitia masinii. Probabil ca daca ar fi avut sasiu separat, nu ar fi aparut anomalia asta.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline miocrl

« Răspuns #9 : 11.Apr.2010, 12:45:18 p.m. »
ce treaba aveti voi cu haionul?
nu se inchide bine?
e semn ca ati lasat masina cu o roata in deal(bordura) si una in vale.

eu nu am avut nici o problema cu haionul