Problema a fost sesizata pe softpedia de tomad71 :
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=229226&st=1620QUOTE (tomad71 @ Oct 20 2008, 05:11)
Pe mine m-a pus pe ganduri alta chestie, legata de rigiditatea caroseriei. Am parcat odata cu roata fata dreapta pe trotuar, am luat ceva din portbagaj si apoi nu s-a mai inchis haionul decat trantit tare. Chestia asta s-a intamplat doar atunci. Poate e ceva normal, n-am mai avut pana acum masina hatchback. Ce ziceti?
@mrzmf/MrZ
Chiar daca esti primul care a sesizat corelatia hayon- o roata in alt plan, inclin sa cred ca asa este..
Intr-una din zilele trecute, venind acasa si gasind locul meu de parcare (cu rotile dreapta pe trotuar si cele din stanga pe strada) pe jumatate ocupat, am fost nevoit sa parchez mai in strada. Asadar doar cu roata dreapta fata pe trotuar. Am constatat atunci ca incuietoarea hayonului ,,atinge" la inchidere carligul de prindere in lateral. Am verificat de cateva ori inchis-deschis si ,,facea" la fel.. Asta se intampla inainte sa vad postarea lui Tomad. Recunosc ca pe moment nu am gasit nici o explicatie si ma tot uitam daca nu s-a prins ceva la inchidere. Dupa cele relatate de Tomad mi-am amintit de parcarea atipica pe care o facusem in ziua aia... Intrucat acum hayonul se inchide normal, e clar ca problema a fost din cauza parcarii atipice.
Se pare ca avem o caroserie elastica. O fi bine, o fi rau?