1. Apelul de urgenta este 112 peste tot in lume (cu exceptia Americii).Acest numar poate fi apelat si daca ai tastele blocate... Incearca!
1. Apelul de urgenta
NU este 112 peste tot in lume (cu exceptia Americii). Acest numar
NU poate fi apelat si daca ai tastele blocate.
In privinta apelurilor de urgenta sunt cam 3 (+1) mari tendinte in lume, care urmaresc intrucatva (dar nu strict) geografia si respectiv nucleele geo/socio/economico/...etcetc.../culturale existente in momentul asta in lumea pe care o stim noi:
112 - Europa
911 - America
119 - Asia
plus: 000 - Australia
De retinut deci ca zonele enumerate nu sunt strict delimitate. Nu mai trebuie spus ca in zonele amintite nu toate tarile s-au aliniat inca la tendinta. Inca sunt claie peste gramada fiecare cu sistemele lor si probabil va mai trece muuult timp pana se va ajunge la standardizare si la o delimitare stricta a zonelor, numerelor, mecanismelor de cooperare ... s.a.m.d.
Intre aceste "standarde" exista intr-adevar niste mecanisme cooperare, tocmai in ideea ca daca gigel - nascut si crescut in USA cu 911 la usa - vine in Europa si la anaghie suna in mod stereotipic la nine-one-one, sistemul local sa stie sa-l directioneze catre 112, ca deh ... nu toti sunt bine informati/educati/intentionati...
Insa, acest lucru nu este strict relgementat, e mai mult chestie de obisnuinta/bunavointa ... "cutuma" sa zicem. Operatorii, daca vor sa ofere acest ajutor celor veniti din alte zone/culturi fie cer producatorilor sa produca pentru ei terminale cu suport pentru chestiunea amintita, fie includ lucrul asta ca serviciu de retea. Producatorii la fel, daca vor sa vanda cat mai bine si sa aiba terminale cat mai utile clientilor introduc suport pt. redirectare in telefoane.
Deci NU, 112 nu este apel de urgenta in toata lumea, dar DA, 112 merge intr-adevar apelat din foarte multe zone ale lumii, cu redirectare catre numerele locale respective, fara ca asta sa fie litera de lege. Te poti trezi ca pana-ti dai seama ca nu merge te mananca crocodilul. Mai bine te informezi despre cum stau lucrurile in zona vizitata/tranzitata.
In ce priveste apelul de pe tastatura blocata, la fel. Posibil sa mearga pe unele telefoane, daca producatorii s-au gandit sa puna si chestia asta, posibil sa nu. Pe al meu Samsung din pacate NU merge. Deci e un contraexemplu care infirma
afirmatia.
Desi, nu contest faptul ca e util. Poti fi intr-o situatie in care efectiv si lucrul asta sa conteze.
Despre celelalte puncte, nu stiu. Probabil ca sunt si ele barbi. In special aia cu telecomanda si telefonul. Eu oricum, ca eletronist renumit
, am indoieli mari de tot ... aproape de rupere
L.E. Iata si un articolas:
http://en.wikipedia.org/wiki/Emergency_telephone_number din care reiese ca diversitatea este chiar mult mai mare decat ce-am afirmat mai sus.