Bun. Am ajuns acasă.
Pentru început, mă bucur nespus că am participat la acest trip. În primul rând pentru că am cunoscut persoanele din spatele unor nickname-uri, oameni deosebiți, a fost o reală plăcere să fiu în compania lor.
În al doilea rând pentru că am avut parte de un traseu cu peisaje de poveste, cu liniște deplină, nu poate fi descris în cuvinte. Ușor dezamăgit de miile de gunoaie presărate de- a lungul traseului, dar asta e, unde calcă românul, ori e gunoi, ori e zgâriat cu cheia nelu + jeni = love.
Categoric a fost ultima dată când am băgat New Vitara pe un traseu cu acest grad de dificultate.
A fost greu. Am lovit cu scutul din față de cel puțin 20 de ori, o singură dată cu scutul de la diferențial, iar pe câteva porțiuni, din fericire scurte, am mers efectiv pe burtă. Momente în care nu mi-a mai păsat de scuturi, nici de tobă, mă rugam să nu distrug cardanul.
Cauciucurile au fost ok, am avut nevoie de modul LOCK de două ori.
Am scăpat din fericire cu cateva zgârieturi fine pe oglinzi și o crestătură de vreo 10 cm, ușurel adâncă în plasticul pragului din dreapta.
Garda la sol pe acest traseu e mult prea mică, probabil un minim de 2,5, 3 cm în plus, ar fi ușurat treaba.
Nu recomand nimănui acest traseu cu Vitara nouă, mașina nu e pentru așa ceva, Strategica în acest moment, după ploile care au spălat-o, se încadrează la offroad de dificultate medie.
Cu alte arcuri care să o înalțe și cu cauciucuri potrivite, da, s-ar descurca, dar tot n-aș mai face încă o dată drumul ăsta cu ea.
Am filmat traseul cap coadă, din păcate imaginea tremură cam rău, e filmat cu telefonul cu un soft pentru dashcam, dar ceva, undeva, nu se pupă.
Va trebui să descarc tot, să le pun în ordine cronologică, să le lipesc (sunt filmulețe de câte 5 min) și să fac / facem un film complet.
P. S. Colegul enicky, am rugămintea să postezi inutil pe alte topicuri, lasă-ne să ne bucurăm de experiența trăită.
Dacă am nevoie de înțepături, recurg la țânțarii din curte.
Rog un moderator să-i șteargă postarea și ulterior, PS-ul meu.
Mulțumesc.