Autor Subiect: "Strategica"  (Citit de 170192 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: "Strategica"
« Răspuns #730 : 19.Aug.2017, 11:50:01 p.m. »
Dar clasicul SX4 rămâne purtătorul de fanion în ieșirile în afara asfaltului marca SCR, cu trei exemplare prezente. :D

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #731 : 20.Aug.2017, 11:17:01 a.m. »
Pare că expediția a fost presărată cu de toate.
Despre SX4 și Strategica eu zic că ești prea înverșunat @shpeedy. Eu am făcut drumul asta tot cu un SX4 fara nici macar 1 problemă.
Iar daca vrei ceva offroader găsești la noi în grădină. Îl cheamă Jimny :D

Sent from my iPhone

• #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #732 : 20.Aug.2017, 12:22:27 p.m. »
Pe astfel de trasee starea drumului se poate schimba de mai multe ori pe an, in functie de conditiile meteo.
In cazul meu, Strategica parcursa ieri mi-a parut mai dificila in comparatie cu Transalpina parcursa cu SX4. In acel caz a fost o singura portiune mai dificila, treptele de la Muntiu dar acum au fost destul de multe portiuni unde apa a sapat santuri adanci ce trebuiau incalecate cu grija. Dar asta face parte din farmecul unor astfel de iesiri.  :)

Offline ecodrive

« Răspuns #733 : 20.Aug.2017, 12:49:49 p.m. »
Ce ne puteti spune despre cum s-a comportat Vitara? @bogdanzarnescu, impresii?
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline ariciul

« Răspuns #734 : 20.Aug.2017, 12:53:19 p.m. »
Mai ales ca am vazut ca avea gume de vara! Sunt chiar foarte curios sa aflu cum a fost. Daca ar fi fost sa particip si eu, cel mai probabil ca as fi avut aceleasi gume. Felicitari tuturor pentru participare si asteptam foarte curiosi poze, filme, impresii si concluzii!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline enicky

« Răspuns #735 : 20.Aug.2017, 03:42:10 p.m. »
...cum s-a comportat Vitara?
... Sunt chiar foarte curios sa aflu cum a fost.
    Cred ca intrebarile voastre sunt retorice.  :)

@shpeedy cred  ca  are mai multe de povestit, dupa cum se exprima mai sus.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ecodrive

« Răspuns #736 : 20.Aug.2017, 04:09:54 p.m. »
Nu sunt retorice.

Personal am cumpanit mult daca sa particip sau nu la aceasta aventura. Dupa cateva experiente pe niste trasee pe care le-as numi soft offroad (drumuri forestiere/petroliere) am ajuns la concluzia ca pozitia diferentialului este mult prea jos, si din 10 in 10 m dadeam cu el de pamant.

Dupa cum descrie @rexkrokiDAU, traseul Strategica pare mult mai dificil si sper doar sa nu-si fi avariat masinile.
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #737 : 20.Aug.2017, 04:29:28 p.m. »
Inseamna ca eu am fost norocos, @rexkrokiDAU   :-? Oricum ar fi, mi-ar placea sa refac candva acest drum. Anul asta n-a fost sa fie pentru noi. Cu troti nu cred ca mergea parcurs  B-)
@shpeedy aveti ceva filmari de pe traseu? @NicNic poate tu?
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #738 : 20.Aug.2017, 06:42:00 p.m. »
Bun. Am ajuns acasă.
Pentru început, mă bucur nespus că am participat la acest trip. În primul rând pentru că am cunoscut persoanele din spatele unor nickname-uri, oameni deosebiți, a fost o reală plăcere să fiu în compania lor.
În al doilea rând pentru că am avut parte de un traseu cu peisaje de poveste, cu liniște deplină, nu poate fi descris în cuvinte. Ușor dezamăgit de miile de gunoaie presărate de- a lungul traseului, dar asta e, unde calcă românul, ori e gunoi, ori e zgâriat cu cheia nelu + jeni = love.
Categoric a fost ultima dată când am băgat New Vitara pe un traseu cu acest grad de dificultate.
A fost greu. Am lovit cu scutul din față de cel puțin 20 de ori, o singură dată cu scutul de la diferențial, iar pe câteva porțiuni, din fericire scurte, am mers efectiv pe burtă. Momente în care nu mi-a mai păsat de scuturi, nici de tobă, mă rugam să nu distrug cardanul.
Cauciucurile au fost ok, am avut nevoie de modul LOCK de două ori.
Am scăpat din fericire cu cateva zgârieturi fine pe oglinzi și o crestătură de vreo 10 cm, ușurel adâncă în plasticul pragului din dreapta.
Garda la sol pe acest traseu e mult prea mică, probabil un minim de 2,5, 3 cm în plus, ar fi ușurat treaba.
Nu recomand nimănui acest traseu cu Vitara nouă, mașina nu e pentru așa ceva, Strategica în acest moment, după ploile care au spălat-o, se încadrează la offroad de dificultate medie.
Cu alte arcuri care să o înalțe și cu cauciucuri potrivite, da, s-ar descurca, dar tot n-aș mai face încă o dată drumul ăsta cu ea.
Am filmat traseul cap coadă, din păcate imaginea tremură cam rău, e filmat cu telefonul cu un soft pentru dashcam, dar ceva, undeva, nu se pupă.
Va trebui să descarc tot, să le pun în ordine cronologică, să le lipesc (sunt filmulețe de câte 5 min) și să fac / facem un film complet.

P. S. Colegul enicky, am rugămintea să postezi inutil pe alte topicuri, lasă-ne să ne bucurăm de experiența trăită.
Dacă am nevoie de înțepături, recurg la țânțarii din curte.
Rog un moderator să-i șteargă postarea și ulterior, PS-ul meu.
Mulțumesc.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

The following users thanked this post: toma

Offline shpeedy

« Răspuns #739 : 20.Aug.2017, 06:44:36 p.m. »
Exista si filmulete, si poze, doar timp sa ne organizam fiecare mai avem nevoie...

Parerea mea personala e ca a fost destul de intensa aceasta expeditie si - indraznesc sa spun - cam la limita pentru cross-over-ele noastre. Zic ca a fost intensa atat din prisma frumusetii peisajului, cat si a provocarilor ridicate...

O sa incerc sa enumar cateva dintre elementele bifate (colegii ma pot completa):
- mers pe drumuri inguste in panta mai mica sau mai mare cu grad de aderenta mai mic sau mai mare - checked;
- mers pe stanci/pietre/grohotis mai mult sau mai putin ascutite - checked;
- mers in 2/3 roti cu incrucisare de punti - checked;
- mers cu sleauri de 30-50cm adancime intre roti - checked;
- cazut cu masina in sleau (un caz, cu final fericit) - checked;
- mers pe buza prapastiei - checked;
- tractat la sufa/troliu - checked;
- harsait pe burta pe zeci de metri - checked;
- fun si descoperit o super-gashka - checked also.

Revin cu detalii...

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: toma