Autor Subiect: "Strategica"  (Citit de 170169 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
Re: "Strategica"
« Răspuns #70 : 19.Mai.2010, 11:23:53 a.m. »
cum de ti-ai dat seama ? =))

Offline Forte

« Răspuns #71 : 19.Mai.2010, 11:52:10 a.m. »
Cu siguranta ... nu merg toti ... dar este pacat daca tot ai o astfel de masina ... macar o data in viata sa vezi ce poate face!

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #72 : 19.Mai.2010, 12:16:52 p.m. »
Salutari dragilor, am urcat cu Sayuri pe un plan super inclinat (peste 45 grade cu 4 persoane in masina), de nu imi venea sa cred  :-O dar era... asfaltat. Prin urmare masinuta poate multe atat timp cat avem aderenta si nu atingi ceva de jos sa o "rupi" sau sa se suspende. Cu siguranta daca vorbim de "fum din ambreiaj", se vor speria multi  :-t, ca pana la urma mergem de placere si nu pentru bravura (altfel ne luam 4x4 pentru asa ceva).
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #73 : 19.Mai.2010, 12:23:00 p.m. »
25-27.06 suna interesant ;)

sau

Am putea pleca sambata, 10 iulie 2010 dimineata pe Strategica, de la est la vest, iar seara sa ne cazam undeva in Deva sau in apropiere. De exemplu aici. Nu am fost dar din poze arata bine.

Duminica dimineata, pe 11 iulie 2010, dupa ce ne luam micul dejun si ne bem cafeluta mergem la Deva unde probabil ca anul trecut (nu am gasit inca programul detailiat pentru editia 2010 dar cred ca va fi ceva asemanator cu cel din 2009) ne clatim ochii  :dream: si ne stergem balele  :-O  in timp ce ne uitam la utilaje participantilor parcate in fata Hotelului Sarmis. Apoi daca e posibil ii insotim pana la proba de trial unde ne mai clatim putin ochii si apoi ii lasam pe ei cu noroaiele lor si noi ne intoarcem pe asflat spre casa.

pentru lista:

1. rexkroki
2. whizzy
3. XTI
4. cristyyy2003
5. krantz
6. pexic
7. unde
8. alexb25
9. Forte

• #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline >pexic<

« Răspuns #74 : 19.Mai.2010, 12:33:05 p.m. »
nu ajungi la deva in aceeasi zi daca pleci dimineata din buc, cazarea ar trebui sa fie in creasta la cort daca echipa o sa se miste mai incet sau la obarsie/petrosani/voineasa daca merge treaba repede. trebuie sa fim pregatiti pt. ambele variante, sus in creasta vremea se poate schimba foarte brusc, eu am prins grindina cand jos la brezoi erau 29 grade.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline alexb25

• Full Member
  • Mesaje postate: 229
« Răspuns #75 : 19.Mai.2010, 02:53:09 p.m. »
pexic are dreptate. La munte vara nu-i ca vara  :D. O varianta este sa plecam de seara din casa si sa dormim/cazam cat mai aprope de intrarea in traseu. Dimineata devreme intram in traseu. Tot dimineata devreme se evalueaza la "locul fetei" conditiile meteo reale. Apoi pe parcursul zilei, pe masura ce inaintam in traseu evaluam si la ce ora iesim in Transaplina >:). Sunt multe de vazut pe acolo pe sus cand vremea e buna si nu vad de ce ne-am grabi cu terminarea traseului.
jimnyholic

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #76 : 19.Mai.2010, 03:06:22 p.m. »
pai eu propun sa se ocupe cineva mai experimentat si sa incercam sa facem un plan :)

eu stiu doar un singur lucru vreau sa fac traseul asta ... chiar daca nu ma pricep la detalieri .. asa ca cerem ajutorul moderatorilor sau sa se ofere cineva voluntar sa faca un plan si sa-l ajustam ...

eventual sa mai vorbim si cu watcher care stie mai multe

Offline watcher

« Răspuns #77 : 23.Mai.2010, 05:00:54 p.m. »
Dupa parerea mea asta e varianta castigatoare: cazare cat mai aproape si plecat dis de dimineata la drum.
In cazul meu am ales faimosul hotel Zan din Voineasa care e la doar cativa kilometri de Valea Macesului :-)
E asa-si-asa ca pret (adica nu e tocmai ieftin) dar e chiar misto ca si conditii. Si iti permite sa incepi traseul la un ora 0730-0800 odihnit :-)
De asemenea, prezinta avantajul ca poti sa te intorci pe transalpina in voineasa si sa mai dormi odata acolo.

Eu pt Strategica am facut asa:
- vineri seara Bucuresti - Voineasa
- Sambata dimineata Strategica, stanga pe transalpina, mancat la pranz in Ranca, trecut inca o data TA si coborat in Obarsie, am incercat sa ocolesc lacul Vidra pe 'stanga' cum mergi de la Obarsii la Voineasa dar nu am nimerit pe viu caci pe harta e un singur drum iar in teren sunt zeci :-O, deci am revenit pe asfalt la Voineasa.
- Duminica dimineata lacurile, urcat pe scarile alea abrupte rau de tot pe versant (m-am oprit destul de repede caci ploua si era neplacut la picior) , trecut pe la Curmatura si coborat in Polovragi, si apoi drum spre casa cu diverse opriri (manastiri, etc)

Totusi, nu cred ca se poate merge cu SX4 atat de repede cat sa le faceti pe toate :-(

Mai listez in continuare idei de explorat zona pe care le mai am pentru inspiratie :-) :
- sa fac odata lacul vidra 'pe partea ailalta' (pe harta este figurat acolo Colonia Cataractele Lotrului - trebuie sa fie ceva interesant :-) )
- sa urc din Curmatura Vidrutei in Strategica:

- sa gasesc urcarea din Ciungetu la Stana Plaiul Poienilor de pe Strategica
- sa incerc o alta urcare (din drumul Valea Macesului - Voineasa) -   se vad multe pe Google Earth care dau tot in Plaiul Poienilor:

- sa gasesc drumul de la lacuri la horezu (nu polovragi! )  - adica stanga din Curmatura Oltetului spre vf Nedei si incet-incet spre Vaideeni
- sa aflu daca se poate urca cu masina la Lacul Galcescu (probabil ca nu :-) )
- sa aflu cat se poate urca la picior pe scarile de la lacuri spre Strategica :-)
- sa aflu pe unde zic diversi localnici ca se poate urca de la lacuri spre strategica / spre transalpina

Deci prin zona sunt inca multe de facut :-)

Offline alexb25

• Full Member
  • Mesaje postate: 229
« Răspuns #78 : 24.Mai.2010, 12:36:44 a.m. »
@watcher - imi place cum gandesti.
jimnyholic

Offline Forte

« Răspuns #79 : 25.Mai.2010, 11:17:03 a.m. »
Si mie ... imi place!