Dupa parerea mea asta e varianta castigatoare: cazare cat mai aproape si plecat dis de dimineata la drum.
In cazul meu am ales faimosul hotel Zan din Voineasa care e la doar cativa kilometri de Valea Macesului :-)
E asa-si-asa ca pret (adica nu e tocmai ieftin) dar e chiar misto ca si conditii. Si iti permite sa incepi traseul la un ora 0730-0800 odihnit :-)
De asemenea, prezinta avantajul ca poti sa te intorci pe transalpina in voineasa si sa mai dormi odata acolo.
Eu pt Strategica am facut asa:
- vineri seara Bucuresti - Voineasa
- Sambata dimineata Strategica, stanga pe transalpina, mancat la pranz in Ranca, trecut inca o data TA si coborat in Obarsie, am incercat sa ocolesc lacul Vidra pe 'stanga' cum mergi de la Obarsii la Voineasa dar nu am nimerit pe viu caci pe harta e un singur drum iar in teren sunt zeci
, deci am revenit pe asfalt la Voineasa.
- Duminica dimineata lacurile, urcat pe scarile alea abrupte rau de tot pe versant (m-am oprit destul de repede caci ploua si era neplacut la picior) , trecut pe la Curmatura si coborat in Polovragi, si apoi drum spre casa cu diverse opriri (manastiri, etc)
Totusi, nu cred ca se poate merge cu SX4 atat de repede cat sa le faceti pe toate :-(
Mai listez in continuare idei de explorat zona pe care le mai am pentru inspiratie :-) :
- sa fac odata lacul vidra 'pe partea ailalta' (pe harta este figurat acolo
Colonia Cataractele Lotrului - trebuie sa fie ceva interesant :-) )
- sa urc din Curmatura Vidrutei in Strategica:
- sa gasesc urcarea din Ciungetu la Stana Plaiul Poienilor de pe Strategica
- sa incerc o alta urcare (din drumul Valea Macesului - Voineasa) - se vad multe pe Google Earth care dau tot in Plaiul Poienilor:
- sa gasesc drumul de la lacuri la horezu (nu polovragi! ) - adica stanga din Curmatura Oltetului spre vf Nedei si incet-incet spre Vaideeni
- sa aflu daca se poate urca cu masina la Lacul Galcescu (probabil ca nu :-) )
- sa aflu cat se poate urca la picior pe scarile de la lacuri spre Strategica :-)
- sa aflu pe unde zic diversi localnici ca se poate urca de la lacuri spre strategica / spre transalpina
Deci prin zona sunt inca multe de facut :-)