Autor Subiect: "Strategica"  (Citit de 170236 ori)

0 Membri şi 9 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: "Strategica"
« Răspuns #540 : 28.Mar.2017, 07:20:43 p.m. »
De doua zile zic si eu, depinde insa si de unde sunt doritorii, se poate si un week-end intreg. :)

La o traversare de la est spre vest e recomandata cred o cazare la Obarsia Lotrului sau la Ranca (mie personal nu-mi place  :-S ) pentru a putea depana si sedimenta trairile in jurul unui foc si la un pahar de vorba.   :cheers:

A doua zi, cei ce se intorc spre Bucuresti pot opta pentru o scurta trecere in revista a blidelor de la Horezu sau a trovantilor de la Costesti:)

Offline ulise

« Răspuns #541 : 29.Mar.2017, 08:47:32 a.m. »
Daca nu se face chiar tot traseul, se poate cobori, pentru cazare, in Ciungetu. E faina zona. Eu am stat cazat in Ciungetu.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline toma

« Răspuns #542 : 29.Mar.2017, 08:58:32 a.m. »
Daca nu se face chiar tot traseul, se poate cobori, pentru cazare, in Ciungetu. E faina zona. Eu am stat cazat in Ciungetu.

Asta pentru o traversare de la vest la est.

Avand in vedere ca ai facut traseul, daca pleci dinspre vest (din Transalpina) cam pana pe unde estimezi ca se poate ajunge cu o Vitara noua?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ulise

« Răspuns #543 : 29.Mar.2017, 09:05:37 a.m. »
Asta pentru o traversare de la vest la est.

Avand in vedere ca ai facut traseul, daca pleci dinspre vest (din Transalpina) cam pana pe unde estimezi ca se poate ajunge cu o Vitara noua?

Eu am mers cu Vitara cu SL si caucioace mai mari. Nu mai stiu cat am facut nici eu. Am plecat din Saua Stefanu si am coborat in Ciunget. Cum spuneam mai sus, era zone cu gropi prin care se descurca la limita Vitara stock- pentru mine a fost lejer. Insa asta era acum ceva ani. Relieful drumului este posibill sa se fi schimbat de atunci.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #544 : 29.Mar.2017, 10:55:28 p.m. »
Cred ca este o varianta buna coborarea spre Ciungetu, cel putin in ceea ce priveste calitatea drumului.

Pentru cei ce nu au cautata inca pe Google  :) uite o harta si un link unde gasiti o scurta descriere si cateva poze ispititoare.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #545 : 07.Apr.2017, 09:12:44 a.m. »
cu Suzuki pe Strategica   :dream:

“Strategica”, un drum cu o  denumire inspirată din manualele de pe băncile academiilor militare. În prezent doar atât, puţină lume mai întrebându-se de ce se numeşte aşa. Denumirea nu are legătură cu prezentul, “Strategica” fiind unul din drumurile de poveste ale României, care pleacă din Bazinul Lotrului, urcă pe culmile calcaroase ale Latoritei, ne arată nouă, Lacul Vidra de sus, capodoperă inginerească admirată încă de inginerii francezi şi germani, ignorată de noi, străbate câteva înşeuări, unele dintre ele fiind în trecut “casa gheţarilor permanenţi”, desparte în două stanile ciobanilor, ca apoi să se unească cu sora mai mare, Transalpina, cu un prezent sumbru, plin de asfalt, dar cu un trecut mândru, regesc…

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #546 : 07.Apr.2017, 10:31:50 a.m. »
Nu-mi pare un traseu de făcut cu New Vitara
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #547 : 07.Apr.2017, 10:38:23 a.m. »
s-a facut si cu SX4    :)

partea mai grea e la capatul din est dar daca se pleaca din Transalpina si se coboara catre Ciungetu eu cred ca nu sughita new Vitara...  avem o gramada de colegi cu scuturi...  sau sunt doar pentru borduri?  :D

Offline toma

« Răspuns #548 : 07.Apr.2017, 10:38:53 a.m. »
Nu cap coada. Eu as incerca intrarea dinspre Vest, din Transalpina, care este clar abordabila cu noua Vitara, si mers pana cand nu mai poti inainta. Acolo picnic si retur  :D

Poate ar fi cazul sa-mi pun si eu scuturi?  :dknw:
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline AT

« Răspuns #549 : 07.Apr.2017, 10:40:20 a.m. »
Ce bine ar fi fost inca 5 cm la garda  :D
Apropo scutul pe spate la diferential reduce garda cam cu 3-4 cm, vazut din spatele masinii arata destul de inestetic.
Scutul pe fata insa este foarte util, nu se murdareste motorul plus protectie baie ulei. Acesta trebuie clar montat chiar
daca nu iesi in off road usor.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -