Am fost sambata pe traseul pe care mi l-am propus, impreuna cu inca vreo 20 de masini, printre care 2 freelander fara anvelope si un captiva cu niste anvelope care i-au fost vandute drept ATuri :-)
Dupa o saptamana de ploaie toata strategica este uscata :-)
Dupa parerea noastra captiva si freelanderele ar fi putut urca si ei pe valea macesului (au urcat pe ciunget). pe de alta parte, acum pot spune cu mana pe inima ca este total plictisitor dpdv al peisajelor este distractiv doar pentru ca treci prin curtea oamenilor si trebuie sa deschizi/inchizi poarta in mijlocul unei haite de caini :-D
Chiar nu imi dau seama cu sta SX4 la garda la sol si capacitate de abordare gropi, deci nu pot spune cum ar fi fost pe acolo. Daca insa se urca din ciunget si se merge pana la Saua Stefanu nu exista nici un stres.
De asemenea, pentru a va invarti cutitul in rana celor care si-ar fi dorit sa mearga in weekend asta, va confirm ca IN CAZUL IN CARE ati fi plecat la un ora 0900 pe traseu, pana la final ati fi avut vreme buna si cer clar. Ploaia a inceput abia pe la ora 1500 iar ceata pe seara de tot (1700?)
Noi am reusit sa gasim drumul intre Vaideeni si Curmatura Oltetului, cu trecere peste varful Nedei (2100 metri). Si asta zic eu ca se poate face in cea mai mare parte si cu SX4.
Pe durata intregii zile (peste 130km?) am identificat poate 5 locuri cu ceva noroi si un numar de balti. Pentru cei cu jimny nu pot exista probleme !!!
Transalpina se poate face cu orice masina dupa oricata ploaie acuma vara
Shpan sa fie. In unele locuri sunt 6 benzi :-o