DECI! (orice propozitie inteligenta incepe cu "deci")
Daca as putea, eu m-as baga la tura asta! Again si din nou! Pentru ca (zic eu) maine si poimaine o sa fie vreme "sunny cu scattered clouds" adica obisnuitii nori pe cer. SI NU SUNT SANSE DE PRECIPITATII LA MUNTE. Cel putin pana sambata seara... (e ceva care se formeaza pe Marea Neagra dar se duce pe Ucraina). Asta cu vremea.
Apoi cu intrarea in muntii Latoritei.... Nu stiu de pe Transalpina (daca se poate merge pe Transalpina, ca eu m-am felicitat acum 3 saptamani ca nu am introdus-o in traseu, din cauza zapezii).
Daca intrati pe la Ciunget, atentie: sunt doua intrari: aia direct pe "strategica" - de undeva dinainte de Ciunget (un tip de treaba din Ciunget mi-a zis sa nu apuc pe ea ca-mi rup masina asa cum si el a facut-o), si cea pe care am intrat noi (pe valea din dreapta vaii Latoritei, cea care merge paralel cu creasta "strategicei" si pleaca de la magazinul universal + bufet din Ciunget, chiar inainte de hidro Ciunget).
Odata intrati ar mai trebui sa stiti un lucru: dupa toate ploile de saptamana trecuta + asta, dupa zona cu pietris urmeaza, dupa cabana Plaiu' Poienii, o zona prin padure care s-ar putea sa puna probleme datorita baltilor destul de mari. Atentie posesorii de SX4 non-4x4.... nu sfatuiesc pe nimeni decat daca aveti, ceilalti, trolii sau gase (funii) serioase. O alta problema o constituie posibilele torente formate - poate - intre timp. Am avut acum 3 saptamani o zona in care am fost nevoit sa cuplez Low Gear (aka reductor)... Nu e simplu peste tot.
Daca ati trecut de toate astea, ei bine, veti avea parte de minunatiile din muntii Latoritei. Pozele de mai jos sper sa va convinga!
Iesirea am facut-o prin Curmatura Vidrutei, catre DN7A, din punctul 45° 24.591'N 23° 47.679'E. O coborare care - dupa ploaie - nu CRED sa puna probleme speciale decat acelora care au anvelope de vara sau sterse.... Mare atentie, alea sunt pentru asfalt...iar coborarea catre DN7A nu e usoara....
Va doresc o calatorie de care sa va amintiti multa vreme, numai cu evenimente placute!
PS: luati-va haine groase ca s-ar putea sa dati de vant taricel - 40-70 km/h - si posibile rafale pe varf care sa depaseasca vitezele astea....
PPS: sunt invidios ca nu pot veni si eu!