Din cite am auzit eu statiile multi norm nu sunt recomandate a se folosi pe teritoriul Austriei . Dar tot cineva cunoscut de-al meu care face Austria spune ca daca esti in tranzit si ai maxim 4w pe ea nu ar fii probleme . Acum daca aflati adevarul de la cineva care s-a intilnit cu politia pe acolo cu asa ceva , poate ne informati si pe noi . In ce ma priveste pe mine ieri am calibrat antena si am facut o proba la statie . Este un pachet Team 6M si antena Hunter de 73 cm . La drum in afara bate aproximativ 15 km . In oras aproximativ 8 km . Mie imi ajunge .
Prima data si eu vroiam ceva mobil dar am constatat ca , distanta de emisie -receptie este deosebit de mica cu antena lor de 20cm . Intradevar antena are un mare rol la un astfel de pachet . Cu cit este mai lunga si mai performanta cu atit distanta de emisie -receptie este mai lunga . Eu am optat pentru ceva estetic si cu raza de acoperire care sa-mi ajunga . Apoi cred ca , daca in traseul tau intilnesti colegi care sa aibe antene cu bataie mare si captezi semnalul de pericol cred ca , este de ajuns pentru tine . Eventual iti faci si tu datoria si emiti pe acoperirea ta .