Autor Subiect: Statii CB - de care? de unde? aveti?  (Citit de 31147 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Statii CB - de care? de unde? aveti?
« Răspuns #40 : 17.Aug.2010, 12:03:06 a.m. »
As putea avea probleme cu compatibilitatea canalelor in Romania daca imi cumpar o statie din Polonia?

Weekendul asta am vazut pe Transfagarasan cateva grupuri de polonezi cu statii CB. La un moment dat, cand pe bulevardul Transfagarsan eram in repaos si ma plimbam printre masini i-am auzind vorbind pe statia unui logan.
Concluzia mea: da, sunt compatibile.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
« Răspuns #41 : 17.Aug.2010, 01:34:53 a.m. »
Intre timp m-am mai documentat si am aflat ca imi trebuie o statie care sa poata functiona si pe standardul european si pe cel polonez. Asa ca mi-am comandat statia Midland Alan 48 Plus Multi B care este Multistandard.
Ca o paranteza, preturile la statii sunt muuuuult mai mici in Polonia decat in Romania. De exemplu statia asta am vazut-o cautand pe google in Romania la preturi incepand cu 540 RON, iar eu am cumparat-o cu aproximativ 270 RON.
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #42 : 17.Aug.2010, 01:35:49 a.m. »
Daca ajungi la Intalnirea de 2 ANi poti face si comert  >:)
  • #romaniaelectrica

Offline unde

« Răspuns #43 : 17.Aug.2010, 10:36:42 a.m. »
In Europa ca sa fii legal in folosirea unei statii de radio CB, puterea de emisie in FM trebuie sa fie de max 4W iar in AM de max. 1W.

Corect, dar mai sint tari unde sint niste restrictii suplimentare, in particular Italia si Austria. In Austria daca te prind cu mai mult de 4W iti gauresc statia cu bormasina instant. Din fericire informatiile astea sint scrise in manualul statiei (sau ar trebui sa fie, la Alan-ul meu 42 sint).
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline l_stoian79

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
« Răspuns #44 : 07.Oct.2010, 07:26:24 p.m. »
Corect, dar mai sint tari unde sint niste restrictii suplimentare, in particular Italia si Austria. In Austria daca te prind cu mai mult de 4W iti gauresc statia cu bormasina instant. Din fericire informatiile astea sint scrise in manualul statiei (sau ar trebui sa fie, la Alan-ul meu 42 sint).

daaaaa...sigur.... politia austriaca are in dotare pe langa pistol si o bormasina...   :-t astea sunt mituri urbane... ma rog cu ceva sambure de adevar...

luati in considerare un aspect la "mitul" asta. statia este proprietatea mea, nu se interzice detinerea statiei, ci folosirea ei. bineinteles ca daca o am montata pe masina, o folosesc, nu prea am cum sa dovedesc ca nu o folosesc. dar in acelasi timp, fiind legala detinerea ei, politia nu are dreptul sa o distruga (bormasina...pac pac...) fiindca se cheama distrugere de proprietate. cel mult au dreptul sa o confiste (asta daca legea austriaca prevede acest lucru), si probabil sa-ti acorde un "bonus" de vreo cateva sute de euro, platibil jumate in 48ore, sau nu  :D

acuma lasand gluma la o parte, ceea ce se intampla in Austria este ca exista mult mai multe controale in trafic care verifica puterea de emisie folosita pe diverse masini, si cei prinsi risca distrugerea statiei. sa nu credeti ca orice Hans Polizei stie ce putere are statia de pe masina ta si daca nu corespunde legislatiei ti-o zboara.  exista echipaje de politie in trafic, care impreuna cu unii gen "ANCOM" fac verificari in trafic. adica normal ca daca te vede cu un Turbo 5000 infipt pe plafon, o sa fie curiosi oamenii daca nu cumva ai si o statie care sa-ti utilizeze la maxim puterea statiei. Daca in schimb esti cu un Taifun27 sau de aste apitice, la care oricum puterea suportata e de max 10W, nu se leaga la cap....  dupa cum ziceam, marea diferenta in austria este ca politia impreuna cu institutia responsabila de comunicatii fac controale mult mai dese, iar politaii austrieci nu sunt chiar un exemplu reusit de "oameni intelegatori", de aici au aparut si multe mituri de astea....  oricum, o putere de emisie mai mare de 4W in CB este arhisuficienta ptr o utilizare "casnica" sau hai sa-i spunem "ptr plebe".

PS: cu un Alan42 si un Turbo1000 (1.2m) am obtinut in camp deschis comunicatie buna la 11km. pe masina ailalta era un Alan 100 cu ceva antena Midland dar nu m ai stiu exact modelul, oricum avea vreo 60cm. omul spunea ca ma aude foarte bine, eu il auzeam "cu pureci" dar ne puteam intelege. sincer nu vad ptr ce ai avea nevoie mai mult de atat.

Offline Razvan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 926
  • Happiness is not a destination. It's a Way of Life
« Răspuns #45 : 13.Oct.2010, 12:04:58 p.m. »
Stie cineva daca se gasesc antene pentru statii CB care se pot monta in locul antenei radio a masinii? Ma gandeam s-o inlocuiesc pe aceasta din urma cu asa ceva:
iar in locul antenei de pe plafon sa montez antena statiei.
Am gasit asa ceva pe net dar mi se pare cam mica.
« Ultima Modificare: 13.Oct.2010, 12:11:24 p.m. de Razvan »
Vitara Passion Hybrid 2WD
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline Razvan

• Hero Member
« Răspuns #46 : 13.Oct.2010, 12:37:47 p.m. »
Aceasta este statia:

BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #47 : 13.Oct.2010, 04:25:22 p.m. »
@Razvan radioul functioneaza cu noua antena? (cea pe care ne-ai aratat-o in link-ul de mai sus)
  • #romaniaelectrica

Offline Razvan

• Hero Member
« Răspuns #48 : 13.Oct.2010, 04:49:41 p.m. »
Nu cred. Acolo scrie ca este antena emisie receptie pentru statia CB. Pentru radio as vrea sa folosesc acel tip de antena din poza care poate fi folosita in acelasi timp si ca antena TV pentru HU
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline VAXXi

« Răspuns #49 : 13.Oct.2010, 05:20:09 p.m. »
Iti trebuie si un comutator pentru ce vrei tu, unul de genul asta:

pe care-l gasesti tot la Mondoplast. Din pacate, sistemele astea cu splitter sunt cam improvizatii si nu tre' sa te astepti la mari performante cu el pe CB. Apropo, sper ca ai zis antena radio si nu TV mai sus ... :)
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995