Autor Subiect: Statii CB - de care? de unde? aveti?  (Citit de 31137 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Statii CB - de care? de unde? aveti?
« Răspuns #110 : 13.Dec.2010, 04:16:39 p.m. »
... ai zis "statia fara antena calibrata" si nu "statia fara antena"  :D
Poate Daniel a spus asa; eu in nici un caz. ;)
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline VAXXi

« Răspuns #111 : 13.Dec.2010, 04:20:13 p.m. »
Corect, scuze :)
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline Daniel42

« Răspuns #112 : 15.Dec.2010, 06:05:20 p.m. »
Eu nu am spus de nici o statie pe care sa o foloseasca fara antena .  :D Nici nu putea sa-mi treaca prin minte ca , eu lucrez cu asa ceva de 20 de ani la serviciu . ;) Eu doar i-am transmis ce am auzit si eu de la un nene care se ocupa cu vinzarea de statii si calibrarea antenelor . Are un magazin aici si comercializeaza Danita Si President . Tipul asta face toata ziua . Dar stiti proverbul : Cite bordeie atitea obiceiuri !  :)
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline VAXXi

« Răspuns #113 : 27.Feb.2011, 07:08:24 p.m. »
La talpa magnetica ai pus folia de staniol ? e foarte importanta.

Ie-te si dovada pentru ce spuneam cu folia (e pliantul de la o noua antena Sirio):

Offline Daniel42

« Răspuns #114 : 28.Feb.2011, 08:05:55 p.m. »
Da acum treaba este clara pentru toti cu folia . Daca o prezinta in brosura de montaj inseamna ca asa este . Pentru cei ce nu au merge si folia de copt friptura in cuptor fara grija . Sunt identice doar ca cea de la antena banuiesc ca are ceva adeziv pe spate . ;)
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline Laurentiu

« Răspuns #115 : 28.Feb.2011, 09:56:44 p.m. »
...treaba este clara pentru toti cu folia . Daca o prezinta in brosura de montaj inseamna ca asa este .
Sint sigur ca numai la anumite antene trebuie folia. Eu am o antena MIDLAND 145, nu are folie si merge foarte bine.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BigAir

« Răspuns #116 : 28.Feb.2011, 10:20:09 p.m. »
folia aia e de aluminiu? cred ca e dublu adeziva ca sa se lipeasca cauciucul sa nu zgarii masina, alt rol nu are., nu e pt calibrare sau alte chestii. la antenele verticale lungimea sarmei conteaza si e in functie de gama de frecvente transmisa/receptionata, lungimea ei mai influenteaza si distanta de receptie.
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline VAXXi

« Răspuns #117 : 28.Feb.2011, 10:22:35 p.m. »
Daca te-ai fi uitat la poza mai atent, ai fi vazut ca se pune intre magnet si cauciuc, nu intre cauciuc si tabla. Rolul ei este sa imbunateasca un cuplaj capacitiv in care montura este o jumatate a cuplajului; e posibil ca unele antene sa nu aiba nevoie (in functie de constructia bazei) dar nici acolo nu cred ca ar deranja cu ceva.

Offline BigAir

« Răspuns #118 : 28.Feb.2011, 10:55:45 p.m. »
pai cauciucul ala cu ce sa stea lipit de magnet, doar nu o sa potrivesti gumitza de fiecare data :)
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline VAXXi

« Răspuns #119 : 28.Feb.2011, 11:03:58 p.m. »
Guma sta pe magnet prin elasticitatea cauciucului; daca ai da zoom matale pe poza, ai vedea ca e adeziva doar pe-o parte, adicatelea pe partea magnetului si nu a cauciucului.