Autor Subiect: Statii CB - de care? de unde? aveti?  (Citit de 31139 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
  • Gen: Bărbat
Re: Statii CB - de care? de unde? aveti?
« Răspuns #100 : 10.Dec.2010, 10:18:40 a.m. »
La antena mea Sirio ML145 am primit si acea folie autoadeziva.
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline Razvan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 926
  • Happiness is not a destination. It's a Way of Life
« Răspuns #101 : 10.Dec.2010, 12:08:42 p.m. »
Ma gandeam ca exista una autoadeziva etc...nu vreau sa improvizez eu ;)
Daca vrei ne intalnim in week-end si iti dau eu o bucata de folie de aluminiu autoadeziva. E tip banda, se foloseste la tubulatura de ventilatie. Daca iti este de folos da-mi un semn.
Vitara Passion Hybrid 2WD
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #102 : 10.Dec.2010, 12:52:18 p.m. »
Si io iti arat unde si cum mi-am montat statia a.i. sa nu ma deranjeze. :D E o idee buna...dar sa vedem cand pentru ca eu weekendu' asta plec si nici weekendul viitor nu-s acasa :(
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

The following users thanked this post: Catalln

Offline Daniel42

« Răspuns #103 : 10.Dec.2010, 04:35:43 p.m. »
Referitor la figura cu calibratul antenei , iti recomand sa mergi sa faci operatiunea si sa nu folosesti statia fara antena calibrata mai ales pe emisie pentru ca , ai sanse mari sa-ti cumperi alta statie in timp . Vei fi auzit foarte rau de ceilalti si totodata stiu de la un prieten care se ocupa cu asta ca , se ard ceva finali in timp daca o utilizezi asa . Apoi daca ai talpa magnetica si meseriasul la care mergi vrea sa-ti scurteze antena dupa masuratori , nu mai sta acolo si pleaca la altul . Acela vrea sa ti-o nenoroceasca , fiindca nu se taie din antena decit daca este fixa , deci nu de la cea cu talpa magnetica . Acolo se culiseaza mai sus sau mai jos spre bobina in functie de valoarea data de seweremetru . In legatura cu folia despre care vorbiti cea pentru friptura . Cu ce o lipiti de cauciucul de la talpa pe exterior  ? Sau merge si pusa asa pe masina si apoi lipita talta de plafon peste ea ? La viteza talpa nu aluneca cumva pe folie ?  :-? Cristyyy arata-ne si noua printr-o poza cum ai pus statia daca se poate . Mersi .
« Ultima Modificare: 10.Dec.2010, 04:45:55 p.m. de Daniel42 »
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #104 : 10.Dec.2010, 04:41:17 p.m. »

Offline Laurentiu

« Răspuns #105 : 10.Dec.2010, 05:00:40 p.m. »
 :clap:  O lectie practica despre calibrarea antenelor destinate statiilor de emisie-receptie.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Laurentiu

« Ultima Modificare: 10.Dec.2010, 06:15:14 p.m. de Laurentiu »
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline VAXXi

« Răspuns #107 : 13.Dec.2010, 02:06:42 p.m. »
Referitor la figura cu calibratul antenei , iti recomand sa mergi sa faci operatiunea si sa nu folosesti statia fara antena calibrata mai ales pe emisie pentru ca , ai sanse mari sa-ti cumperi alta statie in timp

Pe receptie se poate folosi in orice conditii, nu conteaza. Pe emisie da, dar numai in cazul in care ai SWR peste 3 (si nici atunci, mai toate statiile moderne au protectie).

Apoi daca ai talpa magnetica si meseriasul la care mergi vrea sa-ti scurteze antena dupa masuratori , nu mai sta acolo si pleaca la altul . Acela vrea sa ti-o nenoroceasca , fiindca nu se taie din antena decit daca este fixa , deci nu de la cea cu talpa magnetica .

Nu neaparat; daca ai o antena care e mutata pe alta talpa magnetica decat cea cu care a fost calibrata initial, este foarte posibil sa fie necesar s-o scurtezi taind-o, deoarece reglajul din surub nu e suficient.

Cu ce o lipiti de cauciucul de la talpa pe exterior  ? Sau merge si pusa asa pe masina si apoi lipita talta de plafon peste ea ? La viteza talpa nu aluneca cumva pe folie ?

Cred ca n-am fost clar: folia se pune pe baza magnetului, iar cauciucul imbraca magnetul cu tot cu folie (ca o soseta). Nu aluneca nimic, iar folia e adeziva pe interiorul magnetului.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline Laurentiu

« Răspuns #108 : 13.Dec.2010, 04:11:43 p.m. »
Pe emisie da, dar numai in cazul in care ai SWR peste 3 (si nici atunci, mai toate statiile moderne au protectie).
Pe emisie NU se foloseste statia fara a avea cuplata antena - se arde finalul de pe emisie a statiei.

Offline VAXXi

« Răspuns #109 : 13.Dec.2010, 04:13:44 p.m. »
Asta e logic, dar ai zis "statia fara antena calibrata" si nu "statia fara antena"  :D oricum, citisem un articol al unui nene care demonta si mitul asta, adicatelea chiar si fara antena statia intra in protectie si nu se arde nimic. Bineinteles, nu e un lucru pe care sa-l testezi pe propria statie.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995