Autor Subiect: Vreau LCD...  (Citit de 33444 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Vreau LCD...
« Răspuns #30 : 29.Ian.2011, 12:23:09 a.m. »
Bafta. Sa ne tii la curent.  :)

Eu am B530  :D :D

Sunt neamuri.  :)  Al meu e ceva mai smecher, are media player incorporat, ii bagi stiku si poti vedea direct filmul de pe el.   >:)

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #31 : 29.Ian.2011, 12:30:07 a.m. »
Eu am madia player separat',castigat la Eboda.Al meu la vremea aia era singurul din seria 5 la 102 cm.
Go Terios!!!:)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #32 : 29.Ian.2011, 12:34:14 a.m. »
Si al meu e smecher si e LG :P
Citeste MKV max. 1080 dar nu DTS :(
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline shpeedy

« Răspuns #33 : 29.Ian.2011, 12:13:04 p.m. »
Din cate stiu (corectati-ma daca gresesc), niciunul dintre posturile romanesti nu are semnal FullHD (1080p), ci HD (720p) - indiferent ca e pe antena sau pe cablu.

In ceea ce priveste materialele HD/FullHD (720p/1080p), calitatea celui din urma este vizibila ochiului uman doar in anumite conditii de distanta si diagonala a ecranului - vezi aici. Cu alte cuvinte, exista posibilitatea ca un material FullHD sa se vada la fel pe un HD Ready de si pe un FullHD in aceleasi conditii de diagonala si de distanta de vizionare.

Vad ca s-a vorbit destul de mult despre LCD-uri si LED-uri, dar mai nimic despre plasma. Exista multe mituri (mai mult sau mai putin adevarate), dar lucrurile s-au mai schimbat. Principalele dezavantaje ale plasmelor - consumul si fenomenul de IR (image retention) care ar fi putut aparea in timp - s-au ameliorat intre timp destul de mult. Asta in conditiile in care plasmele au cel mai realist negru si pastreaza o calitate a imaginii SD (standard definition) net superioara LCD/LED.

De vreun an ma interesez si eu de achizitionarea unui LCD/plasma si saptamana trecuta -  multumita unei promotii (ce inca e valabila) - mi-am luat un LG 42PJ650. Initial vroiam un PJ250 sau PJ350 (PJx50 este gama de plasme LG de 720p), dar ma gandesc ca nu strica sa ai top-ul gamei la pretul entry-level-ului :))) .

Ca prima impresie (trecand de pe un CRT de 55cm): WOW!!! Semnalul SD de la Dolce se vede foarte bine (e drept nu la nivelul unuia HD). Media-player-ul integrat a citit tot ce i-am dat; aveam cateva trailere 720p si 1080p mkv, mov, avi si pe toate le-a citit, down-scaling-ul 1080p -> 720p fiind foarte reusit. Singurul regret pe care l-as putea avea, ar fi faptul ca nu este FullHD, dar nu sunt un cinefil asa pretentios incat sa-mi dau seama de diferente.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Online VAXXi

« Răspuns #34 : 29.Ian.2011, 06:26:31 p.m. »
UPC stiu ca emite cel putin deocamdata doar 720p, de RDS nu stiu ca n-am folosit. E frumos sa vezi Nat Geo pe HD, dar din pacate operatorii de cablu sunt marlani si recomprima streamul destul de mult, asa incat ochiul antrenat vede artifactele (si e pacat, dar asta e, cantitatea bate calitatea peste tot se pare).

Pentru a pune televizoru' in valoare cu adevarat: player Blueray sau film codat H264 cu bitrate pe video de macar 2500 kB/s pentru filme normale; la un film cu faze rapide se poate urca pana la 12 MB/s. Si oricum, diferenta de HD Ready/FullHD se simte cu adevarat doar de la diagonala de 100 in sus.

Vad ca s-a vorbit destul de mult despre LCD-uri si LED-uri, dar mai nimic despre plasma. Exista multe mituri (mai mult sau mai putin adevarate), dar lucrurile s-au mai schimbat. Principalele dezavantaje ale plasmelor - consumul si fenomenul de IR (image retention) care ar fi putut aparea in timp - s-au ameliorat intre timp destul de mult. Asta in conditiile in care plasmele au cel mai realist negru si pastreaza o calitate a imaginii SD (standard definition) net superioara LCD/LED.

Atentie si la LED/LCD: nu tot ce zboara se mananca. Un TV full-LED este inca extrem de scump, si majoritatea celor de la noi pe piata sunt de fapt luminate cu LED (adicatelea panoul are tot cristale lichide, si doar iluminarea e facuta cu LEDuri care inlocuiesc lampa catodica a LCD-urilor clasice).

Iar cand vine vorba de vizionat continut "clasic" in SD, plasma bate LCD-ul din cauza tehnologiei oarecum "analogice" ca sa zic asa, care se potriveste mai bine continutului SD. La LCD-uri depinde de calitatea upscalerului (partea din televizor care face redimensionarea de la 420p-ul SD la 720p/1080p), care-n general nu e cine stie ce la televizoarele de nivel mediu si scazut. De-aia, cine are de gand sa vada "serios" continut SD, nu se bazeaza pe upscalerul din televizor si foloseste un upscaler separat (Faroudja dintr--un AVR sau alta cutie separata).

DTS se gaseste mai greu in aparate pentru ca trebuie platita licenta separata pentru device-uri cu DTS, si cum pentru aparatele "consumer" nu se cere asa ceva, multi il lasa balta. Oricum, DTS pe televizor e pointless; daca ai surse video cu DTS, le scoti pe un sistem 5.1 si nu te uiti la ele pe TV. Oricum, Dolby/DTS sunt cam tot o apa si-un pamant la continut clasic, poate pe variantele HD sa se mai simta ceva diferenta.

Oricum, pe masura ce imbatranim si ne putem permite jucariile astea, imbatranim si suficient cat sa slabeasca ochii si sa nu ne mai dam seama de diferentele astea de finete ...  :-))
« Ultima Modificare: 29.Ian.2011, 06:28:47 p.m. de VAXXi »
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #35 : 29.Ian.2011, 11:57:00 p.m. »
Pana la urma am fost azi in Carrefour si mi-am luat un Samsung,de 81cm parca.

http://www.price.ro/specificatii_samsung_le-32c530_315587.htm

Am profitat se pare de o greseala in sistemu lor si l-am luat din Baneasa cu 1600RON. In Colentina era 1800RON.
 Sunt multumit de el pana acum. Arata bine. =)) N-am avut timp sa-l butonez,dar e fix ce aveam nevoie.Nci prea mare,nici prea mic..si s-a incadrat si in buget.
 Acu cat ma ajuta ca e full HD nu stiu,da nu strica sa fie acolo. :) Multumesc pt sfaturi!
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline sanduraveica

« Răspuns #36 : 30.Ian.2011, 12:19:27 a.m. »
    In 90', dupa revolutie, primul meu tv a fost un samsung la mana a doua. Atunci am auzit ca astia fac vapoare nicidecum tv. Si m-a tinut 10 ani... asa ca sa-l stapanesti sanatos cat mai mult, ca sunt bune!! 
  • Ignis

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #37 : 30.Ian.2011, 12:46:58 a.m. »
Pana la urma am fost azi in Carrefour si mi-am luat un Samsung,de 81cm parca.

http://www.price.ro/specificatii_samsung_le-32c530_315587.htm

Am profitat se pare de o greseala in sistemu lor si l-am luat din Baneasa cu 1600RON. In Colentina era 1800RON.
 Sunt multumit de el pana acum. Arata bine. =)) N-am avut timp sa-l butonez,dar e fix ce aveam nevoie.Nci prea mare,nici prea mic..si s-a incadrat si in buget.
 Acu cat ma ajuta ca e full HD nu stiu,da nu strica sa fie acolo. :) Multumesc pt sfaturi!
Daca esti pe Digi,clar te ajuta.Ii dai sa scaneze :cautare automata- cablu - digitale si analogice
Go Terios!!!:)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #38 : 30.Ian.2011, 10:03:23 a.m. »
Si eu mi-am luat in '95 un Samsung de 51" de la nenea Copos (5 ani garantie) si merge si acum.

@andrei suzuki: am vazut in specificatii mentiunea Ethernet. Ce inseamna asta ? Are mufa mama Ethernet ? Ca sa faca ce ?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #39 : 30.Ian.2011, 10:07:19 a.m. »
Poti sa ma bati si nu stiu sa-ti raspund. :D
Eu am vazut ca e full HD (desi inca nu sunt convins ca imi foloseste acum =))),dimensiunea care ma intereseaza si se incadra in pret. Ah,si arata bine ca si design;adica e simplu,fara briz brizuri,luminite si ledulete.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI