Autor Subiect: Vreau LCD...  (Citit de 33459 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline roberto

Re: Vreau LCD...
« Răspuns #150 : 29.Ian.2012, 06:02:57 p.m. »
Am studiat timp de o luna tot ce inseamna LCD/plasma, puncte forte si slabe ale amandoura si in final am hotarat: PLASAMA SA FIE!  ;-)

Am ales modelul NEOPDP 3D TX-P42ST30E, de la Panasonic, fiind cel mai bun raport pret/calitate dupa parerea mea.

http://www.panasonic.ro/html/ro_RO/Produse/VIERA/Full+HD+3D/TX-P42ST30E/specifications/7353317/index.html?view=&angle=1
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline SSXX4

« Răspuns #151 : 29.Ian.2012, 06:34:52 p.m. »
Felicitari!
Cred ca te-ai orientat bine. Si eu tot un Pan 37" am luat acum vreo 4 ani in urma lecturii de pe net (softpedia, in special, unde sunt/erau niste baieti grozavi pe-acolo) si nu regret absolut nimic. Pentru acasa, unde mai toata lumea are cablu, plasma pare varianta optima (chiar daca consuma un pic mai mult curent). Iar ca fiabilitate, dupa Pioneer (de care sincer nu m-am interesat de mult, dar care stiam ca sunt cei mai buni) Panasonic ramane o alegere, zic eu, deosebita. Pentru jocuri pe PC cica mai bune ar fi LCD-urile. Posibil. Eu nu "servesc" (jocuri). Dar la cablu, la cativa amici cu LCD, am ramas dezamagit de cum se vedea la ei. Si m-am bucurat din nou de alegerea plasmei mele. Iar acum 3 ani, parintilor sotiei le-am recomandat tot un PAN, si cu un pret chiar mai mic (caci s-au mai ieftinit intre timp), le-am luat un 42". Si din nou ma felicit (asta are si posibilitate de citire carduri SDHC ;)).
Mai nou, LED-urile sunt tehnologie noua. Pareri impartite si cu ele. Nu ma pot pronunta, nevazand niciodata pe-ndelete cum e (mai putin in magazine, dar aia e altceva: marketing, manipulare, efecte optice etc.). Prin urmare, al doilea TV-u, cand va fi, probabil tot un Panasonic imi voi lua. Asta daca nu se reinventeaza roata si nu apar lucruri de-a dreptul revolutionare pana atunci. Oricum, deja acum multe aparate TV au si posibilitatea conexiunii la internet si alte briz-briz-uri, da' pana la urma fiecare stie pe ce e dispus sa-si aloce resursele.
Varianta cu retroproiector mi se pare un snobism. Dar e o parere strict personala, iar pentru o casa de om normal, zic eu ca nu se preteaza (sper sa nu dati cu pietre...).
Nu tind sa fac reclama la PAN, dar sunt un fan al lor. Si ca profil, asta e una dintre preocuparile lor de baza. Ca acu' toti stiu a face de toate, da' cum ies, stiti si voi... Si cum am primit si eu ajutor de pe acest forum (si multumesc inca odata tuturor), am zis ca cele de mai sus nu vor plictisi pe nimeni. Sau cel putin asa sper.
Sa ne zici si noua pana la urma cum e cu utilaju'!
Numai bine la toti!
  • SX4 4x4 1.6 GLX 2008

Offline roberto

« Răspuns #152 : 29.Ian.2012, 06:52:06 p.m. »
I-am rugat pe cei de la MediaGalaxy sa-mi puna alaturi neo-plasma si un LED seria 8 de la Samsung. Pe ambele am rulat un demo HD. Plasma a iesit castigatoare, in special prin naturaletea culorilor redate .
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline roberto

« Răspuns #153 : 03.Feb.2012, 10:05:25 p.m. »
Iata 5 motive pentru care am ales plasma, in defavoarea LED TV-ului:

1. Calitatea imaginii este aceeaşi indiferent din ce poziţie priveşti la ecran.
2. Rata contrastului este  mult mai mare.
3. Timp de răspuns de 0,0001 ms.
4. Afişarea mult mai buna a imaginilor în rezoluţie standard.
5. Raport preţ/mărime ecran mai avantajos.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #154 : 04.Feb.2012, 12:09:53 p.m. »
Foarte pertinente motivele. Ca durata de viata care sta mai bine? LCD sau plasma?
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Leutz

« Răspuns #155 : 29.Apr.2012, 03:23:35 p.m. »
Mi-am luat TV nou: Samsung seria 5, 32" - LED full-HD
Cica ar fi model la sfarsit de viata si era la oferta. Mie unul mie se pare chiar foarte …  :D actual.
Pana acum m-am uitat la un LCD clasic de vre-o 5-6-7 ani vechime care saracul n-avea nici un cusur in privinta calitatii imaginii, doar ca era HD ready, iar de pe calculator nu accepta decat 1024x768, care in 16x9 se vedea latit.

Pe asta nou imaginea e simtitor mai buna si e full-hd, la posturile TV full-hd se vede un pic diferenta. In plus de pe PC merge la oricare dintre rezolutiile PC cunoscute, nu numai pe standardele de semnal TV (576, 720, 1080), ceea ce ma fericeste la culme.

Inca un stiu ce poate portul ethernet. O sa vad in perioada urmatoare. E si wireless ready (doar ready). O sa vad mai intai cum merge prin fir si daca merita o sa-i iau si partea de wireless.
« Ultima Modificare: 30.Apr.2012, 04:23:07 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline >pexic<

« Răspuns #156 : 29.Apr.2012, 07:48:28 p.m. »
Iata 5 motive pentru care am ales plasma, in defavoarea LED TV-ului:

1. Calitatea imaginii este aceeaşi indiferent din ce poziţie priveşti la ecran.
2. Rata contrastului este  mult mai mare.
3. Timp de răspuns de 0,0001 ms.
4. Afişarea mult mai buna a imaginilor în rezoluţie standard.
5. Raport preţ/mărime ecran mai avantajos.

1- "caliatea" e atat de ...general incat nu se pune, mentionez doar ca pixelul unei plasme e de.. cateva ori bune..mai mare decat cel al LCD..deci.. sa fim corecti ;)
2- depinde cu ce model de LCD compari, + lumina plasmelor se reduce cam cu 50% in cativa ani insa...
3- nici un ochi uman nu face diferenta intre 0,01s si 0,0001s
4- vezi 1
5- asta cred ca trebuia sa fie 1 nu 5  ;)

bafta, sa o folosesti sanatos.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline M_TM

« Răspuns #157 : 29.Apr.2012, 09:54:08 p.m. »
Mi-am luat TV nou: Samsung seria 5, 32" - LED full-HD

Seria 5 (nu beemveu) am si eu,cu diag 101 cm(40') si sunt super multumit de el.
Sa-l folosesti sanatos

Offline adrian_r5

« Răspuns #158 : 04.Mai.2012, 12:52:00 p.m. »
Seria 5 (nu beemveu) am si eu
:-))    :-))    :-))

E ceva ne la locu' lui cu Sony asta sau chiar asa ieftine au ajuns televizoarele "LED 3D"  :-/ :-/ :-/
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline shpeedy

« Răspuns #159 : 04.Mai.2012, 05:20:54 p.m. »
la posturile TV full-hd se vede un pic diferenta.

@Leutz: Esti sigur cu posturile alea Full-HD (1080p) ? Eu stiam ca sunt inca 720p sau 1080i...

@adrian_r5: in general, au scazut mult preturile la toate TVurile. Intr-adevar Sony-ul tau are dotari destul de bune, dar am gasit si suficientecritici. In plus, am gasit ca ar fi Edge-LED, nu Full-LED: iluminarea LED este pozitionata numai pe margini, nu pe tot ecranul.

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X