Autor Subiect: Sfaturi pentru barbati  (Citit de 16084 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Sfaturi pentru barbati
« Răspuns #60 : 27.Iun.2015, 12:35:40 p.m. »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #61 : 20.Mar.2016, 08:52:13 p.m. »
Am primit azi pe email și împărtășesc cu voi:

10 exerciții simple care îți modifica rutina                                         

Niște banale și bizare exerciții mentale, care implică toate cele cinci simțuri – văzul, auzul, gustul, mirosul și cel tactil – ar putea face asta.

Exercițiile acestea, pe cât de surprinzătoare pot părea, pe atât de eficiente se spune că sunt. Ele stimulează creșterea nivelului de conexiune neuronală în părți diferite ale creierului, întăresc celule nervoase și stimulează producerea de nutrienți cerebrali care îmbunătățesc memoria.

Aceste exerciții ar trebui făcute zilnic. Iată care sunt:

1. Spală-te pe dinți cu mâna stângă (sau dreaptă dacă ești stângaci)

Tot ce trebuie să faci este exact ce scrie. Să te speli pe dinți folosindu-ți mâna non-dominantă, cea pe care nu o folosești de obicei când faci acest lucru. Studiile arată că astfel vei stimula și partea non-dominantă a creierului.

2. Fă-ți duș cu ochii închiși

Ai mare grijă să nu te rănești, să nu cumva să aluneci făcând asta. Reglează temperatura apei și spală-te cu onchii închiși. Astfel îți va fi stimulat simțul tactil și vei simți texturi de care în mod normal nu ești conștient, pentru că vezi totul.

3. Schimbă-ți rutina matinală

Acest lucru îmbunătățește activitatea cerebrală. De exemplu, dacă în mod normal iei micul dejun și apoi te îmbraci, fă asta invers. Sau alege un loc nou pentru a-ți plimba câinele sau pur și simplu uită-te la alt canal tv față de cel al care te uiți de obicei.

4. Întoarce obiecte familiare cu susul în jos

Întoarce o fotografie, ceasul sau calendarul cu susul în jos. Acest lucru îți va stimula activitatea cerebrală exact invers decât se întâmplă în mod normal. Dacă de regulă, atunci când privești un obiect familiar se activează o anume porțiune din creier, în acest caz se va activa cu totul alta.

5. Schimbă locul la masă

În majoritatea familiilor fiecare membru are un loc pe care se așează de obicei, dar creierul tău are nevoie să fie luat prin surprindere pentru a evolua.

6. Inspiră arome noi

Gândește-te la o aromă care îți place foarte mult, cumpără-ți o esență și ține-o lângă pat pentru a o putea mirosi când te trezești. Așa cum aroma de cafea este una obișnuită care produce anume reacții în creierul tău, așa și aroma ta preferată va stimula creierul.

7. Deschide geamul la mașină

Acest lucru îți va stimula memoria datorită valului de stimuli care dă năvală peste tine. Încearcă să recunoști mirosurile și zgomotele pe care le auzi în timpul drumului.

8. Examinează produsele când mergi al cumpărături

De regulă produsele cele mai profitabile pentru comercianți sunt puse cel mai la vedere, la îndemâna clientului. Ai fi uimit câte produse bune sunt mai dosite, produse pe care probabil nu le-ai văzut niciodată. Ăsta este încă un mod de a sparge rutina.

9. Comunică mai mult în timpul zilei

Studiile arată că o comunicare deficitară afectează serios abilitățile cognitive. Cum să faci asta? Foarte simplu. În loc să-ți iei o apă de la vendomat, mergi și cere-o unui vânzător. În loc să-ți iei cafea în același mod, mergi până la cafeneaua de la colț, salută și cere frumos o cafea.

10. Citește diferit

Dacă de obicei citești în liniște, acum fă-o cu voce tare. Sau ascultă pe altcineva cum citește tare. Creierul tău va funcționa diferit se vor activa arii care nu se activează de obicei când citești.

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro

The following users thanked this post: enicky

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #62 : 10.Aug.2016, 06:35:29 a.m. »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #63 : 23.Feb.2017, 06:54:40 p.m. »
...din care 2 dinozauri :)

O sa ajungi si tu intr-un tarziu! Acum esti doar crocodil...  :D
  • SX4 by Giugiaro

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #64 : 07.Apr.2017, 05:39:21 p.m. »
Nu sunt sfaturi, dar par a fi reale reale. Cei ce nu cred sa aiba putintica rabdare...  ;)

Am îmbătrânit fraților... Sunetele pe care le făceam înainte în timpul sexului, le fac acum când mă dau jos din pat.

Dis-de-dimineata mi-am facut datoria de barbat: am dus gunoiul !!!

Ieri seara, eu si sotia mea am ajuns la compatibilitatea sexuala ideala: amandoi am avut dureri de cap...

Aseara ,stateam cu nevasta de vorba despre eutanasiere si i-am spus:
-Te rog sa nu cumva sa ma lasi sa stau intr-o stare vegetativa,sa fiu dependent de niste masini si alimentat cu lichide! Daca o sa fiu vreodata intr-o astfel de stare,te rog sa ma debransezi de la toate aparatele de ingrijire care ma tin in viata!
Si atunci ea s-a ridicat,a inchis televizorul si calculatorul si mi-a aruncat berea la chiuveta...

Cei care considera ca "Trebuie sa bem cat mai mult" si cei care considera ca "trebuie sa bem cat mai putin" au ceva in comun, considera ca "trebuie sa bem"... 

• SX4 by Giugiaro

Offline enicky

« Răspuns #65 : 07.Apr.2017, 08:11:57 p.m. »
...Am îmbătrânit fraților... Sunetele pe care le făceam înainte în timpul sexului, le fac acum când mă dau jos din pat.
              Cam mult pesimism, mai mult optimism !!! :good: Conteaza fizicul, dar psihicul e seful ! Ce simti, cum gandesti, acolo e varsta reala! Parerea mea!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

« Răspuns #66 : 07.Apr.2017, 08:15:22 p.m. »
Asta e din ciclul "De sculat, nu se mai scoala, dar iote ce frumos atarna..." =))
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: rexkrokiDAU

Online NicNic

« Răspuns #67 : 07.Apr.2017, 08:28:43 p.m. »
Asta e din ciclul "De sculat, nu se mai scoala, dar iote ce frumos atarna..." =))

Corect!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #68 : 07.Apr.2017, 08:32:49 p.m. »
Sau, cum zicea Gheoghe Dinica: "abia astept sa-mi moara p..a ca sa ma dedic definitiv bauturii!" :-j
  • SX4 by Giugiaro

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #69 : 07.Apr.2017, 10:00:56 p.m. »
La bărbații în vârstă nu e ca nu se mai scoală, n-au femeile răbdare!
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308