Autor Subiect: REVIZIA 60000 Km  (Citit de 56123 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Daniel42

Re: REVIZIA 60000 Km
« Răspuns #70 : 21.Aug.2013, 02:00:16 p.m. »
Sincer eu unul nu imi explic de ce faceti eroarea asta, de a da asa de multi bani aiurea . Am mai vorbit eu pe aici treaba cu schimbatul consumabilelor extragarantie . Pai gabineg daca stau sa adun sumele cheltuite in plus ar fii : garnitura buson , lichid de frina , unsoare ,spray-ul si manopera . Asta in plus de schimbul normal de filtre si ulei . Am mai precizat chestia asta si este verificabila . Magazinele de piese auto , aproape toate au si un mic service linga ele unde daca cumperi de la ei piesele , manopera este zero . Deci minus 358 lei din start . Sa nu crezi ca piesele de la reprezentanta sunt altceva decit la magazin . Aiurea . Toti comanda pe internet . Eu am schimbat toate filtrele si uleiul Mobil 1 ESP Formula cu 420 lei . Fa si tu calculul mai departe cu ce ai schimbat tu sa vezi ce pierdere este .  ;)
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline cata quarkk

« Răspuns #71 : 21.Aug.2013, 02:50:09 p.m. »
750 RON o revizie ?? cu banii astia, eu am schimbat uleiul cu Eneos 0W50, filtru de ulei, de aer, de habitaclu, tratament metabond pentru motor si duralube pentru cutie si sabotii de frana de pe spate

Offline fireburn

« Răspuns #72 : 21.Aug.2013, 03:25:37 p.m. »
Gabi are intentii bune.
A expus niste cifre pentru cine vrea sa stie si eventual sa faca comparatii.
Nu le-a expus pentru ca vrea sa fie criticat.
Fiecare face cum crede de cuviinta. Unii dintre noi apeleaza la servicii de reprezentanta, altii la alte servicii.

Offline cata quarkk

« Răspuns #73 : 21.Aug.2013, 03:37:31 p.m. »
dar nu critic pe nimeni, si nici nu ma indoiesc de intentiile lui, si nici nu am nimic cu el...
eu critic doar aceste sume inexplicabil de mari pentru niste operatiuni simple...
eu am renuntat la reviziile la reprezentanta acum 4 ani, cand pentru o banala schimbare de ulei si filtre trebuia sa dau 600 ron, si am facut revizia intr-un service la fel de profesionist, la jumatate de pret, cu aceleasi materiale.
ok, inteleg, cei care vor sa isi pastreze garantia merg la reprezentanta, dar postgarantie, nu vad motivul sa dai atatia bani. mai ales ca am observat la o anumita reprezentanta o lipsa vizibila de calitate a lucrarii la inlocuirea unor piese.

Offline ASZ

« Răspuns #74 : 21.Aug.2013, 04:50:35 p.m. »
Un motiv ar putea fi si faptul ca la revizie nu se schimba doar filtre+ulei ci se si verifica anumite repere de pe masina (directie, etc.), pe care sa zicem ca (teoretic) cei de la reprezentanta "stiu mai bine" sa le verifice la modelul nostru de masina ... in timp ce un service autorizat nu cred ca va parcurge exact toate verificarile necesare la revizia la care ne prezentam. Parerea mea ... desi si eu sunt contrariat de pretul exagerat al reviziilor (si sincer ma bate serios gandul sa cumpar consumabilele din alte surse, sa schimb eu filtrele + la un service autorizat uleiul si sa merg la reprezentanta doar pt. verificarea masinii)

Scuze de off-topic !!!

Offline Laurentiu

« Răspuns #75 : 22.Aug.2013, 08:42:13 a.m. »
...cei care vor sa isi pastreze garantia merg la reprezentanta...
Conform legii, garantia ti-o pastrezi daca iti facui revizia la orice service AUTORIZAT.

Un motiv ar putea fi si faptul ca la revizie nu se schimba doar filtre+ulei ci se si verifica anumite repere de pe masina (directie, etc.)...
Un service autorizat este capabil sau ar trebui sa fie capabil sa faca orice fel de reparatie la orice tip si marca de automobil. Cit priveste exemplul tau (directie, unghiuri etc) acestea sint programe puse pe calculator in functie de tipul si marca automobilului si apoi sint comparate cu valorile gasite pe "teren" (automobil).
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline coby

« Răspuns #76 : 09.Nov.2013, 01:04:58 a.m. »
Revizie 60 000 km : ulei 5W 40 ( repsol ) , filtre aer, polen si de ulei ,  cost total = 419 lei ( cu piese si ulei incluse in pret ) - in acesti bani a intrat si manopera de schimbare discuri de frana si placute de frana pe fata ( piesele le am achizitionat separat , alegerea a fost : discuri TRW si placute Textar ) . F multumit de afacere .
auto si moto

Offline shpeedy

« Răspuns #77 : 11.Ian.2014, 09:00:16 p.m. »
Am facut si eu revizia de 4 ani/60,000 km la Marshal Ramnicu-Valcea. Totul a decurs OK. Mi-au rezolvat si un zgomot pe care il aveam in partea din fata a masinii; era un capacel de la scut care nu era bine strans. Mi-au facut si test de amortizoare si au iesit aceleasi valori cu cele de acum cateva luni.

Si costul distractiei:
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #78 : 11.Ian.2014, 09:03:19 p.m. »
La Marshal mi-au pus la revizia a 2-a ulei Mobil 3000 5w40. Tie de care ti-au pus, sau ai venit cu uleiul tau?

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #79 : 11.Ian.2014, 09:43:53 p.m. »
'Zama' originala Suzuki 0w20 - 99000-21B90-047.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X