Autor Subiect: De ce Swift?  (Citit de 66226 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
De ce Swift?
« : 28.Ian.2010, 10:42:42 p.m. »
  Se intampla undeva la inceputul anului 2007.Sfarsitul scolii batea la usa. Examenele de Bacalaureat si admiterea la facultate urmau.Pentru ca nu am fost cel mai silitor elev,as putea sa zic ca masina a fost motivarea din partea alor mei pentru rezultatele pe care ei le asteptau de la mine.
  A venit vara,a trecut Bac-ul (slava Domnului cu bine) s-a terminat cu admiterea la facultate,era vacanta si ghici ce:timp berechet pentru cautat masina.
 Pe lista aveam mai multe masini,toate cu plusurile si minusurile lor.Printre ele se afla,timid si Swiftul,mai la coada listei.
 Intr-o zi ma duc la BS sa fac revizia la Ignis.Atunci am vazut-o pentru prima oara,in "tabla si roti".Era acolo,curata,stralucitoare,ROSIE;parca pe mine ma astepta. Din motive pe care nici azi nu le inteleg,nu i-am dat atentie. Da,am trecut pe langa ea si mi-am vazut de treaba.
 Totusi dupa ce am plecat am remarcat ca imi ramasese in gand.Fara sa imi dau seama,ma gandeam la ea.
 Ajuns acasa da-i si cauta filme,poze,orice.Dupa o saptamana stiam toate filmele de pe Youtube si toate pozele de pe Google cu Swiftul Sport. Deja incepuse sa se formeze o legatura. Evident din partea prietenilor sprijinul a fost zero: "ce faci ba cu supozitoru ala","iti iei masina de femei",etc. Presupun ca n-are rost sa zic ca nu m-am luat dupa ei.
 Intre timp,intr-o zi am vazut una pe strada, in actiune.Una e sa o vezi intr-un show-room,alta e sa o vezi pe strada. M-am indragostit. Dupa ce l-am convins pe proprietar sa ma lase sa o vad mai de-aproape,probabil ca omu si-a dat seama cat imi place si m-a dat o tura. Tura aia de 10 minute a facut mai mult decat toate brosurile,pozele,filmele la un loc. Eram hotarat. Masina mea avea sa fie un SUZUKI SWIFT SPORT.
  A urmat comanda si lunga asteptare. Intre timp,pana sa vina masina, toti banii pe care ii aveam se dusesera deja pe faruri,muzica,tobe si alte alea.Eram vrajit. Nu mai aveam somn.Nu aveam chef de nimic. Vroiam masina..
  Nu are rost sa va zic ca 3 luni mi s-au parut 3 ani.Multi mi-au zis ca exagerez.Ai mei mi-au zis sa ma mai calmez ca e doar o masina. Pt mine nu era doar o masina;urma sa fie masina mea. De multe ori visam noaptea ca a venit masina;saream din pat,ma uitam de geam si nu era.Imi venea sa plang de draci.
 Dar a venit si momentul mult asteptat.Dupa o noapte de nedormit(evident din cauza emotiilor) m-am dus sa o iau.Emotiile ma coplesisera.Nu stiu ce-am scris pe-acolo,ce-am semnat,habar n-am.Puteam foarte bine sa vand si casa ca nu-mi dadeam seama.Eu vroiam sa ma urc in masina si sa plec cu ea.
  Data de 23.11.2007 a fost una pe care nu cred ca o sa o uit vreodata. Imi luasem masina.Imi luasem Swiftul.

De atunci si pana acum am trecut prin tot felul de momente:de la bucurii si zambete la nervi si injuraturi.Dar asa e intr-o relatie.Nu e totul numai miere si lapte.
  De asta imi iubesc masina.Pentru ca niciodata nu m-a facut sa ma plictisesc si niciodata nu m-a tradat. In zilele mele cele mai proaste,e suficient sa ma urc in ea,ii dau cheie,pun muzica potrivita si plec. Ea ma intelege si nu ma judeca niciodata.
  Unii zic ca e o boala. Pentru prima oara imi place sa fiu bolnav si n-as schimba nimic. Dar voi?

:">

Who's next?

2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: De ce Swift?
« Răspuns #1 : 29.Ian.2010, 09:52:17 a.m. »
Wow Andrei :clap: Foarte frumos! Mi-a placut sa citesc povestioara :)
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #2 : 29.Ian.2010, 10:13:39 a.m. »
 :">
 Eu am dat startul.Ii invit si pe ceilalti colegi cu Swift sa ne scrie cateva cuvinte despre ei..si Swiftul lor.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline aleks

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
« Răspuns #3 : 29.Ian.2010, 10:26:46 a.m. »
Cred că e cea mai frumoasă descriere de genul ăsta pe care am citit-o de multă vreme încoace, felicitări, foarte faină povestea ta :)

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

« Răspuns #4 : 29.Ian.2010, 10:37:21 a.m. »
Eu aveam banii pregatiti pentru o masina SH. Din start ma gendeam la o masina micuta, economica si nu mai veche de 2007. Aveam 8500 de euro pe atunci pregatiti sa fie investiti in viitoarea mea jucarie pe roti. Aveam o intreaga disputa zilnica cu majoritatea amicilor mei.. "Ia-ti un passat de dupa 2005". Ia-ti un A4 din 2006.. Nu au moarte". Ia-ti 320d nu conteaza cat de vechi" s.a.m.d. Asa de mult am auzit textele astea incat am renuntat la ideea de a cauta masina noua. Deja ma gandeam sa aterizez in centrul Germaniei si sa o iau la pas.. Familia ma indruma la masina noua.. Singura care se incadra pe atunci era parca renaultu Fidji...  Pana ce un coleg de facultate, bun prieten de asemenea mi-a aratat prin oras minunea. Suzuki swift.. Doamne da urate mi se pareau la inceput.. A facut pariu cu mine ca o sa imi placa dupa un test--drive.. Si a avut dreptate.. Pe 1 iunie mi-am luat suza in acte.. Pe 3 am si luat-o de la reprezentanta, dupa ce s-a confirmat transferul.. Era mega oferta. Reducere la la 11.600 la 9600 + optiuni. Eleron, volan, schimbator piele, jante aliaj.. s.a.m.d ..

cam asta e povestea..

Nu a fost dragoste la prima vedere ci DRAGOSTE LA PRIMA CONDUCERE!
« Ultima Modificare: 29.Ian.2010, 10:39:02 a.m. de Alex-Swift 1.3 GLX »

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 29.Ian.2010, 12:31:39 p.m. »
WoW....foarte frumos!
@Alex-Swift 1.3 GLX mie imi place micuta citadina inca din momentul lansarii....ce mai "gugaleam" dupa noul Swift. In momentul in care m-am decis ca a venit randul sa-mi iau Suzuki am facut test drive in prima faza cu Swift (bugetul nostru era planificat fix in zona pretului unui Swift) de care am fost foarte incantat dar....am vazut SX4 care a fost :x la prima vedere!
Poate vreodata o sa intre in familia noastra si un micut Swift, like this one  ...desi parca, mai nou,  :dream: la un

• #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline M@n

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 52
« Răspuns #6 : 29.Ian.2010, 04:04:08 p.m. »
Eu am avut de ales dintre Yaris si Swift dar Swift-ul a iesit invingator datorita pretului de cumparare cat si a pretului de intretinere si binenteles ca Swift-ul oferea mult mai multe dotari decat Yaris. Bugetul a fost la "muchie" asadar sincer va spun sunt un fan al masinilor de clasa compacta ceea ce aceasta masinuta mi-a trezit interesul :) . recunosc ca daca aveam banuti cu siguranta alegeam varianta Sport dar.....pe viitor sper sa devin detinator de un SSS :D Oricum sunt f. multumit de masina chiar daca am ceva critici dar cu siguranta aceasta masina este una dintre cele mai reusite din clasa ei ;)

Offline DarkDac

• Full Member
  • Mesaje postate: 101
« Răspuns #7 : 02.Feb.2010, 01:19:23 a.m. »
Eu, ca posesor de Tico, citeam prin revistele auto toate articolele despre masinile de clasa mini si mica...astea imi placeau
Intr-o zi....acum cativa ani, au aratat in auto motor si sport o poza cam cat e un card si vreo 4-5 randuri scrise despre 1000 de Swift Sport cu 4 (patru) usi, negre, fabricate in Ungaria. De aici am inceput sa caut tot ce se numea test, articol sau filmulet pe Youtube
Acum vreo 2 ani, dupa ce mi-am schimbat serviciul, am realizat ca as putea sa-mi cumpar Swiftul. Bineinteles, nimanui cui aratam masina sau vorbeam despre ea nu ma incuraja. In fine, am facut rost de bani, si mi se pusese pata pe Hyundai I30.....dar cam scump, apoi, dupa ce am condus un Golf 5, mi s-a pus pata pe Golf. Bani de golf nou nu aveam iar ce imi placea, second hand aveau 150-200 000 km la bord
Automat, am inceput sa caut Swift second hand, asta cu cateva luni inainte sa inceapa reducerile. Cu greu am gasit unul de vanzare prin Harghita. Asa ca mi-am luat sotia, chilotii de baie si am intins-o la strand; pe drum, am sunat sa vad daca mai e valabil anuntul cu vanzarea, am facut cale intoasa si a doua zi, dupa 500 km de condus Tico am vazut Swiftul la om in curte. Am condus-o 1 km, adica 1-a si a 2-a pana la 6500 de ture sa vad daca e asa cum stiam eu de pe net. S-a uitat proprietarul cam dubios la mine dar am coborat din masina si i-am zis ca o iau, nu m-a interesat o mica zgarietura, sau faptul ca zdrancanea un pic inauntru
Masina avea un an, 29 000 km la bord si rezervorul jumate
A costat 8500 eur, in conditiile in care una noua era 11 000
Cam asta ar fi povestea cu swift-ul meu
Acum, chiar si eu am postat filmulete cu swift-ul meu pe youtube, poate cineva, undeva se uita la ele exact cum faceam eu la filmuletele altora acum 2-3 ani
Inca o chestie: la vreo 2 luni dupa ce am luat-o, impreuna cu colegii de la munca am plecat la un team-building. La plecare, ma intrebau daca pot sa ma tin de ei...eventual daca stiu traseul unde e intalnirea
Ca idee...i-am asteptat vreo 10 minute ana a ajuns primul la team-building...uite asa.....ca rasesera de mine

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #8 : 02.Feb.2010, 09:31:46 a.m. »
Bravo! Sa te poarte peste tot! :)

M-am uitat si eu la un moment dat la Swift, cand a venit vorba de schimbat masinuta (un Matiz aveam inainte). Vroiam intr-o vreme noua Skoda Fabia, si am vazut pe strada o alta masina relativ asemanatoare - Swiftul :) Insa nu mi s-a parut cu muult mai mare ca Matizul asa ca a picat. Oricum, masinuta e simpatica foc :good:
« Ultima Modificare: 02.Feb.2010, 09:34:26 a.m. de ..::Khaos::.. »
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline allex010

« Răspuns #9 : 02.Feb.2010, 04:08:59 p.m. »
In cazul meu a fost o decizie mai intai rationala apoi a devenit emotionala.....
Prima intrebare: second sau noua?  - am tras la sorti si a picat: noua
A doua intrebare: credit auto / nevoi personale sau leasing? - am analizat piata si a iesit: leasing pe PF
A treia intrebare: In cati bani sa ma incadrez? - eram dispus sa nu dau mai mult de 9000 cu tot cu TVA. In aceasta limita de pret am ales Fiat Punto Classic la 8650 eur DDP. Am fost la dealer; m-am urcat in masina; am programat un drive test (pe care nu l-am mai onorat :D). Eram hotarat sa platesc avansul. Am facut o simulare in care am mai adaugat niste "optionale" de bun simt: ABS si 2 tetiere spate, si a iesit un pret DDP de 9300 eur. Stiam ca un Swift cu ABS si 3 tetiere spate in standard (si motor mai voinic, si fiabilitate mai buna, si look mai modern, si etc.etc.) costa doar 9600 eur DDP. (Swift GL parca....)
A patra intrebare: daca tot am crescut miza de la 8650 la 9600 eur, de ce sa nu risc mai mult si sa incerc un GLX (care are in plus radio cu CD, jenti aluminiu si nu mai stiu ce) care costa 10800 eur parca?
A cincea intrebare: daca m-am riscat de la 8650 eur la 10800 eur, de ce sa nu mai pun cativa euroi si sa iau un GS care are 6 airbag-uri, clima, MP3 player, scaune incalzite, keyless go? Cost total la B&S: 11350 eur DDP cu vopsea metalizata inclusa in pret (am negociat pt. asta :D). Dupa o lunga istorie pe care nu o voi detalia aici, am ajuns sa cumpar masina de la Redtor Oradea cu 11750 eur DDP.
Toate astea se intamplau in primavara lui 2008. Pe parcursul celor 6 luni care au trecut de la primul click pe net in cautarea masinii pana la prima cheie a Swiftului meu, decizia la inceput rationala s-a transformat intr-una emotionala. Spun asta pt. ca ratiunea imi spunea sa mai pun 500 eur si sa iau un Kia Ceed care era mai mare si cu ceva caluti in plus si 5 stele Ncap, dar Swift-ul mi-a ramas in suflet.
SS 1.3 GS, negru