Autor Subiect: "Ciudatenii" computer de bord  (Citit de 23372 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Primitivus

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
  • Gen: Bărbat
Re: "Ciudatenii" computer de bord
« Răspuns #20 : 31.Aug.2011, 12:34:12 p.m. »
La mine ramane in urma cam un minut pe saptamana...  :dknw:

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #21 : 31.Aug.2011, 12:36:54 p.m. »
La "fratele mai mare" o ia inainte. E drept ca nu prea mult, vreo 2 minute la 6 luni, dar constant.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline muki

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #22 : 23.Feb.2013, 03:52:13 p.m. »
Chiar daca avem modele diferite, legat de indicatorul de temperatura exterioara, in aceasta toamna cand afara erau cam 17 grade imi apar pe afisaj 6 grade - deci eronat. Am spalat cu putina apa si peria senzorul de temperatura (care era cam murdar de noroi) situat in stanga, sub bara de protectie si indicatorul a revenit la normal - valoarea corecta. Ca a fost doar o intimplare sau nu habar n-am.

Despre ceasul de la bord, cam fuge cu 2-3 minute la doua luni si trebuie sa fac corectia.  >:D<
[/quote

A rezolvat cineva problema cu ceasul de la bord?

Offline Laurentiu

« Răspuns #23 : 23.Feb.2013, 04:25:33 p.m. »
A rezolvat cineva problema cu ceasul de la bord?
De la ceasurile electronice de mina ce s-au pus in vinzare inca inainte de revolutie si care aveau prostul obicei s-o ia inainte, stiu ca montam un "trimer" sau "timer" (nu-mi mai aduc aminte cum se numea exact acel condensator variabil sau in lipsa acestuia bobinam doua lite de cupru una peste alta) pe oscilatorul cu cuart de unde apoi reglam frecventa. La condensatorul variabil reglam cu o surubelnita iar la cel bobinat, taiam progresiv capatul ramas in aer cu unghiera.
Pt ceasurile care ramineau in urma nu exista ca remediu decit inlocuirea oscilatorului.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #24 : 23.Feb.2013, 04:30:44 p.m. »
Trucuri vechi dar care rezolvau problemele.  :)
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein