Autor Subiect: REVIZIA 15000KM ori 1 AN - JIMNY  (Citit de 46604 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline tau

Re: Jimny - Revizia de 15,000 km / 1 an
« Răspuns #10 : 24.Oct.2015, 04:27:45 p.m. »
Valoarea totala include si "inspectia" pentru caroserie - obligatorie pentru acordarea garantiei de 5 ani.

Ca atare, ramane la latitudinea fiecaruia sa decida daca se merita / e bine sa faca 228 km (precum in cazul meu), sau nu.

Repet inca o data: pe toata durata reviziei am stat tot timpul langa masina, iar atitudinea personalului - de la preluarea masinii pana la "predarea" ei - a fost impecabila!
Cine doreste detalii suplimentare, ma poate contacta.

Ca atare, dupa cum am spus si in posturile anterioare, pe mine unul - avand in vedere experientele pe care le-am avut cu Primus Auto, Auto Cobalcescu si  Tiriac Auto - m-au castigat de client si pe partea de service.

Ah, si inca un aspect: din cate am inteles sunt service multimarca...!
  • Jimny, Vitara S, New Jimny

Offline aleksanders

« Răspuns #11 : 24.Oct.2015, 05:49:27 p.m. »
Pe factura tot nu vad despre ce service este vorba. La pretul asta stiu si eu un service multimarca in otopeni. Pretul la consumabile nu este acelasi peste tot. Stiam ca manopera difera. Vezi ca a uitat sa iti puna garnitura la baie.. nu apare in deviz.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline tau

« Răspuns #12 : 24.Oct.2015, 07:07:46 p.m. »
Pai se se vede atat pe stampila cat si la adresa, despre cine este vorba...!

Atat timp cat masina e in garantie, de ce crezi ca m-as duce la un "service de cartier" ...???

Eu am vrut doar sa subliniez ca la dealerul din Pitesti, pretul reviziilor este (mult) mai mic.
De la 1000 ron cat mi-au spus cei de la Autonet si 650 ron oferta celor de la Radacini ... 324.62 ron plus aproximativ 77 ron benzina...parca e o mica mare diferenta. 

Ma rog, fiecare e liber sa aleaga unde isi face revizia...!

S-auzim numai de bine!
« Ultima Modificare: 24.Oct.2015, 07:09:32 p.m. de tau »

Offline Cosmin09

« Răspuns #13 : 24.Oct.2015, 07:08:20 p.m. »
Royal Motors, Bradu jud. Arges. Eu nu am inteles asta din stampila dar am cautat pe site-ul Suzuki dealer-ul din Arges....e unul singur la aceeasi adresa.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #14 : 24.Oct.2015, 10:11:34 p.m. »
Eu am vrut doar sa subliniez ca la dealerul din Pitesti, pretul reviziilor este (mult) mai mic.

La SX4, la prima revizie, pe lângă schimbul de ulei și  filtrul aferent se înlocuiesc filtrele de aer și polen precum și uleiul din diferențial.  La Jimny nu sunt prevăzute aceste operațiuni?

Trimis cu Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Leutz

« Răspuns #15 : 25.Oct.2015, 01:11:34 a.m. »
Acum am remarcat si eu ca @tau se refera la revizia pentru Jimny. Asadar, nu e relevant pentru Vitara si ... pentru prezentul topic.

@tau, rugamintea ar fi sa continui discutia despre revizia la Jimny pe sectiunea Jimny.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline danyepz

« Răspuns #16 : 25.Oct.2015, 02:25:11 a.m. »
Eu zic ca @tau a fost bine intentionat si desi pare offtopic pentru vitara totusi arata o diferenta consistenta intre preturile din Bucuresti si cele din provincie.
  • Swift 1.2 2019

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #17 : 25.Oct.2015, 06:45:33 a.m. »
Nu a contestat nimeni ca în tara preturile sunt mai mici la revizii, iar dealerul din Pitești reprezintă o buna oportunitate pentru bucureșteni.  De regula, ca opțiune fata de service-urile din București,  ne duceam la Marshal Ramnicu-Valcea. Chiar si un coleg piteștean...

Trimis cu Tapatalk
« Ultima Modificare: 25.Oct.2015, 06:58:06 a.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline tau

« Răspuns #18 : 25.Oct.2015, 09:45:23 a.m. »
Leutz, ai dreptate, insa ca si o ultima interventie pe acest subiect, cred ca ar fi corect sa dau cateva raspunsuri, dupa cum urmeaza:

@aleksanders: in graficul de intretinere din manualul utilizatorului, nu se specifica acest lucru - inlocuire garnitura baia de ulei.

@gabineg: pentru prima revizie la Jimny (1an / 15000km) singura operatie de inlocuire prevazuta in graficul mai sus mentionat, este schimbul de ulei si filtrul acestuia.

in ceea ce priveste filtrul de aer, este mentionata doar o verificare a acestuia - se inlocuieste doar daca este necesar.
avand in vedere ca am stat tot timpul langa masina, am vazut ca nu era cazul sa-l inlocuiesc - fapt confirmat si de mecanic.
drept urmare, a fost doar scos si curatat / suflat cu aer comprimat.

trebuie mentionat ca din cei 8352 km pe care ii aveam la bord, 5040 erau facuti pe traseul acasa (Bucuresti) - locul de campare (Bulgaria), distanta pe care am facut-o in aceasta vara, pe parcursul a 9 weekend-uri.

@ danyepz: este foarte corect ceea ce spui!
stand acum si judecand la rece - avand in vedere diferentele (foarte) mari de pret pentru aceasta revizie, imi dau seama ca persoana cu care am discutat la Autonet, (dealer situat la doar 5 minute de condus fata de locuinta mea), ori a "incurcat borcanele"- desi am precizat foarte clar ca e vorba de Jimny si prima revizie - ori ... SUNT EXAGERATI DE SCUMPI...!
Nu e de mirare ca programul service-ului este (doar) pana la ora 17 - si asta in conditiile in care sunt reprezentatnte la care service-ul este deschis de la ora 8, pana la ora 22...!

In ceea ce priveste oferta celor de la Radacini ... luand in calcul si benzina pe care am consumat-o, tot am iesit cu 38.21% mai ieftin...!

Ca atare, luand in calcul toate elementele de care trebuie tinut cont - pretul reviziei (si dupa caz costurile aferente deplasarii) calitatea serviciilor / lucrarilor prestate, atitudinea personalului - chiar nu am niciun motiv sa merg in alta parte (adica la Rm. Valcea).

Inca un lucru pe care doresc sa-l mentionez si care trebuie luat in calcul: in masura in care acest lucru este posibil (la mine a fost, intrucat pentru schimbul de ulei au fost necesari fix 4l) cereti sa vi se dea ulei la bidoane cat mai mari, intrucat diferenta de pret este semnificativa.

Mie initial mi-au adus 4 bidoane de cate 1l, insa l-am rugat pe mecanic sa verifice daca nu au disponibil si la bidoane de 4l.
Acesta mi-a raspuns foarte amabil ca merge din nou si verifica - ceea ce a si facut.
In mod surprinzator - intrucat nu aveam de unde sa stiu daca intr-adevar a mers la magazie si a verificat, eu stand laga masina - s-a intors cu un bidon de 4l, care avea un pret mai mic decat cele patru bidoane aduse initial.

Pai cand vezi ca astfel de lucruri sunt posibile, cum sa nu ramai fidel acestui service si cum sa nu-l recomanzi....?
« Ultima Modificare: 25.Oct.2015, 09:57:53 a.m. de tau »

Offline shpeedy

« Răspuns #19 : 25.Oct.2015, 12:23:54 p.m. »
De la 1000 ron cat mi-au spus cei de la Autonet si 650 ron oferta celor de la Radacini ... 324.62 ron plus aproximativ 77 ron benzina...parca e o mica mare diferenta. 

Vezi ca n-a fost un capat de tara sa pui si preturile... :-))

Cateva observatii:
- in mod clar este o diferenta de pret intre Bucuresti si provincie - s-a mai spus de cateva ori pe forum, dar cine sa citeasca  :-/ (ultimele doua revizii la SX4 le-am facut la Rm. Valcea si - cu tot cu drum - am iesit la acelasi pret, sau putin mai ieftin decat Autonet). Dar trebuie tinut cont de faptul ca exista si o diferenta de costuri de functionare/investitii intre Bucuresti si provincie - in Bucuresti ai alte chirii, alte costuri salariale, iar in cazul Autonet, posibil alte costuri cu pregatirea angajatilor (din auzite, ar fi cei mai pregatiti in Suzuki - recunosc ca mie tot nu mi-au putut confirma cu certitudine sursa unui zgomot, dar trecem peste acest aspect). Cu riscul de a ma repeta, ma feresc sa spun ca unii sunt mai scumpi sau mai ieftini, intrucat toti vrem sa castigam mai bine - daca Autonet-ul nu ar avea cerere de servicii/nu si-ar acoperi costurile de functionare + marja de profit, ar avea doua posibilitati - sa reduca preturile sau sa traga obloanele.
- inclin sa cred ca este si o ne-intelegere in cazul cotatiei Autonet (poate si Radacini) - pentru operatiile aferente primei revizii nu aveau cum sa ceara 1,000RON (uite ce costuri au practicat anul trecut pentru revizia la Swift cu motor ca al tau M13A, cu uleiul si filtrul meu de habitaclu, si fara a aplica cei 10% reducere).
- comparand factura de la Royal cu ce preturi am gasit pentru prima revizie la SX4, diferenta imi pare a veni chiar din costul orei de manopera - exact unde sunt incluse costurile de functionare si cele salariale.
« Ultima Modificare: 25.Oct.2015, 02:17:20 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X