Autor Subiect: Circul fara 'rovigneta' by Zu  (Citit de 7670 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
Re: Circul fara 'rovigneta' by Zu
« Răspuns #20 : 18.Ian.2010, 11:39:50 a.m. »
eu nu inteleg ce se poate rezolva cu acest protest ? :)

Offline bogdanb

« Răspuns #21 : 18.Ian.2010, 02:11:27 p.m. »
Pai, @Whizzy, ce sa se rezolve? Mai nimic, ca la majoritatea protestelor din ultimii 15 ani...
Cainii latra, ursul nici nu-i aude, iar televiziunile au circ de dat bizonului. Ca cu painea, e fiecare pe cont propriu
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #22 : 18.Ian.2010, 03:05:16 p.m. »
Pe astia ii doare undeva de starea drumurilor sau de suferinta soferilor, singurul lucru de care sunt interesati e audienta.

Asa cred si eu. Mai deunazi dadeau sute de euro unora care-si autodistrugeau masinile...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #23 : 18.Ian.2010, 04:13:22 p.m. »
Mă iertaţi că interpretez...  ;)
Când ziceţi "Circul fara "rovigneta" by Zu" vă referiţi, nu-i aşa, la circ, definit ca "gen de artă care cuprinde numere de acrobație, iluzionism, momente comice și prezentare de animale dresate."...  Nu? :P
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline Leutzu

« Răspuns #24 : 18.Ian.2010, 04:34:20 p.m. »
1. rovinietele nu sunt verificate de arr ci de inspectorii CNADNR. ARR-ul se ocupa cu cantarirea camioanelor si a masinilor mari.

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #25 : 18.Ian.2010, 04:46:42 p.m. »
În Hotărârea nr.625 din 24 septembrie 1998 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Rutiere Române - A.R.R, în Anexa 1, la Capitolul II Atribuţii, în Art. 4, la litera i, este precizat (citez):

i) asigură controlul, conform actelor normative în vigoare, al achitării de către contribuabili a obligaţiilor privind constituirea Fondului special al drumurilor publice.

LE: Să înţeleg că ARR asigură controlul, dar acesta este efectuat de CNADNR?

Da, aşa e - am găsit astea: NORME METODOLOGICE din 13 iunie 2002 pentru organizarea şi efectuarea activităţilor de control de către echipajele mixte de control al traficului rutier, unde scrie clar:
CAPITOLUL III: Efectuarea activităţii de control
Art. 6
Controlul traficului rutier prin echipaje mixte constituite în acest scop se va efectua în baza reglementărilor specifice fiecărei instituţii nominalizate conform art. 3 şi a planului de control întocmit la nivel teritorial, de comun acord, de către reprezentanţii acestora, cu cel puţin 3 zile înainte de începutul fiecărei luni, sub coordonarea Autorităţii Rutiere Române - A. R. R.

Asadar, da - ARR asigură controlul, iar inspectorii CNADNR îl efectuează. Gata, am lămurit-o şi pe asta.
« Ultima Modificare: 18.Ian.2010, 04:59:11 p.m. de Cristi (XTI) »

Offline rolly

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
« Răspuns #26 : 22.Ian.2010, 03:36:04 a.m. »
Mai fratilor, eu din 2006 incoace nu am mai cumparat rovinieta si am facut prin tara cu Dacia pana in 2007 si cu Ignisul din 2007 incoace peste 85 de mii de km. ARR-ul nu m-a oprit in viata mea iar politia in intervalul asta cam de 5 ori, insa niciodata nu m-au intrebat de rovinieta, doar de permis, talon si asigurare. O fi noroc, o fi intamplare, dar sunt hotarat sa merg fara pana cand s-o putea, si de-o fi sa iau amenda macar stiu ca sunt chit cu statul pentru toti anii de neplata..iar din cate stiam eu amenda e 500 platibila la jumatate in 48 de ore plus retinerea talonului, dar pe ala "nu-l am la mine"
2007 Ignis 1.3 VVT 4X4  93 CP
AB 86 NDR

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #27 : 22.Ian.2010, 03:51:18 a.m. »
Eu am rovinieta în regulă, recunosc, dar de când s-au băgat aceste roviniete nu am aplicat niciun astfel de sticker/abțibild pe geamul mașinii, însă nici nu am fost întrebat vreodată de ele de poliție (doar de asigurare, dacă e în ordine) - așa că în afară de cel ce mi-a vândut-o (la Poștă sau la benzinării) și de mine, nu a mai văzut nimeni rovinietele mele. Și am "bătut" și eu țara asta la vreo 35,000km pe an din 2001 încoace, prin toate județele și trecând și prin filtre mixte, așa că (mai ales în ultimii 3 ani, de când am numere de B, deci cu circumstanțe agravante) ar fi avut motive să mă caute de toate cele.  :D

Ca să fim corecți, amenda este 1000 de lei și numai dacă plătești în 48h de la constatarea lipsei rovinietei și aplicării sancțiunii (adică mai pe românește - de când te-a prins fără ea și ți-a făcut procesul-verbal) este "doar" 500 de lei.

Drumuri bune (câte au mai rămas prin țara asta...) și să conducem liniștiți!  :good:

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #28 : 22.Ian.2010, 10:31:42 a.m. »
Noi am patit-o: excursia pe Transalpina de asta vara, mai aveam vreo 2-3 km pana la cazare si am dat de un filtru, verificau rovignete :D Noroc ca noi toti le aveam. Oricum, ne-au oprit pentru ca nu le aveam in geam. @cristyyy era primul, avea rovigneta la vedere, asa ca pe el l-a lasat apoi urmam eu, rovigneta in portofel :fluier: deci de la mine incolo, opriti toti :P

Atunci am aflat ca e 1000 lei amenda :inteligent:
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline adrian_r5

« Răspuns #29 : 22.Ian.2010, 10:42:57 a.m. »
urmam eu, rovigneta in portofel

Si au comentat ceva ca nu e lipita pe geam ?

Pe mine m-au controlat pe 11 iunie 2009 cind mergeam spre Beograd pe E70. Controlul a fost la vreo citeva sute de metri inainte de a ajunge la punctul de frontiera ... rovinieta o cumparasem cu vreo citeva ore inainte (cea veche expirase de vreo 2 saptamini, perioada in care n-am iesit pe drum national).
Imi venea sa-l intreb pe nenea ala daca i se pare ok faptul ca de ani de zile eu merg pe E70 intre Timisoara si Dr. Tr. Severin prin hirtoape cu rovinieta platita iar la sirbi pe acelasi E70 dar "ca in palma" merg pe gratis ...
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah: