Autor Subiect: Bare frontale, BULLBARE SAU ROLLBARE frontale SX4?  (Citit de 25153 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline macmat

Re: Bare frontale, BULLBARE SAU ROLLBARE frontale SX4?
« Răspuns #80 : 20.Aug.2012, 07:00:02 p.m. »
........ in functie................
Hai sa incercam o abordare logica......................Regulamentul de circulatie se refera la MONTAREA dispozitivelor de iluminare neomologate,si nu la folosirea lor,asa ca daca agentu' vrea sa ti-o coaca,legea il ajuta.Produsul are omologare europeana daca prezinta marca de omologare( ex:E1-tara in care s-a omologat, R27-regulamentul de omologare etc ,nu luati de bune valorile,sint doar pentru exemplificare).Suportul de fixare trebuie sa fie insotit de documente care sa precizeze tipurile de vehicule pe care poate fi montat,schita de montare (pentru a se asigura rezistenta mecanica a ansamblului in cazul solicitarilor dinamice din parcurs si respectarea prescriptiilor privind "inaltimea" fasciculului  luminos).Montarea trebuie facuta intr-un atelier autorizat pentru interventii electrice la marca respectiva de autovehicul............(legaturi electrice,sigurante de protectie etc). In tarile cu "vechi traditii de civilizatie" respectarea acestor prescriptii e ceva normal,proprietarii cu bani si dorinta nu se prea incurca la colt de strada cu  astfel de modificari. Atelierele serioase iti ofera toata gama de lucrari mai sus expuse si nu folosesc decit produse omologate.................Acum ,cum o fi norocu' fiecaruia sa fie oprit si de cine.................! :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #81 : 20.Aug.2012, 07:13:18 p.m. »
Hai sa incercam o abordare logica......................
Nu vreau sa fie considerata o polemica pe tema asta insa, am colindat tara asta ani de zile cu proiectoare montate la vedere in grila dintre faruri. Absolut nimeni nu s-a legat de mine si am trecut pe linga tot felul de controale. Proiectoarele le foloseam cind mergeam la pescuit si eram pe coclauri. Niciodata nu le-am folosit pe drumurile publice.

P.S. Cred ca TIRistii nu monteaza si demonteaza mereu proiectoarele de pe cabinele camioanelor iar cei care bat tara in lung si-n lat, ziua si noaptea, iti pot confirma ca ei chiar le utilizeaza si pe sosele.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hugbear

« Răspuns #82 : 20.Aug.2012, 10:34:34 p.m. »
Pentru evitarea confuzarii organului pot fi montate huse.

Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #83 : 20.Aug.2012, 10:40:46 p.m. »
Din pacate la noi cred ca ai ramane fara ele in prima seara :))
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline adrian_r5

« Răspuns #84 : 20.Aug.2012, 11:14:31 p.m. »
Nu vreau sa fie considerata o polemica pe tema asta insa, am colindat tara asta ani de zile cu proiectoare montate la vedere in grila dintre faruri. Absolut nimeni nu s-a legat de mine si am trecut pe linga tot felul de controale.
Nici eu nu vreau sa polemizez pe tema asta ... da' textu' de lege (Art. 101 - 10) e clar si nu lasa loc la interpretari - "montarea la autovehicul, remorca sau tramvai a luminilor de alta culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonora sau accesorii ori modificari neomologate"  >:D<
Ca noi romanii avem probleme in a respecta legea ... nu e o noutate ... la fel cum nu e o noutate nici faptu' ca politia romana nu-si face treaba  :baston: :baston: :baston:
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline macmat

« Răspuns #85 : 20.Aug.2012, 11:41:03 p.m. »
@laurentiu: si eu exclud polemica,dar sustin astfel de montaje facute de cei care stiu ce fac; ce s-ar intimpla daca "zimbaretii lu' hugbear" din postul anterior ,la prima frina brusca ar lua-o la vale si s-ar pravali in capu' pietonilor de pe zebra?
P.s:referitor la inaltimea de montare eu m-am referit(poate cam neclar) la "bataia fasciculului";exista astfel de montaje si la turisme,pe linia de fabricatie(vezi ceva nissan x-trail cu proiectoare in capetele barilor de ancorare longitudinale de pe plafon) >:D<

Offline Laurentiu

« Răspuns #86 : 21.Aug.2012, 09:11:01 a.m. »
...ce s-ar intimpla daca "zimbaretii lu' hugbear" din postul anterior ,la prima frina brusca ar lua-o la vale si s-ar pravali in capu' pietonilor de pe zebra?
  =)) Hai c-o dam in DIVERSE de acum. Cine ar LIPI asa ceva cu lut pe masina ? :D

De fapt in articolul de lege nu scrie nimic de inaltimea de montare ci spune simplu: MONTARE.
Conform legii nu ai voie sa folosesti (aici ne referim doar la LUMINI) lumini de alta culoare (in fata: rosii, verzi, albastre etc in afara de alb si galben pt lumini far si portocaliu la smnalizare) iar ca intensitate, in Europa sint admise becurile de 75W putere maxima.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline macmat

« Răspuns #87 : 21.Aug.2012, 08:25:03 p.m. »
   Cine ar LIPI asa ceva cu lut pe masina ?
:D :D :D  ......sa zicem ca eu;ce te faci daca esti tu pietonu?????......... :D :D :D  (POSTARE IN GLUMA! POSTARE IN GLUMA! POSTARE IN GLUMA!) >:D<

Offline hugbear

Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #89 : 07.Sep.2012, 04:32:08 p.m. »
Eu nu ştiam de acest topic, dar s-a nimerit foarte bine pentru aceste fotografii (făcute cam pe fugă, într-o parcare) pe care le-am făcut prin vacanţa din care m-am întors acum câteva zile - aşadar, câteva poze cu un SX4 cu "bullbar":

Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow