Autor Subiect: Trepidatii la 70-75 km/h  (Citit de 55782 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline unde

Re: Trepidatii la 70-75 km/h
« Răspuns #80 : 16.Mai.2011, 12:09:12 p.m. »
 Am pus gumele de vara si le-am re-echilibrat la o alta vulcanizare. Rezultatul: nici o vibratie in volan  :D
 PS: jante stock de otel + gume de dimensiune stock (205/70R15).
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline nellob

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 42
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #81 : 16.Mai.2011, 03:41:50 p.m. »
Am facut de "n" ori echilibrari si tot vibra. Acum dupa ce am citit aici pe forum am cautat si le-am echilibrat cu prindere pe prezoane si dupa 6 luni am scapat in sfarsit de vibratii.  :good:
Dupa o perioada au aparut iar vibratiile dar nu asa puternice ca inainte. Cand viram sau cuplam 4x4 dispareau. Am inlocuit toti 4 rulmenti kingpin si cand a desfacut mecanicul pe partea dreapta rulmentul kingpin de sus era varza. Cu toate astea cand a verificat jocul la roata nu arata a fi nimic suspect. Cu rulmentii noi merge perfect. Nici urma de vibratii.
Suzuki Jimny Cabrio 2005, 1,3l, 82CP
Opel Insignia 2013, 1,9l, 160CP
Suzuki Intruder VS 800GL 1994

Offline Scott

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
« Răspuns #82 : 11.Iul.2011, 02:24:21 p.m. »
Cat timp veti pastra masina fara transformari si daca nu exista piese uzate la puntea fata, nu veti avea probleme. Frecventa de oscilatie (frecventa proprie) a sistemului de transmisie fata este mai mare decat frecventa de rotatie a sistemului si fenomenul de rezonanta va aparea la viteze peste 140km/h pe care nu le veti atinge niciodata cu un Jimny. Daca veti adauga la puntea fata mase suplimentare (anvelope mai mari, jante mai grele, flanse distantiere), frecventa proprie a sistemului de transmisie fata va scadea si fenomenul de rezonanta va aparea in domeniul frecventelor uzuale de rotatie.

Exista solutii la aceasta problema? In primul rand, nu adaugati mase suplimentare la puntea fata. Daca o veti face, faceti-o moderat - anvelope usoare, flanse distantiere din aliaj, astfel incat frecventa de oscilatie a sistemului sa ramana in domeniul frecventelor de rotatie corespunzatoare unor viteze mari pe care nu le veti atinge vreodata. De exemplu, un set de flanse distantiere din otel cantareste 15kg, adica app.7,5kg suplimentare pe fiecare punte la care se mai adauga vreo 8-10kg, in functie de anvelopele si jantele majorate.

Daca montati flanse distantiere, nu cumparati chinezisme ieftine. Alegeti marci consacrate - H&R sau Eibach si din aliaj, nu din otel. Cele din aliaj cantaresc (set de 4) app. 6kg, ceea ce inseamna o incarcare suplimentara de doar 3kg pe punte, cu aproapre 5 kg mai putin decat cele din otel. La ce viteza va aparea fenomenul de rezonanta in acest caz? Nu stiu, dar sigur va fi la viteze mai mari de 70-80km/h.

Montarea unui amortizor de directie nu va rezolva cauza aparitiei vibatiilor ci doar va diminua efectul.

De asemenea, daca aveti flanse distantiere la roti, oricat de bune ar fi, n-ar fi o idee rea sa incercati sa echilibrati sistemul flansa + roata. Altfel spus, prindeti roata de flansa si echilibrati acest sistem. Oricat de bine echilibrata ar fi fost roata initial, veti vedea ca va trebui sa refaceti echilibrarea sistemului. Notati cum a fost montata roata pe flansa, desfaceti flansa, fixati-o pe punte si apoi montati roata pastrand aceeasi pozitie de montaj ca la echilibrare. Este complicat si costisitor? Poate da, dar veti evita o sursa suplimentara de dezechilibrare a sistemului. Cred ca, in general, problema transformarilor la o masina trebuie abordata cu multa responsabilitate. Nu-i credeti pe cei care va vor pune in fata lozinca "Merge si asa".

Offline VAXXi

« Răspuns #83 : 12.Iul.2011, 09:34:19 a.m. »
Foarte pertinente si corecte observatiile, dar problema cu vibratiile a aparut si la Jimnyuri noi-noute, abia scoase pe poarta dealerului.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
« Răspuns #84 : 06.Ian.2012, 06:22:57 p.m. »
Echilibrati rotile cu prindere pe prezoane. Alta viata!

Offline unde

« Răspuns #85 : 09.Ian.2012, 11:37:27 a.m. »
Foarte pertinente si corecte observatiile, dar problema cu vibratiile a aparut si la Jimnyuri noi-noute, abia scoase pe poarta dealerului.

Am vazut si alte marci care veneau cu rotile prost echilibrate (sau ne-echilibrate deloc) sau cu unghiul de la directie alterat in urma transportului.

Eu mentin ce am spus: atit timp cit nu exista jocuri in articulatia fata (bucsi, rulmentii king-pin, etc.), si rotile (chiar) sint echilibrate corect, nu ar trebui sa fie vibratii.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
« Răspuns #86 : 09.Ian.2012, 08:14:45 p.m. »
Asa este!
 Cu jantele de vara din aliaj nu aveam probleme dar cu astea de iarna din tabla le-am reechilibrat de 2 ori normal. Aparatul arata 0. Le-am echilibrat cu prindere pe prezoane-difereta si de 15g. Acum nu mai trepideaza.

Offline stejar

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
« Răspuns #87 : 07.Feb.2012, 04:36:43 p.m. »
Am un Jimny cabrio 2005/ 32.000Km (e luat numai pentru munte si amuzament) , si m-am lovit de o problema notorie (din cate m-am documentat) plecata dintr-o deficienta de proiectare a modelului. Masina intra in trepidatii violente la 70 km/h pana pe la 75 Km/h atat la accelerare cat si in franare. Toate controalele au dovedit ca masina e ok. Nici un joc in articulatii sau pivoti (kingpin) , roti echilibrate in 4 ateliere, directia verificata in 2 ateliere...Se pare ca problema nu apare la toate masinile, dar la care apare e jale sa o remediezi...
   Stie cineva ceva despre asta?

Offline supersgx7

« Răspuns #88 : 07.Feb.2012, 04:51:28 p.m. »

Verifica cardanul daca nu este indoit,dezechilibrat.
SUZUKI SX4 2.0 DDIS

Offline supersgx7

« Răspuns #89 : 07.Feb.2012, 04:55:02 p.m. »

Verifica cardanul daca nu este indoit,dezechilibrat.Bara planetara fata ,spate, indoita,dezechilibrata.
« Ultima Modificare: 07.Feb.2012, 04:58:10 p.m. de supersgx7 »
SUZUKI SX4 2.0 DDIS