Autor Subiect: Trepidatii la 70-75 km/h  (Citit de 55779 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline VAXXi

Re: Trepidatii la 70-75 km/h
« Răspuns #60 : 25.Ian.2011, 10:02:43 p.m. »
Nu pot sa vad de la birou prima pagina, a doua nu imi spune nimic nou; si oricum, am invatat de mult sa nu mai iau de bun tot ce scrie pe net :)

A doua vad ca spune ce-am zis si eu: inelele se pun la jantele de aliaj, cand le schimbi pe-alea din fabrica (adica alea de tabla, de-obicei, care vin fara nici un inel). Nu mai stiu exact cat spatiu e intre butucul rotii si gaura centrala a jantei de tabla de la Jimny, dar nu cred ca pozitia jantei se bazeaza prea tare pe acea gaura. Oricum, inele NU au.

Si lasand la o parte teoria si discutiile de amoru' artei, ideea de baza este: jantele de Jimny trebuie echilibrate cu prindere pe prezoane, echilibrarea lor cu prindere pe gaura fiind o sursa de probleme.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline Laurentiu

« Răspuns #61 : 25.Ian.2011, 10:15:28 p.m. »
Si lasand la o parte teoria si discutiile de amoru' artei.......
Linkurile nu erau expres pt tine ci pt cei care vor sa se documenteze. Nu toti sint ASI in jante.
Scrie pe undeva:
Citat
Poate intereseaza pe cineva:
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline unde

« Răspuns #62 : 26.Ian.2011, 10:19:48 a.m. »
Corect, da' treaba asta e valabila daca ai inel de centrare, chestie care din cate stiu eu se monteaza in caz ca-ti schimbi jantele. N-am vazut asa ceva la Jimny cand am dat jos rotile, nici la alte masini pe care le-am avut (si carora le-am dat jos rotile  :D ).

Din cite stiu eu, inelele de centrare sint specifice jantelor de aliaj.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline unde

« Răspuns #63 : 26.Ian.2011, 10:21:45 a.m. »
Pe linga altele, in material se afla jante "centrate de catre gaura centrala (hubcentric)" si jante "centrate de catre prezoane (lugcentric)".

La Jimny jantele (cel putin alea de otel) sint centrate se catre prezoane.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Laurentiu

« Răspuns #64 : 26.Ian.2011, 11:22:59 a.m. »
Poate s-a creat o confuzie de intelegere prin
Citat
Pe linga altele, in material se afla...
.
Dupa cuvintul "material, am omis sa spun si "publicat". Nu am facut referire la materialul din care sint confectionate jantele.
Este de la sine inteles ca inelele de centrare se folosesc la jantele de aliaj si nu la cele de tabla (otel).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline nellob

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 42
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #65 : 01.Feb.2011, 06:29:57 p.m. »
Nu pot sa vad de la birou prima pagina, a doua nu imi spune nimic nou; si oricum, am invatat de mult sa nu mai iau de bun tot ce scrie pe net :)

A doua vad ca spune ce-am zis si eu: inelele se pun la jantele de aliaj, cand le schimbi pe-alea din fabrica (adica alea de tabla, de-obicei, care vin fara nici un inel). Nu mai stiu exact cat spatiu e intre butucul rotii si gaura centrala a jantei de tabla de la Jimny, dar nu cred ca pozitia jantei se bazeaza prea tare pe acea gaura. Oricum, inele NU au.

Si lasand la o parte teoria si discutiile de amoru' artei, ideea de baza este: jantele de Jimny trebuie echilibrate cu prindere pe prezoane, echilibrarea lor cu prindere pe gaura fiind o sursa de probleme.

Am facut de "n" ori echilibrari si tot vibra. Acum dupa ce am citit aici pe forum am cautat si le-am echilibrat cu prindere pe prezoane si dupa 6 luni am scapat in sfarsit de vibratii.  :good:
Suzuki Jimny Cabrio 2005, 1,3l, 82CP
Opel Insignia 2013, 1,9l, 160CP
Suzuki Intruder VS 800GL 1994

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
« Răspuns #66 : 01.Feb.2011, 08:03:44 p.m. »
Am intrebat si eu de curios la o vulcanizare daca fac echilibrare cu prinderea pe prezoane si au zis ca nu si ca se gaseste greu asa ceva. Mai cautam.

Offline daniel nastac

« Răspuns #67 : 04.Feb.2011, 08:46:12 p.m. »
nellob spune-mi te rog unde ai gasit in bacau un loc de echilibrare cu prindere in prezoane

Offline mariuspavel

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
« Răspuns #68 : 04.Feb.2011, 08:56:33 p.m. »
Confirm si eu, solutia pentru a scapa de trepediatii la 70-75 Km/h, este echilibrarea rotilor folosind la echilibrat toate cele 5 prezoane.
Asa am scapat si eu de trepidatii, iar in Tulcea am gasit un astfel de aparat care echilibreaza cu cele 5 prezoane la Convenabil.
A costa 32 de lei ambele roti.

Offline nellob

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 42
« Răspuns #69 : 04.Feb.2011, 09:31:45 p.m. »
nellob spune-mi te rog unde ai gasit in bacau un loc de echilibrare cu prindere in prezoane

La Roatanel, e in drum spre Metro pe partea dreapta, peste drum de Petrom. A costat 64 RON 4 roti cu tot cu verificat presiunea.
Suzuki Jimny Cabrio 2005, 1,3l, 82CP
Opel Insignia 2013, 1,9l, 160CP
Suzuki Intruder VS 800GL 1994