Autor Subiect: Trepidatii la 70-75 km/h  (Citit de 55777 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline unde

Re: Trepidatii la 70-75 km/h
« Răspuns #30 : 16.Mar.2010, 09:49:45 a.m. »
Pe de altă parte, acum 2 zile, după ce am coborât din Poiana Stânei Regale, aveam roţile (jantele) pline de zăpadă şi direcţia trepida şi la 40-50km/h, foarte tare şi urât (deplasarea unui punct de pe circumferinţa volanului era de cam 2, 3 cm).

Asta e perfect normal, iar solutia e foarte simpla: se curata jantele.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline >pexic<

« Răspuns #31 : 11.Apr.2010, 10:03:25 a.m. »
salut, eu am scapat deocamdata deproblema asta : am inlocuit jantele tabla din fata cu unele de aliaj, se pare ca jantele tabla aveau greautate diferita sau...cine stie ce defect aveau, cert este ca acum nu mai trepideaza la 75km/h.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline Laurentiu

« Răspuns #32 : 11.Apr.2010, 09:45:14 p.m. »
...se pare ca jantele tabla aveau greautate diferita ...acum nu mai trepideaza la 75km/h.
Nu greutatea creaza probleme ci descentrarea. Sint trei cauze posibile:
1. Jante defecte sau lovite (se incearca roluirea lor);
2. Jante si cauciucuri neechilibrate;
3. Cauciuc cu defect (armatura interioara rupta).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline >pexic<

« Răspuns #33 : 11.Apr.2010, 10:49:44 p.m. »
1- am 8 jenti de tabla, am incercat diferite combinatii si tot trepida, dupa ce am pus flansele de 4cm trepidatia s-a mutat de la 75 la 63km/h.
2- totdeauna am echilibrat rotile inainte de folosire (mereu la aceeasi vulcanizare)
3- cauciucurile de iarna le-am luat de noi - cooper w.m. made in usa, cele de acum sunt resapate si second (au cam 1000km)

greutatea diferita era de vina pt. ca nu prea spal rotile iar intr-un timp am avut scurgeri de lichid de frana la o roata din fata, lichidul a murdarit janta si acolo s-a depus mizerie multa (noroi cam de 1cm)- am observat asta acum cand am dat roata jos, credeam ca e doar murdara cand ma uitam din exterior dar avea ditamai stratul de noroi...

Offline alexb25

• Full Member
  • Mesaje postate: 229
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #34 : 12.Apr.2010, 12:01:04 a.m. »
Am intrat saptamanile trecute printr-un noroi cleios si a trebuie sa dau rotile fata jos sa le curat ca sa fie OK (adica fara trepidatii).
janta stock de tabla + anvelopa standard Bridgestone Dueller 684 neuzat = 17,5kg (cu cantaru de baie :))
jimnyholic

Offline Laurentiu

« Răspuns #35 : 12.Apr.2010, 09:00:28 a.m. »
greutatea diferita era de vina pt. ca ... am avut scurgeri de lichid de frana la o roata din fata, lichidul a murdarit janta si acolo s-a depus mizerie multa (noroi cam de 1cm...
Greutate mai mare intr-un punct diferit fata de centru => dezechilibrul rotii.

Spui ca ai pus flanse; acestea sint echilibrate si perfect centrate pe butucul rotii ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline >pexic<

« Răspuns #36 : 12.Apr.2010, 12:14:31 p.m. »
sal, flansele banuies ca au fost "echilibrate" de fabricant, se centreaza atunci cand le strangi in cele 5 piulite, ideea e ca acum , cu tot cu flanse si cu noile roti nu mai am trepidatiile  :good:

Offline unde

« Răspuns #37 : 12.Mai.2010, 11:13:11 a.m. »
 Ca sa dezgrop putin topicul asta: in weekend am facut un drum in afara si am ajuns pe la 100 la ora cu gumele de vara. Nici o vibratie pina la viteza asta. Morala: reteta roti echilibrate + articulatii fara jocuri nu are cum sa dea gres.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Emi

• Full Member
  • Mesaje postate: 148
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #38 : 25.Mai.2010, 06:50:46 p.m. »
Corect :D Eu am 205/75/15 Profil Simex, jante de 7j noi si la drept am luat si 150km/h si n-are pic de vibratie ;). In schimb cred ca am facut joc in caseta de directie pt ca pe bolovani se aude un joc si simt in volan...deocamdata mai merge asa :D.Daca pe asfalt n-am probleme e bine :P

Offline unde

« Răspuns #39 : 26.Mai.2010, 09:38:42 a.m. »
 150 pe bord poate, la benzinar top speed-ul e 140 ;)
 Nu cred ca ai joc in caseta de directie, pentru ca Jimny nu are asa ceva  :-))  Verifica articulatiile care compun sistemul de directie.
Suzuki Jimny 1.3i 2004