Autor Subiect: Trepidatii la 70-75 km/h  (Citit de 55774 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline >pexic<

Re: Trepidatii la 70-75 km/h
« Răspuns #20 : 27.Feb.2010, 12:19:55 p.m. »
nicupopa@   Hi! sint nou pe forum. Sper sa gasesc pe cineva care stie mai multe despre Jimny, pentru ca am o problema tehnica si nu-i pot da de capat: am o masina S Jimny din anul 2003 si, desi am schimbat si reglat tot ce se putea, in continuare am o trepidatie puternica la volan la viteza 70-80 km/h. Repet, totul este reglat si schimbat, dar nimeni nu-i de capat de ce trepideaza volanul la aceasta viteza. Stie cineva mai multe, sau a intampinat aceeasi problema?
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline waaky

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
« Răspuns #21 : 03.Mar.2010, 01:24:35 p.m. »
   Salutare...

Fiind asa de incantat in teorie de Jimny, m-am gandit sa ma uit si la defecte...cind am vazut asta cu trepidatia in volan, am intrat in stand-by....m-ar deranja cumplit o astfel de vibratie-trepidatie cum vreti sa-i spuneti...si faptul ca o are cam toata lumea ma ingrijoreaza si mai mult...(Pexic e asa de relaxat cind spune asta...eu nu prea sunt)...oricum vin maine la bucuresti si vreau sa-mi programez un test-drive...oare si modelul nou are trepidatia ? sau doar cele inainte de 2006 ?

Eu raman in Bucuresti cam vreo saptamana...daca aveti vreo intalnire ceva, spuneti-mi si mie...am sa va scriu si individual poate gasiti timp vreunul din "hero meberi" sa va intalniti cu un "newbie"...sa-mi alungati gandul inoculat de un amic catre un Pajero Pinin...

Offline >pexic<

« Răspuns #22 : 03.Mar.2010, 01:31:43 p.m. »
salut

am mai observat ceva nou in legatura cu vibratia asta :
mergand cu 75Km/h si cu vibratia prezenta ( la mine se roteste volanul stanga-dreapta cam cu un centimetru si cu o frecfenta de ....10 miscari pe secunda) cand am trecut peste un pod care avea dale de beton, fara sa fac nimic (nici macar nu am schimbat directia, nu am incetinit etc) trepidatiile au disparut ...
au reaparut dupa 1Km cand am redus viteza la 60 si am urcat iar la 75 ...

chestiile astea ma fac sa cred ca e reparabila problema ....
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #23 : 03.Mar.2010, 05:52:02 p.m. »
Eu cat am avut Jimny-ul de la Autonet aproape o saptamana n-am simtit nici o trepidatie.Deci nu e la toate..
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline alexb25

• Full Member
  • Mesaje postate: 229
« Răspuns #24 : 03.Mar.2010, 06:12:58 p.m. »
Trepidatia nu e la toate. E rezolvabila dar... rezolvarea difera de la caz la caz. Adica nu e o rezolvare simpla de genu: echilibreaza rotile si gata...
Design-ul sistemului de directie nu e stralucit. Cred ca se aduna mici jocuri din mai multe puncte si rezulta vibratia. Daca iei la verificat toate par in regula adica in parametrii/tolerante, dar per ansamblu... Cum s-ar zice: "analizele sunt bune, pacientul e in vibratii".
@unde a rezolvat-o.
jimnyholic

Offline iulian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
« Răspuns #25 : 04.Mar.2010, 09:32:49 p.m. »
Jimny are sistemul de directie format din caseta de directie (tip surub cu cremaliera, parca) si semicaseta de directie, miscarea este transmisa la roata dreapta, apoi printr-o bara la roata stanga (ARO 10 si parca Niva aveau asa).  In principiu sistemele de transmisie cu punte rigida pe fata au acest sistem de directie. Servodirectia are 1. o pompa antrenata de motor prin curea, ce genereaza presiune hidraulica si 2. caseta de directie ce contine si unitatea hidraulica, sistemul de supape de control si unitatea mecanica.
Una peste alta, nu cred ca de acolo e. Am inteles ca pe langa pretensionare "kingpin", ar mai fi schimbarea garniturii de la articulatia homocinetica - cea dinspre punte si te scapa de belele. In plus, nu costa mult.
Apropos de saibe de pretensionare, Suzuki recomanda si peste 1 mm grosime.

Offline jimny

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
« Răspuns #26 : 04.Mar.2010, 10:31:01 p.m. »
La mine nu trepideaza  :)  doar daca ies de pe teren siam jentile pline de noroi . Eventual se poate pune amortizor de directie, exista la Old Man Emu.
"    *  Reduce efectul de vibrare a rotilor si îmbunatateste rulajul, manevrabilitatea si controlul asupra vehiculului, Stabilizatorii de directie OME reduc de asemenea rotirea brusca a volanului pe drumuri accidentate fara a afecta cursa de întoarcere a directiei.
    * Garantie 2 ani/40.000 km."

Bafta.
Suzuki Jimny 1,3, 4x4, year1999

Offline unde

« Răspuns #27 : 08.Mar.2010, 03:12:39 p.m. »
La mine nu trepideaza  :)  doar daca ies de pe teren siam jentile pline de noroi .

E normal pina se descarca rotile de noroi. Din cauza noroiului se comporta ca niste roti ne-echilibrate.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #28 : 08.Mar.2010, 03:17:17 p.m. »
Până acum eu nu am avut astfel de trepidaţii, însă la revenirea de la Sibiu (adică ieri) am avut parte de ele mereu când am mers cu 80km/h pe vitezometrul maşinii (deci cam 75km/h în realitate). La viteză mai mare sau mai mică, dispar cu desăvârşire...
E drept, e ceva noroi şi mizerie pe interiorul jantelor, aşa că îmi doresc să cred că acesta e motivul. Fac un test şi după ce o voi curăţa să văd cum stau lucrurile.
Maşina are acum aproape 10,000km şi nu are nicio modificare.
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #29 : 15.Mar.2010, 03:09:07 p.m. »
Am spălat maşina şi am avut grijă să fie curăţate bine jantele, astfel încât să nu mai aibă deloc mizerie.
Rezultatul: nu mai vibrează / trepidează la nicio viteză (până la 100km/h, că mai mult nu am încercat).

Pe de altă parte, acum 2 zile, după ce am coborât din Poiana Stânei Regale, aveam roţile (jantele) pline de zăpadă şi direcţia trepida şi la 40-50km/h, foarte tare şi urât (deplasarea unui punct de pe circumferinţa volanului era de cam 2, 3 cm).
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow