Autor Subiect: Trepidatii la 70-75 km/h  (Citit de 55784 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: Trepidatii la 70-75 km/h
« Răspuns #100 : 03.Oct.2014, 06:33:54 p.m. »
Baga-te sub ea la rotile din fata si vezi daca sunt scurgeri sub "nucile" de la roti.
Go Terios!!!:)

Offline tau

« Răspuns #101 : 04.Oct.2014, 09:11:59 p.m. »
Buna ziua !  Sunt nou pe acest  forum  si am aceasta problema la un Jimny 2004 ca si cei de mai sus la 80km/h  oscilatii ale volanului .. tremurat ...  in situatia in care ma poate rezolva cineva contra cost  pot fi gasit la 0722  227 048.
Daca nu gasesc pe nimeni am sa merg la reprezentanta ...
va rog dati mi  un email sau PM cu nr cuiva de tel  sau recomandati-mi unde sa ma duc pt rezolvare ! MULTUMESC ~!

Referitor la problema ta, cred ca ar fi bine sa treci in revista cele mentionate aici: http://bigjimny.com/index.php/forum?view=topic&catid=7&id=51883

Mentionez ca de o saptamana am si eu un Jimny nou-nout - luat prin programul rabla - de care momentat sunt foarte incantat si multumit!

Nu am facut decat 477 de km (din care azi am facut 353km), dar - contrar celor citite (si) pe acest forum - iti pot spune ca nu are niciun fel de o trepidatie.
Viteza de croaziera a fost in intervalul 75 - 90km/h, iar cea maxima a fost 120km/h - nevoit fiind sa fac cateva depasiri.

• Jimny, Vitara S, New Jimny

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #102 : 04.Oct.2014, 09:15:53 p.m. »
@tau cat mai multe drumuri placute cu noul Jimny iti doresc :) si sa ne incanti si pe noi cu poze din iesirile in natura :D

Offline tau

« Răspuns #103 : 04.Oct.2014, 09:46:49 p.m. »
Multumesc pentru urare!

Da, intr-adevar, masina a fost cumparata pentru un scop bine definit: iesirile in natura in general, si camparea la mare (pe plaje pustii) in mod special.

Din 2008 tot incerc sa o iau si de fiecare data cand spuneam ca-mi iau, m-am trezit in final cu cate o motocicleta BMW: un R1200 GS si doua R1200GS ADVENTURE.
Pe ultima am vandut-o in Aprilie si dupa lungi negocieri am reusit sa-mi iau o masina an de fabricatie 2014, in culoare pe care am vrut-o: Silky Silver.

Asa ca acum am tot o motocicleta Adventure, dar ... cu patru (pardon, 5) roti, aer conditionat, "sa" incalzita, coviltir si radio cd! Basca ca a fost si mai ieftina decat oricare din motocicletele BMW...!

Dupa acesti 477km, pot spune - desi o studiasem si stiam - un singur lucru: este o masina (doar) de 2 persoane si bagaj!
Nu vreau polemica, dar cine afirma altceva ... se inseala!

La 1,86m / 86kg cat am eu, stau foarte bine in ea. Nu va mai sun de sotie, cat de incantata este buburuza...!
Mai avem un Hyundai i30 si un Renault Grand Espace (masina de serviciu), dar, Jimny este de departe favorita noastra.

Un lucru este cert: desi este o masina teren, nu va vedea noroi sub nicio forma! Sunt tare rau in ceea ce priveste curatenia, iar noroiul si mizeria de departe sunt dusmanii mei!

Poate am sa-mi deschid un jurnal de bord, desi nu prea imi place sa scriu...?!

Offline tau

« Răspuns #104 : 04.Oct.2014, 09:54:51 p.m. »
Asa arata micul gigant...!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #105 : 04.Oct.2014, 10:01:01 p.m. »
Iar tu esti subtirel daca reusesti sa intri in el in pozitia din poza...

Bine ai venit si asteptam impresii si imagini noi in sectiunea Jurnal de bord.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Padure 4X4

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Bucuresti
« Răspuns #106 : 19.Oct.2015, 04:16:29 p.m. »
Salut, Am un Jimny din 2006, inaltat 9Cm, jante stock intoarse de Sirius cu et-30mm, cauciucuri Bf Mud Terrain 215/75/15, amortizor de directie ( tiganie de mercedes cobra ), troliu Tmax de 9500 lbs pe fata ( greu in draci ) ... si de asemenea am si eu vesnica problema de voblaj intre 65-75 ( 80 km/h cateodata in functie de drum ). Precizez ca kingpin-rile le-am schimbat acum o luna ( SKF 30302JR ), capete de bara schimbate acum 6 luni ( toate 4 ). Mecanicul tot imi zice ca problema este de la jante sau cauciucuri. Nu gasesc in Bucurestiul asta o vulcanizare care sa echilibreze jantele pe prezoane. Poate cineva sa ma indrume spre o vulcanizare care face ceva de genul asta ca eu pe unde merg ... toti ridica din umeri ca si cum nu au auzit de asa ceva.
Astept raspuns, multumesc
  • Suzuki Jimny

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #107 : 19.Oct.2015, 04:23:34 p.m. »
Daca nici Autosoft sau ceilalti nu pot rezolva.... :dknw:
Go Terios!!!:)

Offline shpeedy

« Răspuns #108 : 19.Oct.2015, 04:27:13 p.m. »
Nu gasesc in Bucurestiul asta o vulcanizare care sa echilibreze jantele pe prezoane. Poate cineva sa ma indrume spre o vulcanizare care face ceva de genul asta ca eu pe unde merg ... toti ridica din umeri ca si cum nu au auzit de asa ceva.
Astept raspuns, multumesc

Ca solutie, vad ca exista adaptoare pentru masinile de echilibrat, deci ar trebui sa existe si vulcanizare care sa ofere asa ceva...
La firmele de tuning off-road (Suzuki DoJo, 4x4House, etc.) ai incercat ?
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

« Răspuns #109 : 20.Oct.2015, 05:56:59 p.m. »
Nu gasesc in Bucurestiul asta o vulcanizare care sa echilibreze jantele pe prezoane.
ATENTIE !!! Roluitul si echilibrarea sint doua notiuni diferite.

Jantele se centreaza pe prezoane pe o masina speciala dupa care se roluiesc (se elimina fulajul datorat loviturilor primite in timpul exploatarii).
Rotile (jante + cauciucuri) se echilibreaza in functie de greutate pe sector a cauciucului montat pe janta.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!