Autor Subiect: Trepidatii la 70-75 km/h  (Citit de 55772 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: Trepidatii la 70-75 km/h
« Răspuns #10 : 31.Ian.2010, 12:45:37 p.m. »
Ma bucur ca nu am asa ceva pe Jimny-ul meu.
Go Terios!!!:)

Offline unde

« Răspuns #11 : 01.Feb.2010, 10:47:08 a.m. »
   Dragi colegi... nu cred ca e cazul sa ne obisnuim cu problemele astea. Am platit masinile astea ca sa calatorim normal, in siguranta... Pe langa pretul masinii am mai platit: 5 milioane echilibrari de roti, 3.5 milioane reglaje directie, 14 milioane genti si cauciucuri noi, 5 milioane flanse,1,5 milioane capete de bara noi (desi nu era cazul), 1 milion saibe de pretensionare kingpin plus zile intregi de munca...totul fara nici un rezultat... Asta in timp ce fabricantul tace malc si scoate pe banda masini cu aceleasi probleme...

Problema asta am avut-o si eu si s-a dovedit a fi de la roti ne-echilibrate. Cind am trecut la rotile de iarna (gume + jenti), problema a disparut de la sine. Apoi am schimbat rulmentii king-pin pe dreapta, ca aveau un mic joc si asta nu a schimbat datele problemei.
 In locul tau primul pas ar fi sa dau flansele jos.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Brutus

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
« Răspuns #12 : 02.Feb.2010, 08:51:40 a.m. »
Flansele le-am dat jos... Cand le-am montat ma gandeam ca se vor mari putin eforturile in kingpin si poate mai scade oscilatia...N-a fost sa fie!  
Nu sunt adeptul modificarilor de dragul aspectului in detrimentul functionalitatii. Insa conform legilor lui Murphy, lasate in voia lor ,lucrurile merg din rau in mai rau. Oscilatiile care erau suportabile au devenit nesuportabile... Un coleg care mergea in urma mea cu masina s-a speriat cand a vazut cum se clatina ... Am ajuns sa nu mai trec de 65km/h ...
   Stie cineva de unde pot lua bucse poliuretanice pentru tendoane si bara Panhard?
« Ultima Modificare: 02.Feb.2010, 09:30:02 a.m. de Brutus »

Offline unde

« Răspuns #13 : 02.Feb.2010, 03:15:03 p.m. »
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Brutus

• Newbie
  • *
« Răspuns #14 : 03.Feb.2010, 11:21:19 a.m. »
La reglarea directiei mecanicii au cautat jocuri in capetele de bara, caseta si pivoti nu in bara Panhard... Nu sunt jocuri ... cel putin in tendoane ,dar ma gandesc sa le mai rigidizez putin. Si o sa incerc sa mai inchid  2mm unghiul de fuga... Ma gandesc ca unghiurile date de fabricant sunt o medie a celor pentru tractiune spate (care ar fi mai inchise )si tractiune 4x4 (mai deschise)...O sa vad ce se intampla si revin.

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #15 : 03.Feb.2010, 12:57:16 p.m. »
@Brutus..completeaza-ti datele , o sa fie mai usor pentru toti.Merci!

Offline unde

« Răspuns #16 : 03.Feb.2010, 05:38:27 p.m. »
La reglarea directiei mecanicii au cautat jocuri in capetele de bara, caseta si pivoti nu in bara Panhard... Nu sunt jocuri ... cel putin in tendoane ,dar ma gandesc sa le mai rigidizez putin. Si o sa incerc sa mai inchid  2mm unghiul de fuga... Ma gandesc ca unghiurile date de fabricant sunt o medie a celor pentru tractiune spate (care ar fi mai inchise )si tractiune 4x4 (mai deschise)...O sa vad ce se intampla si revin.

Jimny nu are caseta de directie  :D
 Eu zic sa lasi unghiurile alea asa.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Brutus

• Newbie
  • *
« Răspuns #17 : 03.Feb.2010, 06:40:26 p.m. »
 Jimny nu are caseta de directie  :D

Dar cum se numeste? Ghidon? :clap:
Am completat si profilul...desi in mod sigur asta nu ma scapa de trepidatii...
Iar cu unghiurile...culmea... a disparut vibratia . Am rotit intermediara 1/2 tura si am rulat apoi cu 70-90km/h pe drum denivelat, gropi etc...Nu s-a mai manifestat nimic anormal. Apoi de pura curiozitate am montat flansele la loc pe spate (numai pe spate). Au aparut trepidatia din nou dar nu s-a mai manifestat in volan. Numai pe puntea spate.
    Pana vor aparea din nou...iau o pauza.
« Ultima Modificare: 03.Feb.2010, 06:54:12 p.m. de Brutus »

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #18 : 03.Feb.2010, 07:21:25 p.m. »
Jimny nu are caseta de directie  :D

Am completat si profilul...desi in mod sigur asta nu ma scapa de trepidatii...

daca nu ai inteles raspunsul lui ,poti cere lamuriri....si regulile sunt generale,pe toate forumurile!

Offline unde

« Răspuns #19 : 08.Feb.2010, 03:10:10 p.m. »

Nu stiu cum se numeste, dar daca ridici capota o sa vezi ca servo-directia e legata direct la roti, fara cremaliera sau ceva de genul asta. Asta vroiam sa spun.

Later edit: poate flansele tale nu sint de cea mai buna calitate si dau vibratii in mers.
« Ultima Modificare: 08.Feb.2010, 03:12:10 p.m. de unde »
Suzuki Jimny 1.3i 2004