Autor Subiect: Revizia in garantie  (Citit de 51845 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Gen: Bărbat
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
Re: Revizia in garantie
« Răspuns #80 : 19.Mai.2010, 01:00:22 p.m. »
@adrian_r5: raspunsul la intrebarea ta este ca nu ar trebui sa existe acel filtru aftermarket in ofertele dealerilor (in perioada de garantie)  nefiind vorba de "dibacia" lui.

De ce  :-/ :-/ :-/

Citeste te rog din nou carnetul de garantie.

Daca tot ajungi in Ungaria sa faci revizia poate ajungi si prin Esztergom si reusesti sa iei legatura cu cineva de la fabrica poate reusim (ca si posesori) sa cumparam piese direct la fabrica. Ar fi o treaba!  >:D<

Eu nu te pot ajuta legat de Suzuki RO pentru ca nu am lucrat/nu lucrez/nu voi lucra la ei. Parerea mea este, inainte de a apela la ce ai zis tu, sa incerci sa iei legatura si cu altcineva de acolo.

4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline adrian_r5

« Răspuns #81 : 19.Mai.2010, 01:18:21 p.m. »
Citeste te rog din nou carnetul de garantie.

... la ce pagina  :-/ :-/ :-/

Daca tot ajungi in Ungaria sa faci revizia poate ajungi si prin Esztergom si reusesti sa iei legatura cu cineva de la fabrica poate reusim (ca si posesori) sa cumparam piese direct la fabrica. Ar fi o treaba!  >:D<

Asta o iau ca pe o gluma  :-)) :-)) :-))

Parerea mea este, inainte de a apela la ce ai zis tu, sa incerci sa iei legatura si cu altcineva de acolo.

Am povestit aici despre cum am incercat sa iau legatura cu Suzuki Romania ... si mai departe am povestit despre felul in care am fost tratat de catre Suzuki Romania ... deci nu prea cred ca mai am ce discuta cu ei direct ... iar ANPC-ul mi se pare a fi un intermediar foarte potrivit pt. continuarea dialogului cu Suzuki Romania.
« Ultima Modificare: 19.Mai.2010, 01:20:00 p.m. de adrian_r5 »
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #82 : 19.Mai.2010, 01:39:23 p.m. »
Cu toate ca nu scrie "cuprins" pe mine poti incerca la pagina 12 din carnetul de garantie (eu am editia Martie 2009)
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline body

« Răspuns #83 : 23.Mai.2010, 08:51:48 p.m. »
@adrian . Nu prea poti lua legatura cu altcineva de la suzuki romania . Si eu am incercat si nu am reusit sa iau leg decat cu tipul al carui nume l-ai scris mai sus . Nu ii spun domn pt ca nu e . Cand asteptam ca prostul ca b&s sa-mi livreze masina dupa ce platisem avansul , se faceau ca ploua , pana nu am scris in Ungaria la fabrica ... flit total . Acum cand i-am cerut in scris sa-mi comunice pozitia lor referitoare la norma aia europeana ( am mai scris pe undeva pe aici ) in care scrie ca nu e obligatoriu sa faci reviziile in garantie la dealerul marcii ci la orice alt service autorizat de RAR ( in rromania ) o da mereu cotita . I-am spus sa-mi scrie negru pe alb ca nu am voie cu uleiul si filtrul meu si iar o da cotitia . Eu cred ca o sa renunt la garantie si imi bag picioarele in suzuki romania . Oricum urmatoarea masina pe care o voi achizitiona va fi noua dar nu de la un dealer din romania .
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline flotl

« Răspuns #84 : 28.Mai.2010, 11:53:13 a.m. »
Din iunie, Comisia Europeana va impune producatorilor auto sa nu mai ceara reparatia masinii doar in unitatile service autorizate.Conform studiilor, reparatiile reprezinta 40% din cheltuielile totale cu un vehicul. Noile reguli vor intra in vigoare la inceputul lunii iunie, iar implementarea lor se va face progresiv,Comisia Europeana prevazand o perioada de tranzitie de trei ani pentru a permite adaptarea concesionarilor.

Reforma faciliteaza accesul centrelor de reparatii la piesele de schimb ale altor marci. In plus, constructorii auto nu vor mai putea conditiona acordarea garantiei de apelarea la serviciile centrelor de reparare autorizate. Totusi, ei pot solicita ca reparatiile acoperite de garantie sa fie facute in service-urile autorizate.

Reparatiile reprezinta 40% din cheltuielile totale legate de detinerea unui vehicul, iar aceste consturi au crescut in ultimii ani, mentioneaza CE. In Romania, cei mai afectati vor fi marii dealerii auto, precum Porsche Romania sau Renault Romania, dar si constructorul naţional, Dacia. Asta pentru ca, in urma scaderii drastice a vanzarilor de masini noi, comerciantii de automobile gasisera un balon de oxigen in activitatea de service.

http://www.stiriauto.ro/articol/8690/
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #85 : 28.Mai.2010, 12:26:48 p.m. »
In plus, constructorii auto nu vor mai putea conditiona acordarea garantiei de apelarea la serviciile centrelor de reparare autorizate. Totusi, ei pot solicita ca reparatiile acoperite de garantie sa fie facute in service-urile autorizate.
Mie mi se par ca cele 2 afirmatii se cam bat cap in cap. :dknw:
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline lucian107416

• Full Member
  • Mesaje postate: 107
« Răspuns #86 : 28.Mai.2010, 06:21:57 p.m. »
Deloc. Poate inseamna ca daca fac revizia si reparatii la frana la altcineva, am totusi garantie la motor in continuare, de exemplu. Iar daca vreau sa repar motorul pe garantie(adica fara sa scot bani din buzunar), atunci trebuie sa ma prezint la un service autorizat.
Swift 1.5 GS

Offline flotl

« Răspuns #87 : 28.Mai.2010, 07:39:17 p.m. »
Numai ce a spus si la stirile ProTV despre asta. Au spus ca regulile intra in vigoare de la 1 iunie, dar au omis sa spuna ca este un termen de 3 ani de implementare.
Probabil ca fiecare tara are dreptul ca in 3 ani sa implementeze aceasta prevedere. La noi e posibil sa se faca in ultimul ceas sau chiar mai tarziu. Daca ei vor sa puna plata TVA la achizitiile intracomunitare, la ce sa ne mai asteptam?
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #88 : 28.Mai.2010, 11:03:19 p.m. »

VIDEO
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline bogdanb

« Răspuns #89 : 28.Mai.2010, 11:30:42 p.m. »
Deloc. Poate inseamna ca daca fac revizia si reparatii la frana la altcineva, am totusi garantie la motor in continuare, de exemplu. Iar daca vreau sa repar motorul pe garantie(adica fara sa scot bani din buzunar), atunci trebuie sa ma prezint la un service autorizat.

Pai pana acum nu era tot asa? :-/
Ca eu la toate masinile de pana acum am facut la ei tot ce era obligatoriu sau moka si la un prieten ce oricum trebuia sa platesc... si nu mi-au anulat niciodata garantia... :dknw:
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)